Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"На светло" на 10 август 2023 г. със Сияна Спиридонова

Снимка: Лора Узунова 13 г., ОДК Варна

Известната писателка Здравка Евтимова коментира случая "Дебора", който разтърси цялото общество.  "Хората тълкуват погрешно свободата, в която се раждат. Законът трябва да бъде налаган за всеки, независимо от позицията, която заема", обясни писателката в разговор с Даниела Стойнова.

Нови мерки, които да осигуряват цялостна защита на жените и децата срещу насилие предлага Министерството на труда и социалната политика, предлагат се и четири мобилни екипа, които да консултират в тази сфера специалистите в цялата  страна. Това съобщи във Варна Иванка Шалапатова - министър на труда и социалната политика, която участва в работна среща в Дневен център "Ривиера", посветена на социалните предприятия и услугите за хора с увреждания.

Кметът на Варна Иван Портних дава пресконференция по актуални теми.

Стартът на мащабен ВиК проект за реконструкция на довеждащ водопровод Китка – Варна бе даден днес с първа копка на площадка „Падина – Житница” край село Падина.

„Легенда за платната“ е заглавието на изложбата на Сияна Струнчева, която е подредена в новото споделено арт-пространство във Варна, наречено „Под един покрив“. „Легенда за платната“ представя едно дългогодишно търсене през различни сюжети, техники и материали на изменчивата природа на морето и на взаимовръзката му с човешкото присъствие.

Утре стартира 23-та ветроходна регата „Кор Кароли“. През последните години стана традиция стартът да се дава в Бургас. Така ще бъде и тази година. Регатата започва с „Про-Ам“ гонка, която започва утре в 13.00 ч в бургаския залив, а от 19.00 ч е официалното откриване на състезанието. Тази година участват 45 лодки. В деня на Варна 15 август, гонките са във варненския залив, а същия ден по-късно е и официалното закриване и награждаване.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Морето във Варна

НОВИЯТ ДЕН на 13 август с Иван Барбов

Всяко утро е време не за бързане и суета, а за незабързани, дълбоки и златни мисли. Тази дълбока и златна мисъл е просветнала в съзнанието на известния писател Джон Стайнбек, най-вероятно в някое приятно, прохладно ранно утро като днешното. В 6.00 часа, освен за мъдри мисли и кафе, е време и за сутрешната програма на Радио Варна. Новият..

публикувано на 13.08.24 в 05:55

На 12 август в "От другата страна" по Радио Варна

На 12 август в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Terry Butler (LEFT TO DIE, OBITUARY, екс-DEATH).Иво Руев (I.R.B.69) с подробности за "We Are Going To Мъглиж 2024" (16-17 август, местност Равня, Мъглиж). Клавдия Китанова и Антон Яначков за етно проекта KSANA и албума "Orphic". В предаването ще звучи музика на:TICKLE..

публикувано на 12.08.24 в 14:25

НА СВЕТЛО на 12 август с Мариела Димитрова

Тази седмица предстоят преговори с компанията „Боташ“ в опит да бъде преразгледан договора с турския газов оператор. Той беше сключен в началото на 2023 година от служебния кабинет на Гълъб Донев за срок от 13 години. Страната ни обаче не внася газ по този договор, но плаща всеки месец. Миналата седмица д епутатите поискаха от енергийния..

публикувано на 12.08.24 в 11:45

НОВИЯТ ДЕН в понеделник, 12 август

Аспаруховци зоват цяла Варна на протест пред сградата на общината - анонсираме подготвената д емонстрация за днес, (12 август) от 16:00 ч.  Недоволството в квартала е породено от изсичането на кедрови дървета заради предстоящ строеж. Защо в България туристическата услуга се възстановява по-бавно отколкото в конкурентните ни държави след..

публикувано на 12.08.24 в 06:23

Кранево – космополитното морско село

Тази седмица Радио Варна гостува в китното морско село Кранево, намиращо се в Община Балчик, само на 30 километра от Варна между курортите Албена и Златни пясъци.  Толкова много неща могат да се разкажат за това село, чието име идва от средновековната крепост Кранеа, а до 1934 година се е казвало Екрене (това е турското произношение на..

публикувано на 10.08.24 в 09:55
автор: Николай Стоев

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 9 август със Светлана Вълкова

Соня Йончева ще пее във Варна в „Мадам Бътерфлай“ Бившият ни посланик в Йемен и Кувейт Борис Борисов представи романа си „Посолство“, базиран на действителни събития Историкът Борислав Дряновски за книгата си „Консулски представителства във Варна (1352 - 2024) “Свидетелства от Варна” – проект на Тинка Бозова и Любомир Кутин..

публикувано на 09.08.24 в 11:28
Морето във Варна

НОВИЯТ ДЕН на 9 август с Иван Барбов

„Казват че успява този, който става рано. Не. Успехът идва при тези, които стават в добро настроение“, казва известния френски драматург Марсел Ашар. Доброто сутрешно настроение, което често будилникът разваля, ще намерите на честотите на Радио Варна. Сутрешното радиотрио Иван Барбов, Жоро Бекяров и звукорежисьорът Недялко Добрев ви..

публикувано на 09.08.24 в 06:00