Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 28 септември с Иван Барбов

Снимка: Pixabay

Рано сутрин, още по тъмно, когато ставането е трудно, а събуждането още повече, ви каним да се ободрите с чаша кафе и добро настроение на честотите на Радио Варна във времето от 6.00 до 10.30 часа.

Великият философ Конфуций е казал, че човекът е човек, когато е закусил. Затова и водещия Иван Барбов, Валери Великов  и звукорежисьора Добромир Мързов ще "заситят" апетита ви за интересни теми, актуални новини и хубава музика.

Ето и акцентите днес:

В условията на инфлация и високи цени, много български потребители предпочитат да закупят стоки и продукти на промоция.  Как са се променило потребителското поведение на българите в условията на криза и какви „капани” може да крие понякога желанието да купим нещо евтино – ще научим от председателя на Асоциация „Активни потребители” Богомил Николов.

Репортаж от отрязването на металните огради на ул. "Орех", които възпрепятстваха нормалното движение на живеещите в района на новопостроените жилищни комплекси в квартал "Победа".

След инцидента във варненския квартал „Младост” при който камион на сметопочистващата фирма помете няколко паркирани автомобила пред блок 138 – говорят началника на КАТ-Варна инспектор Петко Камбуров и един от шофьорите на камионите за сметопочистване.

За трудностите, пред които са изправено българското селско стопанство и какво кара младите фермери да се отказват?

Кои са акцентите от културния афиш на Варна и региона?

Срещаме ви с режисьора на късометражния филм „1999-та” Александър Милушев. Лентата е част от програмата на 40-тия Международен фестивал за български игрални филми „Златна роза” във Варна.

Повече от 100 ученици се включиха в спортния празник, чрез който в Балчик се отбеляза Денят на европейското сътрудничество. Репортаж на Албена Иванова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН на 16 юли с Мариела Димитрова

Живите организми в морето преминават през климатичен стрес в горещите летни дни. При обичайни около 25 градуса на морската вода през месец юли в района на Варна, сега синоптиците съобщават за около 27 градуса. Още за ефекта на затоплянето върху живия свят в морето в 8.10 часа ще коментираме с доц. д-р Виолин Райков от Института по океанология към..

публикувано на 16.07.24 в 06:27

На 15 юли в "От другата страна" по Радио Варна

На 15 юли в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Peter Tägtgren (PAIN, HYPOCRISY). Представяне на дебюта на CONVICTED SOULS "Осъдени души" – разговор с Радослав Антонов. Боян Генов "Hellbobz" за новия сингъл на FYELD с участието на Гурко (АНИМАЦИОНЕРИТЕ) "Dyavol Mraz". Разговор на Ясен Вакашински с Петър Манджуков за..

публикувано на 15.07.24 в 14:25

"Новият ден" на 15 юли

Разговор на Даниела Стойнова с Маргарита Христова, хотелиер в Златни пясъци.“Вземете всичко, което можете да изядете, но изяжте всичко, което вземете!” – това е посланието на кампания, която вече много хотелиери по Българското Черноморие провеждат в своите обекти. Те са поставили надписи в ресторантите си, с които отправят апел към гостите да ценят..

публикувано на 15.07.24 в 06:00

На село в Шкорпиловци

Шкорпиловци се намира на 40 километра от морската столица Варна.  В селото, което е в обхвата на община Долни чифлик, постоянно живеят около 700 души. В активния летен сезон броят им достига хиляда души с живеещите във вилната зона, обяснява кметът Атанас Кателиев.  В селото има 20 къщи за гости, един хотел и ведомствена почивна станция. Туристите са..

публикувано на 13.07.24 в 07:15
автор: Петра Димитрова

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 12 юли със Светлана Вълкова

Младежи от кино школа „Братя Люмиер“ с награди от Международния фестивал „Арлекин“ XVII Международен фотографски салон Варна 2024 на входа на Морската градина от утре Варна посреща 15-тото издание на „Алея на книгата" през август Изложбите през седмицата: живопис на Петра Димитрова в Art Meeting, Георги Андонов в..

публикувано на 12.07.24 в 11:03
Chart

#771 ТОП 20 (12.07-19.07.2024)

публикувано на 12.07.24 в 10:53

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 11 юли

Традиционно през месец август се появяват опасните явления в морето, тази година обаче те подраниха. На какво се дължи това? Разказваме след 8ч. Дом на плажните спортове с  голямо по площ игрище, сертифицирано от ФИФА - тази идея ще бъде реализирана във Варна. За нея разговаряме след 8.30ч. с Росен Добрев - президент на Българската федерация по..

публикувано на 11.07.24 в 06:07