Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 24 ноември с Валерия Василева

| обновено на 24.11.22 в 15:48
Снимка: Валерия Василева, Радио Варна

Сериозни дебати и разделение сред общинските съветници в Пловдив предизвика темата за апорта на акциите на Община Варна от Пловдивския панаир в смесеното дружество „Пълдин Туринвест” на бизнесмена Георги Гергов.

Тодор Балабанов – председател на Общински съвет – Варна, за поетите нови кредити от общината и инвестиционната политика.

АнтиСПИН кампания с безплатни изследвания на всички желаещи ще се проведе за 14-ти пътн във Варна от 1 до 9 декември.

Съпротивата срещу разширяването на Шенгенското пространство расте, въпреки препоръката на Европейската комисия за пълноправно членство на България, Румъния и Хърватия.

От днес до 11 декември галерия "Папийон" във Варна представя част от живописното наследство на Илия Милков по повод 95-та годишнина от рождението му.

Симо Михайлов е варненски състезател по стрийтлифтинг, който ще участва на европейски шампионат през февруари догодина.

За името и родовата памет разговаряме с именичката днес – колегата журналист, дългогодишен кореспондент на Радио Варна и на БНТ в Бургас, Екатерина Капрова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 9 декември 2022 г. със Сияна Спиридонова

Днес Радио Варна празнува! Медията ни става на 88 години! За символиката на двете осмици, за успехите и предизвикателствата в съвременната журналистика ще си поговорим с директора на Радио Варна Наталия Чешмеджиева. До Коледа всички студенти, които са живели на общежитие през последното тримесечие на миналата година, освен..

публикувано на 09.12.22 в 05:35
Българската класика: кисело зеле с много олио и червен пипер

POST FACTUM с Валери Великов, на 8 декември

Рубриката "Постното днес" е посветена на това как да наемем жилище в София и в същото време да запазим психичното си здраве. Търсенето на квартира в столицата е свързано с кастинги и дори неприлични предложения... Днес съм рещил да си поговорим за туршиите и за киселото зеле, което разбира се също си е вид туршия. Разговорът ни обаче няма е просто..

публикувано на 08.12.22 в 16:21
Зимно море

НА СВЕТЛО на 8 декември с Валерия Василева

Предупредително спряха електрозахранването на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания във Варна - единствената в Североизточна България Ефективната превенция на домашното насилие и проблемните области в прилагането на закона за защита от домашно насилие. Студентският празник във Варна – среща с..

публикувано на 08.12.22 в 13:35
Доброслав Дойчев (отдясно) и Пламен Дочев от Националната асоциация на клубовете на знаещите

Коледно състезание подготвя Клубът на знаещите във Варна

Клубът на знаещите във Варна след двете години ограничения заради пандемията поднови редовните си срещи в Младежкия дом в морската столица и подготвя празнично състезание "Какво? Къде? Кога?". Коледното интелектуално предизвикателство е с вход свободен, както и останалите инициативи на клуба, в събота, 17 декември от 14 часа в Младежки дом "Орбита" и са..

публикувано на 08.12.22 в 13:05

НОВИЯТ ДЕН на 8 декември с Иван Барбов

Още в ранните зори на утрото на студентския празник, когато студентите още спят сладко сладко, защото няма изпити и лекции, сутрешният екип на Радио Варна не спи. За поредната сутрешна радиосесия на познатите честоти във времето от 6.00 до 10.30 часа ви очакват трима бивши студенти – Иван Барбов, Александър Йорданов и звукорежисьора..

публикувано на 08.12.22 в 06:17

НА СВЕТЛО на 7 декември с Валерия Василева

Ще се промени ли цената на водата във Варна от януари 2023 година? Природосъобразни решения за намаляването на риска от наводнения в басейна на река Камчия обсъждат днес на работна среща заинтересувани институции. С концерт под наслов „Заедно“ във Варна днес отбелязват 117 години от създаването на Специалното училище за ученици с..

публикувано на 07.12.22 в 14:22
Най-добрият приятел на никулденските шарани

"Море и бряг" с Валери Великов, на 7 декември

В следникулденското морското предаване днес ще чуете: Изследване на „Активни потребители”, публикувано в сайта на националната асоциация, определи съдържанието на веществото хистамин в тъканите за риба, закупена в търговската мрежа в София. Подобно проучване се прави за първи път у нас и има за цел да определи риска за отравяне с хистамин при..

публикувано на 07.12.22 в 09:30