Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"По първи петли" на 19 декември 2022 г. със Сияна Спиридонова

Снимка: Ани Петрова

Как се печелят 100 от 100 точки на Национална олимпиада? Затова ще разкаже призьорът в провелата се Национална университетска олимпиада за ученици по "Правни, управленски и социални науки", организирана от Икономически университет - Варна - Михаела Недева от Варненска търговска гимназия "Георги Стойков Раковски".

Ще поговорим и за „Естетика на архитектурата“, това е 14-та поредна книга на изтъкнатия архитект професор Тодор Булев. Той е автор нa редица проучвания за тepитopиaлнoтo ycтpoйcтвo, лaндшaфтa и гpaдoycтpoйcтвoтo.

Рисунката на деветгодишната Димана Рашева стана официална коледна картичка на Радио Варна. Тя спечели конкурса на нашата медия за детска зимна рисунка. Нейната творба беше избрана от компетентно жури сред над 500 участници.

Много често, когато си купуваме някоя стока онлайн, хвърляме по един поглед на рецензиите и коментарите за търговеца, продукта или за компанията. В повечето случаи тези коментари са положителни, а това понякога буди съмнение истински ли са или са генерирани по някакъв начин от търговеца, за да поддържа добра репутация. Как да различаваме фалшивите от истинските ревюта?

Ще ви разкажем и за Симона Костадинова и Магдалена Паносян, ученички от XI клас в Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ във Варна, които се завърнаха със златни медали от кулинарно състезание в Турция. Варненските ученички са впечатлили журито с кулинарния шедьовър риба-лаврак, а златните медали са им били връчени лично от заместник-министъра на туризма на Република Турция.

Как да опаковате по оригинален и еко начин един подарък, а защо не и сами да си направите подаръците с рециклирани материали?

Има ли увеличена популация на уличните котки във Варна и какви рискове крият болните безстопанствени животни за домашните питомци? Отговорите на тези и още въпроси даде за Радио Варна ветеринарят д-р Виктория Иванова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#766 ТОП 20 (07.06-14.06.2024)

публикувано на 07.06.24 в 19:44

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 7 юни със Светлана Вълкова

Международен театрален фестивал „Варненско лято“: ·   Режисьорът Галин Стоев за спектакъла „Хага“ и политическия театър ·   Актрисата Весела Бабинова: Щастлива съм с професията, която си избрах ·   „Цензурата в изкуството преди и сега“ – театроведът проф. Камелия Николова ·   Жоро Тошев с книга и филм за Татяна Лолова..

публикувано на 07.06.24 в 11:20
Плажът на Шкорпиловци

НА СВЕТЛО на 6 юни с Валерия Василева

Трима министри участват днес в проверка на качеството на морските води на плажа в Шкорпиловци – репортаж от мястото на събитието. Съветът на ректорите на българските университети заседава днес в аулата на Икономически университет – Варна и обсъжда привличането на студенти и финансирането на висшето образование. Репортаж от приемната на..

публикувано на 06.06.24 в 14:02

"Новият ден" на 6 юни

Как може да се зарежда смартфон при каране на велосипед? Срещаме ви с трима варненски ученици, които са част от екипа, който разработва устройство, по-малко от дистанционно и по-леко от тесте карти, което позволява това.  Защо е в лошо  състояние детската площадка на ул. "Васил Друмев" 61 във Варна. Чешмите на Варна - все по-малко на брой, все..

публикувано на 06.06.24 в 06:24

НА СВЕТЛО на 5 юни с Валерия Василева

Абонати на ВиК – Добрич се оплакват от нетърпима ситуация с водоподаването вече седмица и упрекват дружеството в неадекватни действия – какво показа репортерската ни проверка. Интервю с министъра на енергетиката в служебното правителство Владимир Малинов, който участва в международната конференция „Българската атомна енергетика –..

публикувано на 05.06.24 в 13:50

НОВИЯТ ДЕН в сряда, 5 юни

Финални дейности по дългия ремонт в района на ул. „Петър Попов“ до ВСУ. Доволни ли са гражданите, живеещи в тази част на Варна и какви забележки имат ще научите в репортаж след 8ч.; Павлин Косев, председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите коментира началото на туристическия сезон в морската ни столица; Моделът на..

публикувано на 05.06.24 в 05:55

НА СВЕТЛО на 4 юни с Мариела Димитрова

94 години щеше да навърши днес първият български ветроходец, обиколил света с яхта кап.Георги Иванов Георгиев, наричан Капитанът. Ще чуем фрагмент от уникален запис от Златния фонд на БНР - интервю с капитан Георгиев,  взето от журналист от Радио София, когато той е в порт Дарвин, Австарлия. Чуйте в 14.20 часа. Националната конференция "Цялостен..

публикувано на 04.06.24 в 13:56