Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По първи петли на 27 март

Луната във Варна не спи
Снимка: Ваня Славова

По първи петли

27.03.2023г.

4.00-6.00 часа


Добра среща в предаването в последния понеделник на март месец.

Върнахме лятното часово време и вече събудени сме в очакване на прекрасни моменти, топли срещи и чудесна музика.

За песните тази сутрин, както и за качеството на звука, се грижи звукорежисьорът Милица Панайотова.

Темите и говорът пред микрофона са от Ваня Славова.

В това ефирно дамско присъствие се надяваме да се чувствате уютно, приятно и спокойно през следващите близо два часа...

На предела между тъмните нюнаси на нощта и светлите от предстоящия изгрев за деня ще се опитаме да бъде цветно и ярко в дома ви, в колата ви, или където и да ни слушате чрез радиото.

Репортерите Иван Симеонов, Александър Йорданов, Мартин Николов, Доротея Николова и Димитрина Дончева се постараха за разнообразието в акцентите на предаването ни.

*** Магазинче за продукти с кауза „Вкусотийка в кутийка“ ще отвори врати до края на месеца във Варна. То е част от двугодишния проект на Сдружение „Няма невъзможни неща“, чрез който неправителствената организация разработи социално предприятие за младежи с умствени дефицити.

*** Цената на яйцата за Великден няма да се повиши и ще се запази на сегашните си нива. Това прогнозира Даниел Божанков, председател на Асоциацията на промишленото птицевъдство. По данни на Евростат цената на едно яйце е около 30 стотинки без ДДС. Още по темата от Александър Йорданов.

*** Втората от поредица от пет книги, посветени на поддържането на добро здраве на Дойчин Кършовски „Спя“, вече е на пазара. Кършовски, който живее в Съединените щати повече от 20 години, издаде преди няколко години първата си книга, в която обобщава идеята си за „шест движения в рамките на 6 минути”, за това как да се грижим за здравето си.

*** Лиляна Трънкова представи третата си книжка. След „Добро утро” и „Добър ден”, следва „Добър вечер”. А съвсем скоро и „Лека нощ”. Интервю с нея на Мартин Николов.

*** Ефирно гостуване в село Казашко. Затрадициите, обичаите и живота на староверците. Наташа Иванова ни прави съпричастни към бита, културата, вярата и спомените на казаците.

*** До седмица се очаква да отвори врати за посещение Креативният център в град Бяла, Варненско. Той се намира в бившата ритуална зала в града, каза Христина Келисакиева-ръководител на проекта за центъра. Разговор с нея.

*** Наскоро Мартин Зайранов, възпитаникът на варненското музикално училище "Добри Христов" и студент във Виенския университет за музика и сценични изкуства, издържа тежък конкурс, за да бъде единствен избран в групата на първи цигулки на престижния оркестър на Виенските симфоници.



По публикацията работи: Ваня Славова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН на 1 октомври с Иван Барбов

„Когато станеш сутрин и денят ти тръгне наопаки, дай му втори шанс – легни си пак“. До това прозрение е стигнал някой, който явно не обича да става рано. Има един сигурен начин новият ден да не тръгне наопаки, колкото и рано да сте станали – като го започнете с чаша кафе на честотите на Радио Варна. В сутрешното радиоприключение ще ви..

публикувано на 01.10.24 в 06:00

На село в Ново Оряхово

Село Ново Оряхово е изцяло българско село.  В него няма роми, но няма и свободни къщи за продан. Историята му е стара. Припомня ни я кметът Веска Петрова:

публикувано на 30.09.24 в 15:46

На 30 септември в "От другата страна" по Радио Варна

На 30 септември в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Peter "Peavy" Wagner (RAGE, REFUGE). Бамби Никифоров за соловия му дебют 4DIs и албума "Vol.0". Втори "Wretched Feast" (12 октомври, Бургас) – разговор с Радина Найденова. Йосиф Милчов ("Autumn Souls Of Sofia") за концерта на RAGE (6 октомври, София). В..

публикувано на 30.09.24 в 14:25

НОВИЯТ ДЕН на 30 септември с Мариела Димитрова

Превенция на репродуктивното здраве на младите българи – това е целта на новата кампания на Фондация ИСКАМ БЕБЕ, съвместно с Фонд Инвитро към община Варна. През почивните дни те проведоха информационна кампания в Морската градина, насочена към младите хора до 29-годишна възраст. С медийното партньорство на Радио Варна по време на събитието..

публикувано на 30.09.24 в 06:28

В „Гравитация нула“ на 27 септември

„Гравитация нула“ на 27 септември 2024 година с Мартин Николов -   Филмът „Триумф“ с голямата награда от 42 фестивал на българския игрален филм "Златна роза" – говори режисьорът Петър Вълчанов; -   Комиксът "KATANA: The Battle for Valokaan" с престижна европейска награда - гост – художникът Веселин Чакъров; -   Изложби..

публикувано на 27.09.24 в 12:06
Chart

#778 ТОП 20 (27.09-04.10.2024)

публикувано на 27.09.24 в 11:12

НОВИЯТ ДЕН на 27 септември с Иван Барбов

„Толкова не харесвам алармата сутрин, че се събуждам преди нея“, беше написал някой в социалните мрежи тази сутрин. Без значение дали сте се събудили с аларма или не, каним всички ранобудни слушатели в това приятно, вече есенно петъчно утро да превключат на честотите на Радио Варна във времето до 10.30 часа. Иван Барбов, Валери Великов и..

публикувано на 27.09.24 в 06:00