Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 17 април с Иван Барбов

Снимка: Ройтерс

Казват, че кафето ободрява и тонизира рано сутрин. Дори и с кафе обаче понякога на човек продължава да му се спи, но някак по-енергично.

Ако искате да започнете деня с тонус и енергия, с усмивки и добро настроение, просто превключете на честотите на Радио Варна от 6.00 до 10.30 часа. Там ви очакват Иван Барбов, Валери Великов и звукорежисьорът Иван Тасев, а вашата доза ефирен кофеин ще са интересните теми, актуалните новини и хубавата музика.

Ето и темите днес:

Убиецът в кенче: Какви рискове за здравето крият енергийните наптики и трябва ли да бъдат забранени за лица под 18-годишна възраст?

Как може да бъде решен проблемът с безконтролното изхвърляне на едрогабаритни отпадъци във Варна и как общината ще поддържа чистотата в града в топлите месеци? Темата коментира заместник-кмета по сигурността Илия Коев.

Тясна рампа затруднява инвалидите и майките с колички на входа на ДКЦ III „Света Клементина“ във Варна. За проблема ще ни разкажат Ваня Славова и фоторепортерът след 9.00 часа. Очаквайте и видео на живо на нашата Фейсбук страница.

„Морска роботика“ и „Енергийно-ефективен електрически транспорт“ са двете нови лаборатории в Техническия университет във Варна. Репортаж на Мариела Димитрова.

С нюх към бизнеса: Как се представиха учениците от Варненската търговска гимназия в изложението на учебно-тренировъчните фирми във Варна?




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 30 април с Мариела Димитрова

Инженерни и хуманитарни специалности се преподават на френски език в български университети, свъзможност за френска диплома . Това е възможно нлагодарение на дъгогодишно партньорсто между университети от България, Франция и Белгия. Това популяризира кампания на сред гимнаьиите с изучаване на френски език. Програмата дава чъзможности за стажове,..

публикувано на 30.04.24 в 13:38

На 29 април в "От другата страна" по Радио Варна

На 29 април в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Joe Lynn Turner (екс-RAINBOW, екс-DEEP PURPLE). Представяне на група ZIMA и дебюта на NÖDTVEIDT "From Shadow to Dark Light" – разговор с Вероника Велева (БАЛКАНДЖИ) и Николай Велев (INSPELL, MALTWORM). Николай Попов за завръщането на ОБРАТЕН ЕФЕКТ и шоуто като съпорт на PERO..

публикувано на 29.04.24 в 14:25
Пейзажи от Варна

"На светло" в понеделник, 29 април

Доброволците от Гората.бг правят поредна кампания, с фокус възрастни хора в бедни села, домове за стари хора, център за домашно насилие, психично болни хора, майки и деца, настанени в други места, както и многодетни семейства. Инициативата е за дарение на над 10 000 яйца и 2 000 козунака; Рубрика по Проект на БНР „Европа – ново поколение“;..

публикувано на 29.04.24 в 13:42

НОВИЯТ ДЕН на 29 април с Мариела Димитрова

Последната седмица от земния живот на Господ Иисус Христос се нарича "Велика" или "Страстна седмица", т.е. Седмица на страданията, прелюдия към вечния живот. Църквата учи само чрез делото на Христос, само чрез написаното в Светото Евангелие, напомня ни днес отец Василий Шаган от храма "Св. Архангел Михаил" във Варна.  Ще го чуем в 6.40 часа...

публикувано на 29.04.24 в 06:06
Chart

#761 ТОП 20 (26.04-10.05.2024)

публикувано на 26.04.24 в 19:15

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 26 април със Светлана Вълкова

Започна дарителска кампания за археологическите проучвания на Варненския халколитен некропол „Пейзажът и градът“ – изложба от фонда на Градската художествена галерия във Варна Цигуларят Марио Хосен и оперната прима Красимира Стоянова ще музицират с виртуозите на Миланската La Scala във Варна За Кафка и неговите „Метаморфози“ – радио..

публикувано на 26.04.24 в 11:28

НОВИЯТ ДЕН на 26 април с Иван Барбов

Казват че будилникът помага да се събудим, но според някои, той повече ни пречи да спим. Ако се питате кое ще помогне да започнете деня с усмивка и добро настроение, отговорът се крие на честотите на Радио Варна. Компания във времето от 6.00 до 10.30 часа ще ви правят Иван Барбов, Емилия Николова и звукорежисьорът Милица Панайотова. Ще..

публикувано на 26.04.24 в 06:05