Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО в понеделник, 12 февруари

Снимка: Siana Spiridonova

Репортаж от заседанието на ПК "Финанси и бюджет" към Общински съвет Варна;

Интервю с Таня Станева, българка, която живее между Киев, с. Чушмелий (Криничное) и София;

Каква ще е съдбата на ветрохода "Калиакра", който тази година навършва 40-годишен юбилей. Репортаж;

Ще имаме ли животновъдство в България? Какво ще се случи след 5 -10 години, когато и малкото, занимаващи се с този труден отрасъл от икономиката ни, се откажат по една или друга причина? Въпроси от първо лица на фермери в Родопите? 

Деветият филмов фестивал за документално кино „Master of Art“ продължава до 3 март. Фестивалът е уникално културно събитие и единственият в Източна Европа международен филмов фестивал за документални филми за изкуството. Найо Тицин - директор на Фестивала с подробности за акцентите в програмата; 

Ясни са полуфиналистите в Националния конкурс "Млад Благотворител". Сред тях са ученици от Варна. Разговор със Станислава Рашева – председател на Фондация „Благотворител“;

Държавното първенство по спортна стрелба с пневматично оръжие донесе много радост на варненските стрелци. Срещаме ви с шампиона на България при мъжете Кирил Ушанли, който ще гони и олимпийска квота тази година.


По публикацията работи: Нина Милошевич
ВИЖТЕ ОЩЕ

В "Гравитация нула" на 23 февруари

В „Гавитация нула” днес 23 февруари -   С премиера на оперетата „Българи от старо време“ варненската опера отбелязва националния празник – датите са 1 и 2 март – гости в студиото режисьорът Николай Априлов и Владислав Карамфилов – Въргала; -   Номинаците за фентъзи и фантастика „Еврокон“ – говори писателката и преводач Елена Павлова;..

публикувано на 23.02.24 в 12:59
Chart

#754 ТОП 20 (23.02-01.03.2024)

публикувано на 23.02.24 в 10:19
Февруарско море

НОВИЯТ ДЕН в петък, 23 февруари

Мартин Димитров - депутат от "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" за внесения в деловодството на Народното събрание проектозакон за защита на правата на потребителите от мобилните оператори; Христо Рафайлов – зам.- кмет по бюджет, финанси и местни данъци и такси с коментар относно бюджета на Община Варна за 2024г.; Учители и..

публикувано на 22.02.24 в 16:03

НОВИЯТ ДЕН на 22 февруари с Иван Барбов

Учени са доказали, че едно излято кафе действа много по-ободряващо от едно изпито! Не е нужно да изливате кафе за да започнете новия ден с тонус и настроение, просто превключете на честотите на Радио Варна, които ще са вашата ударна доза сутрешен ефирен кофеин! Иван Барбов, Александър Йорданов и звукорежисьорът Милица Панайотова..

публикувано на 22.02.24 в 05:49
Варненското море преди залез слънце

НОВИЯТ ДЕН в сряда, 21 февруари

Репортаж по сигнал от кв. "Галата" във Варна, където  токът непрекъснато прекъсва. Какъв е отговорът от енергодружеството? Професия „екскурзовод“ – разговор в Междунартодния ден на екскурзоводите с Бранимир Белчев;   HPV ваксината и ползите от нея – разговор с д-р Християна Бацелова, специалист по Епидемиология на инфекциозните болести,..

публикувано на 21.02.24 в 05:52

НОВИЯТ ДЕН на 20 февруари с Иван Барбов

"Ранното събуждане дарява човека със здраве, богатство и мъдрост“, е казал Бенджамин Франклин. Неговите думи можем да допълним с това, че събуждането с Радио Варна дарява с усмивка, добро настроение и също толкова добра информираност. Започваме още по тъмно, а за да сте в ритъма на интересните и актуални теми от ежедневието, новините и..

публикувано на 20.02.24 в 05:55

На 19 февруари в "От другата страна" по Радио Варна

На 19 февруари в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Daniel "Død" Olaisen (BLOOD RED THRONE, екс-SATYRICON).Разговор с Калин Колев за преиздадения дебют на CONCRETE "Dawn of Revival". В "Мазето на Вакашински" – Ясен Вакашински и Бойко Гюров ("BGTSC") представят софийските концерти на БАЛКАНДЖИ (1 март), CRADLE OF FILTH (5..

публикувано на 19.02.24 в 14:25