Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По първи петли с Ваня Славова

В първия понеделник на месец октомври започваме традиционно в 4 сутринта "По първи петли", но с морски звуци от Варна.

Милица Панайотова избира музиката в предаването,а темите са разнообразни:

Ловният сезон стартира. Разговор на Димитрина Дончева с дългогодишния ловец Димитър Шидеров, който е ловец от 40 години и има 4 пушки. Обаче казва, че напоследък няма животни...

За сметка на това някои домашни любици и Фейсбук-герои като котарака Румен имат намерение да влязат в политиката и да участват в местните избори.

 Котаракът Румен-кандидат за кмет на София, догодина: кандидат за президент. Ще чуем Наталия Атанасова, която поддържа социалната платформа на котката.

И докато всички искат да стават политици, продължава тенденцията с отмиращи професии в наше време-поради тази причина очаквайте среща с калайджията Христо от село Житница, община Провадия.

С нова корица е калайдисано поредното издание на книгата "Записки от селската кръчма" с автор Николай Илчевски. Как и защо се е случило това писателят споделя:

В това лято един ножар в печатницата отряза по грешка тиражът със "Записките " и се наложи да ги преправим и облечем в твърди корици. Иначе нямаше и да разбера колко им отива на тези страници тази "тежкарска" "униформа".
Което за пореден път потвърди старата максима, че всяко зло е за някакво неочаквано добро.

За добрата страна на живота в пловдивското село Ръжево Конаре писателят говори пред Мартин Николов.

А за лошата инфраструктура в централния подлез на Варна споделя жената от магазина в подлеза, която 10 години наблюдава вандалските прояви в това подземно пространство.

Ще излезем надземно от реалността с новите късометражни филми през погледа на Александър Йорданов от фестивала "Златната роза"...

Така неусетно ще очакваме да видим заедно сутрешния златист изгрев и да вдишаме свежото начало на новата седмица, защото след ставането "По първи петли" понеделникът със сигурност е по-дълъг и по-цветен! 
Какво ще нарисуваме след чашата с черно кафе зависи само и единствено от нашата настройка за цвета на боичките! ;)
По публикацията работи: Ваня Славова
ВИЖТЕ ОЩЕ

По първи петли на 4 март с Ваня Славова

От сън спомени няма, както всички знаем, но понякога от хубави предавания остават приятни спомени. За тях можем да гарантираме. Защото и този понеделник в предаването ни няма да чуете нито един запис, правен по телефон, а телефонът, който водещата ще вдига, за да осъществява връзка с вас, е добре познат: 602-802 с код за Варна 052. За..

публикувано на 02.03.24 в 11:56
Chart

#755 ТОП 20 (01.03-08.03.2024)

публикувано на 01.03.24 в 18:36
Вода, Мартина Караиванова

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 1 март със Светлана Вълкова

Оперетата „Българи от старо време“ - първа премиера за годината в Държавна опера – Варна Историкът и дългогодишен директор на Варненския архив, Борислав Дряновски - на 80 Иван Момчев представя новата си книга „Дълбоки знаци от премълчаваната летопис“ „Квадрати на зимата“ - изложба живопис на Мартина Караиванова Христо Стоянов..

публикувано на 01.03.24 в 13:00

С "Хоризонти" към все по-модерния Виетнам

Пътуваме към Виетнам, който все по-усилено се развива като туристическа дестинация. За модерните удобства и забавления в Хо Ши Мин, традициите в Ханой и атракциите по делтата на Меконг ни разказва опитният пътешественик и организатор на туристически пътувания Константин Занков. Слушайте "Хоризонти" с автор и водещ Иван Симеонов от 11 до 12 ч.

публикувано на 01.03.24 в 09:27

НОВИЯТ ДЕН на 1 март с Иван Барбов

Честита Баба Марта!   „Баба Марта бързала, мартенички вързала“. Побързайте и вие да превключите на честотите на Радио Варна, ако искате да започнете деня с усмивка. С добро настроение ще ви „закичи“ сутрешният екип в първото мартенско утро. Румени и засмени и с кафе заредени, Иван Барбов, Кремена Иванова и звукорежисьорът Недялко..

публикувано на 01.03.24 в 06:08

"На светло" на 29 февруари

Поредна сесия на местния общински съвет във Варна. След като стана ясно, че няма да се приема бюджета на Варна, бламиран при предишното заседание на съвета, какво остана в дневния ред ще научим от Валери Великов. Туризмът във фокуса на експертите от региона днес и през призмата на посе щението на министъра на туризма Зарица Динкова - репортаж на..

публикувано на 29.02.24 в 14:28
Варненският залив

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 29 февруари

Комисията за енергийно и водно регулиране публикува за обществено обсъждане промени в наредбата за ценообразуване на електроенергията. Причината е предстоящата либерализация на пазара на ток у нас. Разговор със Соня Кадиева, председател на Асоциация „Свободен енергиен пазар“; Варненският общински съвет заседава три дни от днес –..

публикувано на 29.02.24 в 05:51