Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 30 юни с Иван Барбов

Снимка: Делян Милчев 17 г., ОДК Варна

Казват, че едно от най-хубавите неща на лятото е, че не трябва да се напрягаш да си търсиш втория чорап сутрин. Съвсем лесно обаче можете да намерите добро настроение, интересни теми, актуални новини и хубава музика. Просто трябва да превключите на честотите на Радио Варна във времето от 6.00 до 10.30 часа.

С чаша кафе и широки усмивки там ви очакват Иван Барбов, Доротея Николова и звукорежисьорът Добромир Мързов.

Ето и акцентите днес:

На какъв етап е ремонтът на улица „Васил Друмев“ във Варна и има ли вече поставени указателни табели за да не се бъркат шофьорите? Проверка на репортера Димитрина Дончева.

Жители на Аспарухово настояват за поставянето на светофар за пешеходци на булевард „Първи май“. Репортаж от мястото на Даниела Стойнова.

Джулай морнинг през обектива: За интересните и любопитни моменти от празника на хипи движението през годините, запечатани във фотоапарата на Румен Сарандев, който ще гостува в студиото след 9.00 часа.

Интересни истории разказват и фотосите на Алекандър Барон – етнограф от общността на бесарабските българи в Украйна. С него ще ви срещнем след 9.30 часа.

Кои са акцентите в културния афиш на Варна и региона?

Международен детски фестивал на изкуствата на английски език започва в Балчик тази неделя. За него разказва репортерът Албена Иванова.

Легендарните банди Scorpions, Europe и Halloween ще свирят и пеят в Долината на виното. За третото издание на “Midalidare Rock Fest in Wine Valley” в село Могилово ще научим от репортажа на Мартин Николов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 2 октомври с Валерия Василева

Дело срещу Община Варна за отказан достъп до информация заведе управителят на варненска електронна медия Георги Костов. Туризмът и международната геополитическа обстановка - интервю с Иван Грошев, председател на Асоциацията на инкаминг агенциите у нас и туроператор на немския пазар. В рубриката „Свидетелства от Варна“ на Любомир Кутин..

публикувано на 02.10.24 в 13:45

Радио Варна на 90 - епизод 8

В осмия епизод, излъчен на 28 септември 2024 г., отново говорихме за предаванията през 50-те години на миналия век – време на пропаганда. В предходното, седмо издание, Ви разказахме за част от предаванията на Радио Варна от петото десетилетие - някои от тях на морска тематика: „На морската ни граница“, „За работниците от пристанищата на Сталин и..

публикувано на 02.10.24 в 11:47

НОВИЯТ ДЕН на 1 октомври с Иван Барбов

„Когато станеш сутрин и денят ти тръгне наопаки, дай му втори шанс – легни си пак“. До това прозрение е стигнал някой, който явно не обича да става рано. Има един сигурен начин новият ден да не тръгне наопаки, колкото и рано да сте станали – като го започнете с чаша кафе на честотите на Радио Варна. В сутрешното радиоприключение ще ви..

публикувано на 01.10.24 в 06:00

На село в Ново Оряхово

Село Ново Оряхово е изцяло българско село.  В него няма роми, но няма и свободни къщи за продан. Историята му е стара. Припомня ни я кметът Веска Петрова:

публикувано на 30.09.24 в 15:46

На 30 септември в "От другата страна" по Радио Варна

На 30 септември в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Peter "Peavy" Wagner (RAGE, REFUGE). Бамби Никифоров за соловия му дебют 4DIs и албума "Vol.0". Втори "Wretched Feast" (12 октомври, Бургас) – разговор с Радина Найденова. Йосиф Милчов ("Autumn Souls Of Sofia") за концерта на RAGE (6 октомври, София). В..

публикувано на 30.09.24 в 14:25

НОВИЯТ ДЕН на 30 септември с Мариела Димитрова

Превенция на репродуктивното здраве на младите българи – това е целта на новата кампания на Фондация ИСКАМ БЕБЕ, съвместно с Фонд Инвитро към община Варна. През почивните дни те проведоха информационна кампания в Морската градина, насочена към младите хора до 29-годишна възраст. С медийното партньорство на Радио Варна по време на събитието..

публикувано на 30.09.24 в 06:28

В „Гравитация нула“ на 27 септември

„Гравитация нула“ на 27 септември 2024 година с Мартин Николов -   Филмът „Триумф“ с голямата награда от 42 фестивал на българския игрален филм "Златна роза" – говори режисьорът Петър Вълчанов; -   Комиксът "KATANA: The Battle for Valokaan" с престижна европейска награда - гост – художникът Веселин Чакъров; -   Изложби..

публикувано на 27.09.24 в 12:06