Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 27 декември с Иван Барбов

В слънчевият и топъл декемврийски следобед ви каним да вдигнем заедно котвата за да отплаваме към поредното интересно радиопътешествие.

Водещият Иван Барбов и звукорежисьора Иван Тасев са ви подготвили истински коктейл от интересни и актуални теми, любопитни срещи, новини и хубава музика.

Във времето от 14.00 до 18.00 часа ще проследим всичко интересно, случващо се в Североизточна България благодарение на неуморните репортери на Радио Варна.

Ето и акцентите днес:

В началото ще ви потопим в емоциите и атмосферата от историческото отплаване на военния научно-изследователски кораб „Св. Св. Кирил и Методий“, за когото Морската гара във Варна беше отправна точка в 31-ва Българска експедиция до Антарктида.

Война, криза, инфлация – как всички тези събития се отразиха на психичното здраве на българите, направиха ли ни страховете по-манипулируеми и как изчезването на едно 12-годишно момче от Перник обедини българите така силно за първи път от американското футболно лято на 94-та? Отговорите на тези и още въпроси потърсих от президента на Българската психиатрична асоциация проф. Христо Кожухаров.  

След 15.00 часа ще ви срещнем с капитан Димитър Димитров, който от години посещава българския манастир в Света Гора и полага доброволен труд. Избледнява ли образът на вярата в материалния свят в който живеем?

Каква беше 2022 година през погледа на отец Василий Шаган? За църквата не като институция и за човечността, проявена в трудни моменти като войната и бежанската криза.

Кампания за събиране на храна за хора в затруднено положение се провежда днес и утре във Варна. Тя е организирана от младежите от Ротаракт клуб. Репортаж на Александър Йорданов.

Как да си направим шоколад в домашни условия и кои са тънкостите в приготвянето на сладкото изкушение?

Какво е накарало един младеж от Полша да заобича България и да остане да живее и учи тук. Ерик Пшесуха ще ни разкаже и за коледните традиции в неговата родина.

Продължаваме да ви срещаме с най-добрите варненски спортисти през 2022 година. В обектива на Румен Генов днес са Мирослав Шмидт и Елвира Краснобаева.

Коледно настроение от Ледената пързалка на Морска гара с репортера Нина Милошевич.

На Стефановден ще ви срещнем с писателя, драматург и поет Стефан Цанев, който ще направи това, което умее най-добре – с малко думи да каже много неща.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 5 август със Светлана Вълкова

14.20 – „Има такъв народ“ върна неизпълнен третия мандат за съставяне на кабинет в 50-ото Народно събрание, България отива на седми парламентарни избори за последните три години 14.40 – Репортаж от п ресконференцията на „Възраждане“ на тема: “Истината за Инвестиционната програма на община Варна” 15.20 – Започна четвъртият етап от..

публикувано на 05.08.24 в 12:14

НОВИЯТ ДЕН на 5 август с Иван Барбов

„Тъкмо влизам в морето и алармата звънна“, гласи пост нейде из социалните мрежи тази сутрин от човек, който със сигурност обича морето, но не и ранното ставане. В 6.00 часа в понеделник обикновено алармата е едно от най-недолюбваните неща на този свят, а кафето е най-консумираната напитка. Дори и най-сивото утро в понеделник обаче може да..

публикувано на 05.08.24 в 05:56
автор: Александър Габровски

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 2 август със Светлана Вълкова

За 15-ти път Алея на книгата във Варна – гостува Десислава Алексиева – председател на Асоциация „Българска книга“ Представиха юбилейния сборник „Да оставиш след себе си“ по повод 80 години от рождението на Иван Иванов, изследователят на Варненския халколитен некропол Изложбите във Варна: "50 + 10" - дървопластика на Роберт Цанев;..

публикувано на 02.08.24 в 10:51

НА СВЕТЛО 1 август с Мариела Димитрова

В началото на предаването две теми с продължение – защо бяха изсечени десетилетни кедрови дървета в кв. Апарухово и наличието на вода нада допустимото по стандарт в бялото саламурено сирене на пазара, както установи проверка на Асоциация Активни потребители. Утаителят на река Провадийска прелива и инертните материали от него в момента се..

публикувано на 01.08.24 в 14:01

НОВИЯТ ДЕН на 1 август с Иван Барбов

„Колко ме обичаш от 5 до 10?“, попитала жена мъжа си, а той отговорил „не знам, по това време спя“. За всички, които не спят във времето от 6.00 до 10.30 часа часа и обичат денят им да започва с усмивка и добро настроение, превключете на честотите на Радио Варна.   Ще "рисуваме" ефирно началото на новия ден, а Иван Барбов, Жоро Бекяров и..

публикувано на 01.08.24 в 05:53

НОВИЯТ ДЕН на 30 юли с Иван Барбов

„Наспивам се“ е глагол в никое време, гласи послание в социалните мрежи тази сутрин на човек, на който определено ранното ставане не му е любимо. За тези, на които им е любимо да посрещнат деня с Радио Варна, „превключвам на любимите честоти“ е глаголът в сегашно време, който ви гарантира усмивки, добра информираност и добро настроение...

публикувано на 30.07.24 в 05:55

Радио Варна на 90 - епизод 6

В шестия епизод от новото предаване, излъчен на 27 юли 2024 г.,  говорихме за сградите, в които се е помещавало Радиото от 1934-та до днес. Димитър Кулев, ученик в горните класове на Варненската мъжка гимназия и активен участник в кръжока по физика през 1933 г., конструира първия радиопредавател във Варна. Според автентичния разказ на..

публикувано на 29.07.24 в 14:35