Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПО ПЪРВИ ПЕТЛИ с Ваня Славова

2
Изгрев
Снимка: Д. Дончева

На 26 юни точно в 4 часа започва предаването в ефир.

Надяваме се да ни бъде приятно заедно в следващите близо два часа.

Ще говорим за делфини, за джет терапия за деца с увреждания, за годишнината от основаването на Карин дом.

След 8-годишно прекъсване във Варна започна Десетото юбилейно издание на Фестивала на визуалните изкуства “Август в изкуството”.

Очаквайте среща с художничката Калина Мавродиева за картините й с планински върхове, с послание за извисяването на духа.

Ще се приземим внезапно телесно в опита си да намерим качествени дрехи в магазините из центъра, където се оказва, че има дрехи с боядисани етикети, които изглеждат по-зле от дрехите втора ръка.

От първо лице Искра Урумова ще ни сподели за книгата й за редките билки и техните свойства.

За любовта, по-силна от опиат, в операта-мюзикъл "Калас и Онансис", говорят изпълнителите на главните роли  Ева Перчемлиева и Мариос Андреу.

Звукорежисьор и музикален редактор е Добромир Мързов, букетът от песни е по негов избор!БНР подкасти:

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

По първи петли на 4 март с Ваня Славова

От сън спомени няма, както всички знаем, но понякога от хубави предавания остават приятни спомени. За тях можем да гарантираме. Защото и този понеделник в предаването ни няма да чуете нито един запис, правен по телефон, а телефонът, който водещата ще вдига, за да осъществява връзка с вас, е добре познат: 602-802 с код за Варна 052. За..

публикувано на 02.03.24 в 11:56
Chart

#755 ТОП 20 (01.03-08.03.2024)

публикувано на 01.03.24 в 18:36
Вода, Мартина Караиванова

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 1 март със Светлана Вълкова

Оперетата „Българи от старо време“ - първа премиера за годината в Държавна опера – Варна Историкът и дългогодишен директор на Варненския архив, Борислав Дряновски - на 80 Иван Момчев представя новата си книга „Дълбоки знаци от премълчаваната летопис“ „Квадрати на зимата“ - изложба живопис на Мартина Караиванова Христо Стоянов..

публикувано на 01.03.24 в 13:00

С "Хоризонти" към все по-модерния Виетнам

Пътуваме към Виетнам, който все по-усилено се развива като туристическа дестинация. За модерните удобства и забавления в Хо Ши Мин, традициите в Ханой и атракциите по делтата на Меконг ни разказва опитният пътешественик и организатор на туристически пътувания Константин Занков. Слушайте "Хоризонти" с автор и водещ Иван Симеонов от 11 до 12 ч.

публикувано на 01.03.24 в 09:27

НОВИЯТ ДЕН на 1 март с Иван Барбов

Честита Баба Марта!   „Баба Марта бързала, мартенички вързала“. Побързайте и вие да превключите на честотите на Радио Варна, ако искате да започнете деня с усмивка. С добро настроение ще ви „закичи“ сутрешният екип в първото мартенско утро. Румени и засмени и с кафе заредени, Иван Барбов, Кремена Иванова и звукорежисьорът Недялко..

публикувано на 01.03.24 в 06:08

"На светло" на 29 февруари

Поредна сесия на местния общински съвет във Варна. След като стана ясно, че няма да се приема бюджета на Варна, бламиран при предишното заседание на съвета, какво остана в дневния ред ще научим от Валери Великов. Туризмът във фокуса на експертите от региона днес и през призмата на посе щението на министъра на туризма Зарица Динкова - репортаж на..

публикувано на 29.02.24 в 14:28
Варненският залив

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 29 февруари

Комисията за енергийно и водно регулиране публикува за обществено обсъждане промени в наредбата за ценообразуване на електроенергията. Причината е предстоящата либерализация на пазара на ток у нас. Разговор със Соня Кадиева, председател на Асоциация „Свободен енергиен пазар“; Варненският общински съвет заседава три дни от днес –..

публикувано на 29.02.24 в 05:51