Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Новият ден" на 9 декември 2022 г. със Сияна Спиридонова

Днес Радио Варна празнува! Медията ни става на 88 години! За символиката на двете осмици, за успехите и предизвикателствата в съвременната журналистика ще си поговорим с директора на Радио Варна Наталия Чешмеджиева.

До Коледа всички студенти, които са живели на общежитие през последното тримесечие на миналата година, освен първокурсниците, ще получат по сметката си 60 лева. Това са компенсациите за ток, които плаща държавата в размер на 250 лева за мегаватчас. Студентите и докторантите се разглеждат като небитови потребители и затова плащат промишлен ток.

Благотворителен турнир по бокс, кикбокс и ММА ще се проведе на 18.12. във Варна, разказва Председателят на Управителния съвет на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов. Той се организира в помощ на Емил Ангелов от Добрич, който е претърпял катастрофа и се нуждае от лечение в Тайланд. На 11.12. бойците ще се включат и в кампания по кръводаряване.

Ефирно на гости ще отидем в една от най-плодородните части на страната – Южна Добруджа. И по-конкретно спирката ни днес е в село Езерец.

Празничен коледен концерт представят малките таланти от варненската Вокална формация „Морски гласчета” към Народно читалище „Васил Левски” 1945 г. тази събота – 10 декември в Концертното студио на Радио Варна.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Позиция" с Валери Великов, на 28 януари

Събеседниците в "Позиция" днес: Александър Николов от партия „Български възход. Новият председател на НДСВ Станимир Илчев. Димитър Ганев от Изследователски център „Тренд“ /интервю на Даниела Стойнова/. Румяна Дечева от Обществения съвет към Централната избирателна комисия. Политологът Иво Инджов.

публикувано на 28.01.23 в 08:30
Chart

#707 ТОП 20 (27.01-24.02.2023)

публикувано на 27.01.23 в 17:15

В "Гравитация нула" на 27 януари

В предаването на Радио Варна за концентрирана култура "Гравитация нула" днес, 27 януари: -  Актьорът Михаил Мутафов; -   Кастинг във Варненската опера за световната премиера на мюзикъла „Калас и Онасис” по музика, сценарий и текст на Христос Папагеоргиу; -   14 години младежка фондация „Аморфа” – гост в студиото Мария..

публикувано на 27.01.23 в 13:16
Варна

"Новият ден" на 27 януари 2023 г. с Димитрина Дончева

Доколко хората с увреждания ще могат да кандидатстват за финансиране по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност на хора с увреждания, за да подобрят живота си? Коментират Веселина Стоилова, омбудсман на хората с увреждания във Варна и Деница Димитрова, бивш депутат от НДСВ и един от създателите на Закона за интеграция..

публикувано на 27.01.23 в 06:00

НОВИЯТ ДЕН на 26 януари с Иван Барбов

В ранните утринни часове на студения януарски четвъртък, когато денят още се разсънва, ако и вие още не сте се разсънили има няколко варианта да се ободрите. Като например да се покажете за няколко секунди на прозореца или да отпиете от чашата със силно ароматно кафе. А най-сигурният начин да се разсъните и ободрите, при това с усмивка, е ако..

публикувано на 26.01.23 в 06:33

"На светло" на 25 януари 2023 г. със Сияна Спиридонова

Многоетажна сграда може да се появи скоро под пътя за варненския квартал „Галата” в гориста местност. Затова сигнализира слушателка на Радио Варна. Вече е дадено разрешение за създаване на Подробен устройствен план, а на мястото са извършени и проучвателни дейности през миналата година. Какви са опасенията на хората и отговорът на институциите?..

публикувано на 25.01.23 в 13:30

НОВИЯТ ДЕН на 25 януари с Иван Барбов

В деня, в който отбелязваме 165 години от първото звучене на световноизвестния „Сватбен марш“ на Менделсон, сутрешният екип на Радио Варна ви кани на едно приятно, не сватбено, а сутрешно радиопътешествие. Да поплуваме заедно в морето от интересни ефирни срещи със събеседници, репортажи, актуални новини и хубава музика. На борда ви..

публикувано на 25.01.23 в 06:35