Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 2 април с Иван Барбов

Снимка: Саркис Саркисян

„Искам да заспивам толкова бързо вечер, колкото сутрин след будилника“, гласи един сутрешен пост в социалните мрежи. Няма шанс да заспите отново, ако първото нещо, което направите след като се събудите е да превключите на честотите на Радио Варна. 

Минути след събуждането на слънцето, с добро утро ви приветства сутрешния радиоотбор - Иван Барбов, Емилия Николова и звукорежисьорът Иван Тасев. Ще пием кафе, ще коментираме актуални теми, ще ви срещаме с интересни събеседници, ще ви държим в течение на всички актуални новини, а всичко това ще гарнираме с много хубава музика.

Ето и темите днес:

Какви цени на агнешкото месо ни очакват тази пролет? Какъв дял от месото на пазара е българско производство? Отговорите на тези и още въпроси ще потърсим от Симеон Караколев, председател на Националната асоциация на овцевъдите и козевъдите.

Топане на топката, без резултат: Какви рискове крие масовото рекламиране на хазартни игри от известни личности? Какви са мащабите на хазарната зависимост в България и къде се корени решението на този проблем?

Тема с продължение: Намериха се средства за ремонт на легендарния ветроход „Калиакра“. Какво следва оттук нататък?

Как са се променили детските книжки през годините и кои са основните предизвикателства на писането за деца? В Международния ден на детската книга в студиото гостува авторът на детски книжки Таня Петкова.

Кой е ученикът от Добрич, написал първия учебник за програмиране на основата на езика Lua? Репортаж на Мая Щърбанова. 
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В селото без кметство - Просечен

Село Просечен е най-малкото населено място в Община Суворово. На 5 километра е от Чернево. Има само 11 души с постоянен адрес, а по настоящ са около 30. Това е закътано местенце, което е подходящо за тези, които търсят усамотение. Селото вече няма кметски наместник и за него ни разказва кметът на Суворово Данаил Йорданов.

публикувано на 13.04.24 в 09:30
Chart

#759 ТОП 20 (12.04-19.04.2024)

публикувано на 12.04.24 в 19:21
Автор: Капка Кънева

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 12 април със Светлана Вълкова

Илюстраторката Капка Кънева – гост на „Литературен прожектор – слово, изображение, пространство“ - проект на Варненската регионална библиотека Предстои второ издание на БУНА - Фестивалът за съвременно изкуство във Варна Лиза Боева и Ицко Финци представят радиолектория, свързана с Кафка JP3 - Живко Петров трио, с премиера на “Beyond the..

публикувано на 12.04.24 в 12:28

НОВИЯТ ДЕН на 12 април с Иван Барбов

Още преди изгрева на слънцето в Международния ден на космонавтиката, точно в 6.00 часа, сутрешният спътник на Радио Варна ще излети в „ефирната галактика“. На борда му ви очакват Иван Барбов, Доротея Николова и звукорежисьорът Венци Фотев. Във времето до 10.30 часа ще гравитираме около интересните теми, актуалните новини и хубавата музика...

публикувано на 12.04.24 в 05:11
Пейзажи от Варна

НА СВЕТЛО в четвъртък, 11 април

Коментар от Община Варна за незаконен и опасен билборд, поставен в центъра на Варна; Проблемът с популацията на бездомните кучета коментираха кметове на общини във Варненска област с областния управител на Варна. Популацията се увеличава, особено през пролетта и есента, но как може тя да се ограничи? Репортаж по темата; Проблемите на пчеларите..

публикувано на 11.04.24 в 11:12
Георги Иванов - първият български летец-космонавт

НА СВЕТЛО на 10 април с Валерия Василева

Бюрото на Европейския парламент организира днес във Варна обучение за проверка на факти за младежи, които за първи път ще упражнят правото си на вот през юни. За опасност от ПТП по пътя от Каменар към Варна сигналириза нашият слушател Петър Гуридов. „Има много терени в България, които могат да се развият като потенциални..

публикувано на 10.04.24 в 13:49

НОВИЯТ ДЕН на 10 април с Мариела Димитрова

Банките у нас продължават да вдигат таксите на фона на растящите печалби. Голяма част от тях публикуваха предстоящите тарифи на сайтовете си. Други вече ги въведоха. Какво е новото ще чуем от  финансовия анализатор Десислава Николова, в 8.10 часа. Пик на случаите с кърлежи и лаймска болест отчете през последните дни варненската Регионална..

публикувано на 10.04.24 в 06:50