Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 1 май с Иван Барбов

Снимка: Васко Михайлов

Който си обича работата си я започва отрано, гласи мъдрост с неизвестен автор. И тъй като сутрешният екип на Радио Варна си обича работата, ви очакваме още от 6.00 часа на любимите честоти в Деня на труда.

Иван Барбов, Галена Ковчазова и звукорежисьорът Иван Тасев ще се потрудят за вашето добро настроение и усмивки. Сутрешната ефирна „радиоманифестация“ включва много интересни теми и срещи, актуални новини и хубава музика.

Ето и темите днес:

След забраната за движение на електрически тротинетки по тротоарите във Варна – каква е алтернативата за тях? За добрите, но и нетолкова добрите последствия от тази забрана ще говорим с Диан Драганов, председател на Съюза на българските автомобилисти във Варна и бившия председател на транспортната комисия към Общинския съвет Венцислав Сивов.

В навечерието на Великден: Пълни ли са вече хотелите по морето и от кои държави идват туристи за пролетните празници? Разгорвор със Станислав Стоянов, заместник-председател на Съюза на хотелиерите „Златни пясъци“.

Чудотворната икона на Пресвета Богородица Скоропослушница пристига във Варна днес. Какво символизира тя? Отговорите търсим от иконом Георги Стоименов.

Как община Суворово ще отбележи празника си? Ще чуем кмета Данаил Йорданов.

Ще отидем ефирно и до квартал „Виница“, който също празнува днес. Какви изненади очакват жителите и гостите на квартала в традиционния панаир? Репортаж на Емилия Николова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
с.Садово, общ.Аврен

На село в Садово

Точно преди пет години гостувахме на жителите на авренското село Садово. Сега отново отидохме при тях, защото животът за всички се промени през последните пет години, включително и за тях. Днес в селото от 280 са останали 180 души – християни и мюсюлмани. Религиите не ги разделят, защото местните са избрали да живеят в мир и..

публикувано на 24.08.24 в 08:00
Chart

#774 ТОП 20 (23.08-30.08.2024)

публикувано на 23.08.24 в 19:22

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 23 август със Светлана Вълкова

"Кеят на чайките" - книга-албум със стихове на Весела Димова, вдъхновени от картини на Светла Косева „Състояния“ -изложба на Богдан Богдев и Венелина Петкова -  (източен туш, шодо японска калиграфия и монохромен абстрактен експресионизъм) "Концерти с история" – проект на ц игуларя Иван Стайков и пианистката Венета Нейнска Филхармония..

публикувано на 23.08.24 в 11:58

НОВИЯТ ДЕН на 23 август с Иван Барбов

„С какво предпочитате кафето? С море, на слънце и някъде на почивка“. И трите неща могат да се съчетаят ако посрещнете изгрева на слънцето близо до морския бряг и с чаша кафе в ръка. Ако към слънцето и кафето прибавите и честотите на Радио Варна, гаратирано ще започнете новия ден заредени с настроение и усмивки. Иван Барбов, Емилия..

публикувано на 23.08.24 в 05:57

НОВИЯТ ДЕН на 22 август с Мариела Димитрова

Новата сграда автогарата във Варна беше официално открита на 1-ви юни. И ето, че вече  получихме сигнали за това, че там за пътниците условията не се различават особено много от старата сграда – недостатъчен брой седящи места отвън и вътре, вътре климатикът не се усеща. Това разказаха пътуващи в сигнал до Радио Варна. Репортаж в 8.10 часа.   И..

публикувано на 22.08.24 в 05:55

НА СВЕТЛО на 20 август с Мариела Димитрова

За началото на тази седмица беше определено да започне почистването на утаителя на „Совей Соди“, който прелива на метри от входа на пристанищен терминал „Варна-Запад“. Това се случи днес и в 14.20 часа ще чуем репортаж от началото на почистването на река Провадийска, в която се събира утайката от производството на содовия завод.   В 15.20 часа..

публикувано на 20.08.24 в 13:37

НОВИЯТ ДЕН на 20 август с Иван Барбов

От сън спомени няма, гласеше една от мъдрите мисли на някой, който със сигурност е сред ранобудните като сутрешния екип на Радио Варна. Иван Барбов, Доротея Николова и звукорежисьорът Добромир Мързов са будни доста преди изгрева на слънцето за да ви приветстват с добро утро в поредната вълнуваща ефирна среща на любимите честоти...

публикувано на 20.08.24 в 05:55