Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"На светло" на 13 февруари 2023 г. със Сияна Спиридонова

Снимка: Д.Дончева

Развитието на туризма в България, както и обучението на кадрите залегнаха като основни теми на дискусионен форум, провел се в Икономическия университет във Варна. Събитието даде начало на поредицата инициативи „60 срещи с 60 успешни възпитаници на Колежа по туризъм“ по повод 60-тия юбилей на учебното зведение. Първи със студентите и туристическия бранш се срещна министъра на туризма Илин Димитров, който е бивш възпитаник на колежа. Какво сподели той и има ли вярна формула, с която да се преодолее проблемът с кадрите в туризма?

Български ТИР с помощи е сред първите 15 влезли в Сирия през сухопътния граничен пункт с Турция. Останалите 14 ТИР-а са били на ООН. Помощта ни е 24 тона български ориз. Това е най-ефективната помощ за Сирия - хранителни продукти в насипно състояние, които да бъдат сготвени в социалните кухни. Това е един от начините да се раздава храна в Сирия, защото има много кражби от банди, от режим, положението е тежко и много често даренията не стигат до хората. Това разказа за Радио Варна Никола Рахнев от "Гората.бг". Платформата "Гората.бг" организира кампания за предоставяне на помощ за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия.

Ще гостуваме в пространството за ранна социализация и превенция на деца от 0 до 3 години, по-известно като "Зеленият морски двор на Варна“, който се намира на територията на Морско казино Варна. Центърът отново отвори врати след кратката си пауза обновен и оборудван с нови книжки, играчки и консумативи. Пространството за игра вече е и санирано, а през следващите няколко месеца предстоят и още модернизации. Разговор с д-р Екатерина Вълчева - ръководител на проекта „Зеленият морски двор на Варна”.

Кръгла маса по проблемите на здравеопазването се проведе днес във Варна. Събитието бе организирано от политическа партия „Продължаваме промяната“.

Арт Галерия Le Papillon представя от 13 февруари до 12 март в изложбения салон на ул. Драгоман № 12, Варна изложбата ОБОСОБЕНИ РЕАЛНОСТИ/ INDIVIDUALIZED REALITIES под формата на ювелирни произведения на изкуството - бижута, които са подготвили участниците в експозицията. Вече 13 години Годишната бижутерска сборна изложба на Арт Галерия Le Papillon се определя като обичана, очаквана и желана традиция за много зрители и почитатели на съвременния дизайн и на уникалните произведения на изящното приложно изкуство.

Футболистите на Спартак /Варна/ направиха силен старт в новия дял от елитното ни първенство. Те приеха шампиона Лудогорец и показаха силна игра с много пропуски пред вратата. В крайна сметка Спартак загуби с 1-2, но играта на варненци дава сериозни надежди за оставането им в Първа лига.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН на 14 август с Мариела Димитрова

Продължителен дебат „За“ и „Против“ изграждането на вятърни централи в землищата на балчишките села Соколово и Тригорци се проведе в самото начало на август, по време на заседание на Общинския съвет в Балчик. Съветниците оттеглиха проекторешението за одобряване на подробните устройствени планове (ПУП) за разполагане на перките, защото прецениха,..

публикувано на 14.08.24 в 05:55

НА СВЕТЛО във вторник, 13 август

Репортаж от района на  УМБАЛ „Св. Марина“, за да проследим  дали е приключила подмяната на стария водопровод Коментар на Радослав Лазаров – говорител на Окръжна прокуратура за пожара в Първа психиатрична клиника на Университетската болница "Света Марина" във Варна Коменмтар на кмета на район „Младост“ Христо Христов за изсечените дървета..

публикувано на 13.08.24 в 14:28
Морето във Варна

НОВИЯТ ДЕН на 13 август с Иван Барбов

Всяко утро е време не за бързане и суета, а за незабързани, дълбоки и златни мисли. Тази дълбока и златна мисъл е просветнала в съзнанието на известния писател Джон Стайнбек, най-вероятно в някое приятно, прохладно ранно утро като днешното. В 6.00 часа, освен за мъдри мисли и кафе, е време и за сутрешната програма на Радио Варна. Новият..

публикувано на 13.08.24 в 05:55

На 12 август в "От другата страна" по Радио Варна

На 12 август в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Terry Butler (LEFT TO DIE, OBITUARY, екс-DEATH).Иво Руев (I.R.B.69) с подробности за "We Are Going To Мъглиж 2024" (16-17 август, местност Равня, Мъглиж). Клавдия Китанова и Антон Яначков за етно проекта KSANA и албума "Orphic". В предаването ще звучи музика на:TICKLE..

публикувано на 12.08.24 в 14:25

НА СВЕТЛО на 12 август с Мариела Димитрова

Тази седмица предстоят преговори с компанията „Боташ“ в опит да бъде преразгледан договора с турския газов оператор. Той беше сключен в началото на 2023 година от служебния кабинет на Гълъб Донев за срок от 13 години. Страната ни обаче не внася газ по този договор, но плаща всеки месец. Миналата седмица д епутатите поискаха от енергийния..

публикувано на 12.08.24 в 11:45

НОВИЯТ ДЕН в понеделник, 12 август

Аспаруховци зоват цяла Варна на протест пред сградата на общината - анонсираме подготвената д емонстрация за днес, (12 август) от 16:00 ч.  Недоволството в квартала е породено от изсичането на кедрови дървета заради предстоящ строеж. Защо в България туристическата услуга се възстановява по-бавно отколкото в конкурентните ни държави след..

публикувано на 12.08.24 в 06:23

Кранево – космополитното морско село

Тази седмица Радио Варна гостува в китното морско село Кранево, намиращо се в Община Балчик, само на 30 километра от Варна между курортите Албена и Златни пясъци.  Толкова много неща могат да се разкажат за това село, чието име идва от средновековната крепост Кранеа, а до 1934 година се е казвало Екрене (това е турското произношение на..

публикувано на 10.08.24 в 09:55