Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

POST FACTUM с Валери Великов, на 8 декември

Българската класика: кисело зеле с много олио и червен пипер
Снимка: архив

Рубриката "Постното днес" е посветена на това как да наемем жилище в София и в същото време да запазим психичното си здраве. Търсенето на квартира в столицата е свързано с кастинги и дори неприлични предложения...

Днес съм рещил да си поговорим за туршиите и за киселото зеле, което разбира се също си е вид туршия. Разговорът ни обаче няма е просто така, за някакви си камби, саламури и карфиоли, а ще бъде научен, направо нАучен. Фокусът е върху това откъде идват названията на различните нашенски туршии. Нашенски ли казах?!  Е, не съвсем. Нито имената, нито технологията на повечето туршии са български патент.

Аудиокнигите добиват все по-голяма популярност, на мен също са ми любими, сигурно и на много от вас. Неприятното относно тях, че трябва да си плащаме за да ги слушаме. Шуменецът Владислав Григоров обаче е намерил решение на проблема. От близо година чете книги в своя безплатен онлайн канал.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Варна

"Новият ден" на 31 януари 2023 г. с Димитрина Дончева

Незаконно сметище от стари автомобилни гуми е образувано за пореден път на паркинг за тирове за почивка по автомагистрала Хемус. Какви мерки ще бъдат взети и от кого? Родители на деца спортуващи в частни клубове във Варна събират подписка срещу предлаганите от община Варна промени – спортните клубове да заплащат такса на общината за..

публикувано на 31.01.23 в 06:00

POST FACTUM с Валери Великов, на 30 януари

Икономическата комисия в НС заседава в този час, като основната точка в дневния ред е приемане за второ четене на промените в Кодекса за застраховането. Тези промени станаха причина за недоволство сред застрахователи и транспортния бранш. Те са обект на множество коментари в публичното пространство, с акцент върху това с колко ще поскъпне..

публикувано на 30.01.23 в 16:10

На 30 януари в "От другата страна" по Радио Варна

На 30януари в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю сJeramie Kling (INHUMAN CONDITION, EX DEO, KILL DIVISION, VENOM INC.) CASPER и синглите "Arms"и "Never Forget" – разговор с Георги Петров и Станимир Ставрев – Ставри (DRIVE YOUR LIFE). Завръщането на трашарите FOBOS – Цецо "The Animal" Анастасов за концерта в Русе на 3..

публикувано на 30.01.23 в 14:25
Плаж, Варна

"На светло" на 30 януари 2023 г. с Димитрина Дончева

Аспарухов мост и свлачището в местността „Трифон Зарезан“ – две теми поставят пред медиите днес ПП „Възраждане“. Репортаж. За унищожени дюни в района на Южния плаж в Несебър сигнализира концесионерът на плажа Кирил Спасов. С нова кислородна терапия работят в УМБАЛ „Света Марина“ във Варна. За новата книга на литературния..

публикувано на 30.01.23 в 12:25

НОВИЯТ ДЕН в понеделник, 30.01.2023г.

Законът за движение по пътищата е изчерпан, трябва нов, това коментира за Радио Варна председателят на структурата на Съюза на българските автомобилисти във Варна Диян Даганов. Какво предлагат към законодателя от СБА, научаваме след 08:00ч.; През последните години сме свидетели на свръхпроизводство и свръхпотребление на текстилни изделия. От няколко..

публикувано на 30.01.23 в 06:01
Утро край морето и лебедите

"По първи петли" на 30 януари 2023 г. със Сияна Спиридонова

Думите, белязали 2022-ра, са „война“, „инфлация“, „избори“ и „Украйна“. Това показва вотът на хората в широкомащабното изследване, провеждано на платформата за грамотност „Как се пише?“. Интервю с д-р Павлина Върбанова. Притеснение у зърнопроизводителите предизвиква необичайно топлото време в България през тази зима. Поставенали е под..

публикувано на 30.01.23 в 04:00

"Позиция" с Валери Великов, на 28 януари

Събеседниците в "Позиция" днес: Александър Николов от партия „Български възход. Новият председател на НДСВ Станимир Илчев. Димитър Ганев от Изследователски център „Тренд“ /интервю на Даниела Стойнова/. Румяна Дечева от Обществения съвет към Централната избирателна комисия. Политологът Иво Инджов.

публикувано на 28.01.23 в 08:30