Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Post factum" с Валери Великов, на 29 ноември

Снимка: dunavmost.com

Днес беше първото за сезона издание на зимното шоу у нас, озаглавено „Да спестим от пясък и луга“. Първият епизод бе заснет на Петрохан и Шипка, където паднаха повече от 20 см сняг. Е, паднаха и няколко човека, но това го изрязаха от видеото. Екипът на шоуто се  постара да осигури на участниците незабравими мигове на пътя. А участниците си пожелаха незабравими мигове с  майките и сестрите на сценаристите и режисьора. Въобще – цари разбирателство, настроението е отлично. Само от време на време идилията се нарушава от внезапен уплашен вик на тираджия, чийто камион се е занесъл по непочистения и неопесъчен път, но това само внася допълнителен колорит в приказната зимна картина. Оцелелите след първия епизод участници ще бъдат подложени на още по-големи изпитания. Като например, ще трябва да шофират във Варна след като в града са паднали два сантиметра сняг. Тия от шоуто нямат милост. Разбирам, че трябва да вдигнат рейтинга, но чак да прибягват до жестокости. След като разбрали, че трябва да карат из покритата с тънък снежец Варна, много от участниците решили да се откажат. Някои все пак се престрашили, но смелостта ги напуснала, след като колите им се занесли по пътя за Виница. Още треперещи те възмутено отсекли, че Варна е годна за живеене само през лятото и подчертали, че повече крака им няма да стъпи тук през зимата. Ако бяха видели дупките по улиците и ужасните протоари щяха да разберат, че и през лятото живота тук си е сървайвър. „Шоуто трябва да продължи, без значение дали на участниците им харесва“,, казали сценаристите, разположени в голямата, прилична на хотел сграда в центъра, и продължили да монтират следващия епизод. Прекъснала ги шефката на отдел Кастинги, която се оплакала, че вече почти няма желаещи да участват в шоуто. „Нищо, ще намерим платени, които догодина през есента за 50 лева ще направят страашно шоу, казал режисьора, намигнал хитро, качил се лекото метро, минал по втория Аспарухов мост и продължил по напълно завършената магистрала Хемус“.

 Още в "Пост фактум":

Община Пловдив оспори днес в съда схемата, чрез която Георги Гергов е на път да увеличи дела си в Пловдивския панаир.  След апорта на акциите, които община Варна имаше в дружеството, Гергов вече ще притежава близо 80 процента от него. Пряко по телефона говорим коментираме темата с общинския съветник от Пловдив Веселина Александрова.

След като вчера говорихме за това как се промени отношението към работата ни след пандемията. Днес ще разговаряме как ковид промени ценностите ни и нагласите ни за пазаруване. Обяснението ще бъде от Силвия Куманова - професионалист, ориентиран към поведенческа терапия и управление на последствията от стреса.

Бившият премиер Иван Костов ще представи днес във Варна най-новата си книга „Политиката отвътре“.  Събитието започва от 18 часа в Пресцентъра на Фестивалния и конгресен център. Каква е политиката отвътре, ще разберем от разговора на Даниела Стойнова с Иван Костов.


По публикацията работи: Валери Великов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В „Гравитация нула“ на 19 юли

„Гравитация нула“ на 19 юли 2024 година с Мартин Николов -   Албумът на Дани Белчева „Naive“ и представянето му във Варна на 23 юни; -   Мойра Янкова от Варна е единствената българка, приета в специалност "Оперно пеене“ във Виенската консерватория; -   Детските книжки и първите седем години при най-малките – говори..

публикувано на 19.07.24 в 13:13

НОВИЯТ ДЕН на 19 юли с Иван Барбов

Когато и да си легне човек вечерта, рано сутринта в 6:00 часа все ще му се спи. Това гласи мисъл с неизвестен автор в социалните мрежи тази сутрин. Гарантирано няма да ви се спи ако се събудите с програмата на Радио Варна. Във времето до 10:30 часа ще проследим събуждането на деня, а Иван Барбов, Емилия Николова и звукорежисьорът Иван Тасев..

публикувано на 19.07.24 в 05:56

НА СВЕТЛО в четвъртък, 18 юли

Защо не е толкова важно Апостолът да бъде канонизиран и екранизиран според историка Станка Димитрова - разговор по повод 187 години от рождението на Васил Левски; Тази вечер жителите на село Приселци и околните - Аврен, Бенковски, Здравец и Садово ще се съберат на протест заради всекидневното безводие в района; Множество сигнали стигат до..

публикувано на 18.07.24 в 13:22

НА СВЕТЛО на 17 април с Валерия Василева

В тези горещи дни е по-добре да не ходим на плаж, съветва анестезиологът и плажен лекар д-р Лилиа Куртева. Храмовият празникът на манастира „Света Марина“ в село Ботево отново събра стотици гости. Почти половинвеквече е верен на своето работно място един от познатите ни синоптици от НИМХ-Варна – Любомир Маджаров. В сила е нова..

публикувано на 17.07.24 в 13:55

НОВИЯТ ДЕН на 17 юли с Иван Барбов

„Тъкмо влизам в морето и ... алармата звънна“, беше написал някой в социалните мрежи тази сутрин. Д оказано е, че колкото и добре да спи човек, рано или късно все трябва да стане за работа. За тези, които са чули рано досадния понякога звук на алармата, каним ви да започнете деня с усмивка и добро настроение на честотите на Радио Варна...

публикувано на 17.07.24 в 06:16
Лято край язовир

НА СВЕТЛО на 16 юли с Валерия Василева

Срещаме ви с доброволци, участвали в гасенето на пожарите край Варна през последните дни. За поредна година Математическата гимназия във Варна води в областта по най-висок бал за прием след седми клас. Акцентите от пленарната сесия на Европейския парламент и избора на председател. България трябва да започне опити с извалявания..

публикувано на 16.07.24 в 13:55

НОВИЯТ ДЕН на 16 юли с Мариела Димитрова

Живите организми в морето преминават през климатичен стрес в горещите летни дни. При обичайни около 25 градуса на морската вода през месец юли в района на Варна, сега синоптиците съобщават за около 27 градуса. Още за ефекта на затоплянето върху живия свят в морето в 8.10 часа ще коментираме с доц. д-р Виолин Райков от Института по океанология към..

публикувано на 16.07.24 в 06:27