Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 7 декември с Валерия Василева

Снимка: архив

Ще се промени ли цената на водата във Варна от януари 2023 година?

Природосъобразни решения за намаляването на риска от наводнения в басейна на река Камчия обсъждат днес на работна среща заинтересувани институции.

С концерт под наслов „Заедно“ във Варна днес отбелязват 117 години от създаването на Специалното училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“.

ВВМУ „Никола Йонков Вапцаров“ чества тържествено годишнината от рождението на своя патрон.

Във Варна днес представят "Кавал парк" - документално-художествен филм за живота на американеца от руски произход Александър Еплер  - композитор, изпълнител и майстор на оригинални концертни кавали.

Най-интересното от Световното първенство по футбол в Катар.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Февруарско море

НОВИЯТ ДЕН в понеделник, 06.02.2023г.

Репортаж след проверка по сигнал за неосветени участъци по улица „Георги Пеячевич” (номер 1-64) във Варна; Гост в предаването тази сутрин ще е Владислав Николов с анонс за голямото събитие – представяне на детската линейка на 17.02. във Варна; Разговор с кмета на район „Аспарухово” във Варна, Ивайло Маринов - защо най-старото дърво във..

публикувано на 06.02.23 в 05:00

"На село" в Кривини на Петльовден

След тригодишна пауза заради Ковид пандемията в село Кривини, община Долни чифлик, отбелязаха празника Сретение Господне, по известен като Петльовден - ден на мъжката рожба. Въпреки делничния ден жени от всички възрасти се хванаха на хорото, което предшестваше ритуалното жертвоприношение на отгледания специално за празника петел. Сретение..

публикувано на 04.02.23 в 07:00

НА СВЕТЛО в петък, 03.02.2023г.

От какво се оплакват ползвателите на градския транспорт във Варна? - отговорите дава директорът на общинското дружество Николай Антонов пред Даниела Стойнова; Интервю на Мартин Николов с Панко Анчев за новата му книга  "Дълг и чест - Петко Рачов Славейков"; Интервю на Александът Йорданов с режисьора на филма „Майка” Зорница – София с..

публикувано на 03.02.23 в 14:27

С "Хоризонти" се изкачваме високо в Перу

Пътуваме към страхотни места в Перу, за да достигнем близо 5000 метра надморска височина. Ще научим повече за националния парк „Уаскаран“, езерото 69 и планината Рейнбоу, все не сред най-известните забележителности на тази иначе много туристическа южноамериканска страна. Наш водач след приключението си по стръмните пешеходни маршрути в Перу е Теодора..

публикувано на 03.02.23 в 09:31
Изгрев, Варна

"Новият ден" на 3 януари 2023 г. с Димитрина Дончева

Некоректна практика на търговци от хранителни вериги  - клиент решил да си купи маслини, отказал те да бъдат сложени в пластмасова кутия, която трябва допълнително да заплати и поискал найлоново пликче, което е безплатно. След като приключва с пазаруването, вижда на касовия бон, че все пак си е купил и платил кутията, която отказал. Какви..

публикувано на 03.02.23 в 06:00
Петльовден в село Голица

НА СВЕТЛО на 2 февруари с Валерия Василева

  Асоциацията на индустриалния капитал обсъжда с бизнеса от Варна и Стара Загора приоритетите за икономиката на страната през 2023. Все по-скъпо излиза зареждането на хладилника с основни продукти заради галопиращата инфлация - почти двойното поскъпване на яйцата, в частност, коментира Богомил Николов от Българската национална асоциация..

публикувано на 02.02.23 в 14:16
Варна, изгрев

"Новият ден" в четвъртък, 02.02.2023г.

Основният лихвен процент ще расте още до края на годината , прогнозира пред Радио Варна финансовият анализатор Иван Стойков. Очаквайте още по темата след 8ч.; Издават безплатни карти за учащи и пенсионери в Балчик. Промяната е във връзка с новите компенсации на цените на пътуване по основните градски линии и междуселищния автомобилен..

публикувано на 02.02.23 в 05:52