Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 28 септември с Валерия Василева

Снимка: Елена Каркаланова

Репортерска проверка за организацията и обслужването на клиенти в централния пункт във Варна за продажба на абонаментни карти за градския транспорт.

Вече е свободно движението по конфликтната улица „Орех“ във Варна - отзвук от снощните протести на място и изводи от казуса.

Областният управител на Варна Марио Смърков за пренастаняването на бежанците от Украйна отново в бази край морето след края на летния сезон.

В арт салона на Радио Варна днес ще бъде представена книгата книгата „Дигиталната трансформация и бъдещето на труда. Глобални тенденции. Локални последствия" на Васил Киров,  доцент в Института по философия и социология на БАН.

Интервю с актрисата Йоана Буковска-Давидова, която изпълнява главната роля във филма „След сезона“, част от конкурсната програма на тазгодишния фестивал на българското игрално кино „Златна роза“.

И още една среща, свързана със „Златната роза“ – интервю с кинокритика Деян Статулов за книгата му "(Не)възможната свобода", посветена на цензурата в българското кино с премиера днес във Варна.

В рубриката „Варненци на старт“ ви срещаме със състезатели по спортно катерене от морската столица, които постигнаха сериозен успех и спечелиха пет медала на Държавното първенство в Казанлък.

Програма „Достъп до информация“ традиционно отбелязва Деня на правото да знам – 28 септември, с церемония по връчване на награди за принос в областта на свободата на информация в България.

Около 100 щъркели – по-стари или болни птици, остават всяка година в България и не отлитат на юг - как могат хората да се погрижат за тях съветва орнитологът Петър Янков от природозащитния център „Пода”.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#699 ТОП 20 (25.11-02.12.2022)

публикувано на 25.11.22 в 18:34
Георги Гергов

POST FACTUM с Валери Великов, на 25 ноември

Успя ли Георги Гергов напълно да овладее Пловдивския панаир след апорта на акциите на община Варна? Губи ли общината от този апорт? Защо общинските съветници решиха да върнем тези акции на Министерството на икономиката, а от министерството вече няколко години не правят нищо, за да си ги получат обратно? Отговор на тези въпроси търсим заедно с..

публикувано на 25.11.22 в 15:52

На село в Стефан Караджа

Тази събота в предаването На село ви отвеждаме в Стефан Караджа. Голямо село,част от Община Вълчи дол, което за съжаление се смалява чрез обезлюдяване. Поради липсата на работа, хората масово търсят препитание в големия град или в чужбина.  Предаването днес ще е с тъга от есента, от мизерията и калта на битието, но пък музиката ще..

публикувано на 26.11.22 в 06:10

В "Гравитация нула" на 25 ноември

В предаването на Радио Варна за култура "Гравитация нула" на 25 ноември: Mаестро Живко Петров и книгата ”20 прелюдии за пиано“; „На конци. 1968. Една действителна история” – комикс и изложба от Веселин Праматаров; Windharmonuim Ensemble в Радио Варна – разговор с пианиста Милен Кукошаров; Акустичният проект със старинна музика..

публикувано на 25.11.22 в 13:00
Двете пощенски марки, посветени на 50 г. от откриването на най-старото обработено злато в света от Варненския халколитен некропол

НОВИЯТ ДЕН на 25 ноември с Мариела Димитрова

50-сет години от откриването на Варненският халколитен некропол  - през 1972 г. в района на Варненското езеро честваме през цялата т.г. Археологическият обект във Варна, датиран в средата на V хилядолетие пр. Хр. е един от най-забележителните и значими паметници за праисторията на Балканите и Европа. Тази вечер сдружение "Варненски некропол..

публикувано на 24.11.22 в 17:38

НА СВЕТЛО на 24 ноември с Валерия Василева

Сериозни дебати и разделение сред общинските съветници в Пловдив предизвика темата за апорта на акциите на Община Варна от Пловдивския панаир в смесеното дружество „Пълдин Туринвест” на бизнесмена Георги Гергов. Тодор Балабанов – председател на Общински съвет – Варна, за поетите нови кредити от общината и инвестиционната политика...

обновено на 24.11.22 в 15:48

"Новият ден" на 24 ноември 2022 г. с Димитрина Дончева

До къде стигна строежът на новата сграда на варненската Математическа гимназия и има ли шанс да започне скоро? „Жената в различните й роли” под това мото преминава днешният Международен ден на жените предприемачи у нас. Интервю със Славянка Стойкова, председател на Асоциацията на жените предприемачи „Селена”. Коя е новата кауза на..

публикувано на 24.11.22 в 06:00