Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 12 януари с Иван Барбов

Снимка: Емил Йовев

6.00 часа сутринта е времето в което единствените три неща, които могат да ви накарат да се разсъните бързо са чашата силно кафе, мисълта, че е петък и не на последно място сутрешната програма на Радио Варна. Тримата радиотенори в студиото тази сутрин Иван Барбов, Александър Йорданов и звукорежисьорът Петър Венков ще ви потопят в ритъма на новия ден с актуалните теми и интересни срещи със събеседници, новините и хубавата музика.

Ето и темите днес:

Заради високите сметки за ток много от студентските общежития ще са студени общежития и през тази зима. Какви законови промени са инициирали от Националното представителство на студентските съвети за да не плащат студентите промишлен ток и колко от общежитията в страната ще бъдат ремонтирани в следващите три години? Ще чуем председателя на НПСС Даниел Парушев.

Докога ще продължат ремонтите на улица "Девня" във Варна? От мястото ще включим репортера Мартин Николов.

След 9.00 часа ще ви заведем ефирно до параклисът „Свети Свети Кирил и Методий“ в село Завет, който е построен върху древен манастир, посещаван от самия Цар Борис I.

Ще разберем и как живеят днес хората във ветринското село Невша, което е пазител на българската култура и традиции.

Кои са акцентите в културния афиш на Варна и региона?

Какво мотивира една млада руска режисьорка да направи филм за съдбата на украинските бежанци? Разговор с 21-годишната Мария Голубцова за късометражния филм „Disconnected”.

Ще ви срещнем и с един варненски пътешественик, прекосил Атлантическия океан за да се полюбува на забележителностите в Боливия и на Великденските острови. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Родопите през лятото

НА СВЕТЛО на 27 август с Валерия Василева

Днес се навършват 55 години от обявяването на Шабла за град, интервю с кмета на общината Мариян Жечев. Тема с продължение: контролът върху чистотата в обществените пространства във Варна, опитът в район "Аспарухово". В рубриката „Свидетелства от Варна“ с Любомир Кутин - спомен за маестро Марин Чонев. Във Варна близо 30 деца..

публикувано на 27.08.24 в 13:55

На 26 август в "От другата страна" по Радио Варна

На 26 август в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Matt Harvey (EXHUMED, LEFT TO DIE, GRUESOME). Разговор с Alan Clark и Danny Cummings от DIRE STRAITS LEGACY. Тихомир Маринов за седмия "September Sun" (6-7 септември, Добрич). Разговор с Николо Коцев от КИКИМОРА. В предаването ще звучи музика на: JEREMY?, ZAVERA,..

публикувано на 26.08.24 в 14:25

НА СВЕТЛО на 26 август със Светлана Вълкова

14.20 – Проверка по сигнал на слушатели за силно замърсяване на ул. „Найден Геров“ във Варна 14.40 – Еколагер в село Езерец, община Шабла, от 29 август до 1 септември 15.20 – „Свидетелства от Варна“ - рубрика на Любомир Кутин 15.40 – Репортаж от Международния форум „Съвременни постижения в областта на новите материали и..

публикувано на 26.08.24 в 12:09

"Новият ден" на 26 август

Дори и в края на сезона, къмпингите продължават да привличат вниманието. Защо разказват Иван Барбов и Мартин Николов. Срещаме ви с няколко от работниците от Шри Ланка във Варна. Нужна е спешна промяна на психиатричната помощ. За това призоват в отворена позиция съдии, адвокати, лекари и социални работници.  За последните години има шест случая за..

публикувано на 26.08.24 в 06:15
Луната не спи
подобно на слушателите от

По първи петли с Ваня Славова на 26 август

Хубава българска музика, свежи събеседници и интересни репортажи очаквайте в последния понеделник на август. Както винаги от 4 до 6 часа в понеделник сутрин гларусите от Варна пеят по-силно от петлите , за да събудим морските усещания в страната. Уверявам ви този път се гмуркаме дълбоко из Северното крайбрежие , за да почувстваме какво ли е да..

публикувано на 25.08.24 в 11:26
с.Садово, общ.Аврен

На село в Садово

Точно преди пет години гостувахме на жителите на авренското село Садово. Сега отново отидохме при тях, защото животът за всички се промени през последните пет години, включително и за тях. Днес в селото от 280 са останали 180 души – християни и мюсюлмани. Религиите не ги разделят, защото местните са избрали да живеят в мир и..

публикувано на 24.08.24 в 08:00
Chart

#774 ТОП 20 (23.08-30.08.2024)

публикувано на 23.08.24 в 19:22