Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Post factum" с Валери Великов, на 29 ноември

Снимка: dunavmost.com

Днес беше първото за сезона издание на зимното шоу у нас, озаглавено „Да спестим от пясък и луга“. Първият епизод бе заснет на Петрохан и Шипка, където паднаха повече от 20 см сняг. Е, паднаха и няколко човека, но това го изрязаха от видеото. Екипът на шоуто се  постара да осигури на участниците незабравими мигове на пътя. А участниците си пожелаха незабравими мигове с  майките и сестрите на сценаристите и режисьора. Въобще – цари разбирателство, настроението е отлично. Само от време на време идилията се нарушава от внезапен уплашен вик на тираджия, чийто камион се е занесъл по непочистения и неопесъчен път, но това само внася допълнителен колорит в приказната зимна картина. Оцелелите след първия епизод участници ще бъдат подложени на още по-големи изпитания. Като например, ще трябва да шофират във Варна след като в града са паднали два сантиметра сняг. Тия от шоуто нямат милост. Разбирам, че трябва да вдигнат рейтинга, но чак да прибягват до жестокости. След като разбрали, че трябва да карат из покритата с тънък снежец Варна, много от участниците решили да се откажат. Някои все пак се престрашили, но смелостта ги напуснала, след като колите им се занесли по пътя за Виница. Още треперещи те възмутено отсекли, че Варна е годна за живеене само през лятото и подчертали, че повече крака им няма да стъпи тук през зимата. Ако бяха видели дупките по улиците и ужасните протоари щяха да разберат, че и през лятото живота тук си е сървайвър. „Шоуто трябва да продължи, без значение дали на участниците им харесва“,, казали сценаристите, разположени в голямата, прилична на хотел сграда в центъра, и продължили да монтират следващия епизод. Прекъснала ги шефката на отдел Кастинги, която се оплакала, че вече почти няма желаещи да участват в шоуто. „Нищо, ще намерим платени, които догодина през есента за 50 лева ще направят страашно шоу, казал режисьора, намигнал хитро, качил се лекото метро, минал по втория Аспарухов мост и продължил по напълно завършената магистрала Хемус“.

 Още в "Пост фактум":

Община Пловдив оспори днес в съда схемата, чрез която Георги Гергов е на път да увеличи дела си в Пловдивския панаир.  След апорта на акциите, които община Варна имаше в дружеството, Гергов вече ще притежава близо 80 процента от него. Пряко по телефона говорим коментираме темата с общинския съветник от Пловдив Веселина Александрова.

След като вчера говорихме за това как се промени отношението към работата ни след пандемията. Днес ще разговаряме как ковид промени ценностите ни и нагласите ни за пазаруване. Обяснението ще бъде от Силвия Куманова - професионалист, ориентиран към поведенческа терапия и управление на последствията от стреса.

Бившият премиер Иван Костов ще представи днес във Варна най-новата си книга „Политиката отвътре“.  Събитието започва от 18 часа в Пресцентъра на Фестивалния и конгресен център. Каква е политиката отвътре, ще разберем от разговора на Даниела Стойнова с Иван Костов.


По публикацията работи: Валери Великов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#763 ТОП 20 (17.05-31.05.2024)

публикувано на 17.05.24 в 19:34
автор: Клементина Манчева

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 17 май със Светлана Вълкова

Над 30 локации се включват в Нощта на музеите и галериите във Варна На стартова позиция в очакване на Фестивала за съвременно изкуство БУНА Две нови изложби във Варна: „Синята планета“ – живопис на Станислав Станчев и „Потърси ме...“ – акварел на Клементина Манчева и Иван Додов Бившият депутат Анелия Атанасова представя романите си..

публикувано на 17.05.24 в 13:00
Изглед към морето в Балчик

НОВИЯТ ДЕН на 17 май с Мариела Димитрова

Днес е държавният зрелостен изпит по български език и литература за деанайсетокласниците. В 8.10 часа ще ви срещнем с четирима абитуриенти, които още преди официалното си дипломиране са приети за студенти. А в 8.40 часа ще разкажем за варненско семейство, което предоставя колата си за бала на абитуриент. Фолклорен събор в село Оброчище за 11-и..

публикувано на 17.05.24 в 06:28

НА СВЕТЛО на 15 май с Валерия Василева

Опитахме да уловим атмосферата във варненските училища в навечерието на абитуриентските балове. Кметът Благомир Коцев поиска Община Варна, пътните фирми и ВиК заедно да спрат заедно хаоса, произтичащ от градските ремонти. Акцентите от обсъжданията днес в ПК „Туризъм, търговия и рекламна дейност“ и ПК „Транспорт“ към ОбС – Варна...

публикувано на 15.05.24 в 13:20
Пейзажи от Варна

НОВИЯТ ДЕН, 15 май

На прага на летния сезон проверяваме състоянието на плажната ивица в местност "Кабакум" във Варна. Какво е състоянието и на инфраструктурата на първа линия дни преди откриването на сезона?  Мегапроект за добив на газ в румънски води застрашава живота в Черно море. Разговор с Мартин Томов, асистент координатор на „Живо Черно море“ към..

публикувано на 15.05.24 в 05:54

Радио Варна на 90 - епизод 3

В третото предаване от новата поредица, която започнахме по повод годишнината, говорим за програмата на Радио Варна през 30-те години на миналия век, когато се оформя нейната специфика. Започват да се изнасят много сказки на различни теми, подготвени и представени от учители, лекари, журналисти, хора с познания и разнообразни интереси. Сред..

публикувано на 14.05.24 в 14:25

НОВИЯТ ДЕН на 14 май с Мариела Димитрова

Безплатно изследване на гликиран хемоглобин при хора със захарен диабет организира варненската Военноморска болница, от 13 до 30 май. Защо е важен гликирания хемоглобин за контрол на захарния диабет и как можем да се опазим от това социално значимо заболяване, при все по-масовото му разпространение? Ще чуем в 8.10 часа от д-р Пламена Кабакчиева,..

публикувано на 14.05.24 в 06:25