Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН, 15 май

Пейзажи от Варна
Снимка: Нина Милошевич

На прага на летния сезон проверяваме състоянието на плажната ивица в местност "Кабакум" във Варна. Какво е състоянието и на инфраструктурата на първа линия дни преди откриването на сезона? 

Мегапроект за добив на газ в румънски води застрашава живота в Черно море. Разговор с Мартин Томов, асистент координатор на „Живо Черно море“ към „Грийнпийс“;

Студентът по архитектура Руслан Дражев с полезни идеи за функционирнето на синя и зелена зона във Варна. Удобна ли е за гражданите или създава проблеми и подредената визия на града?

И тази седмица ще спре водата в Рогачево, инициативен комитет внася искане за решаване на проблема пред МРРБ. Разговор с кмета на селото Илияна Димитрова;

Покана за предстоящия на 18 май събор „Дюлино кани приятел“.

По публикацията работи: Нина Милошевич


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#764 ТОП 20 (24.05-31.05.2024)

публикувано на 24.05.24 в 20:27

В „Гравитация нула“ на 24 май

„Гравитация нула“ на 24 май 2024 година с Мартин Николов -   Графичният дизайнер Димитър Трайчев с голямата награда „Варна“; -   Художникът Цветан Кръстев с наградата „Море“ на клуб „Отворено общество - Варна“; -   БЕРОН - Български езикови ресурси онлайн – платформата представя доцент Милен Томов от Института за български..

публикувано на 24.05.24 в 12:43

НОВИЯТ ДЕН на 24 май

Как жителите на Кардам, които са хора от различни националности, както и българи ще празнуват днешния ден на светите братя Кирил и Методий? Теодор Вернигора от Киев е петокласник, който говори прекрасен български език. Научава го лесно, най-вече покрай играта на футбол навън с приятели. Обича да чете всякакви книги. Отлично рецитира "Хайдути" от..

публикувано на 24.05.24 в 06:24

НОВИЯТ ДЕН на 23 май с Иван Барбов

Казват че зад всеки успал се човек, стои по една спряна аларма. За всички, които не са се успали и рано са изключили алармата в прохладното пролетно утро, каним ви да го посрещнете на честотите на Радио Варна във времето от 6.00 до 10.30 часа. Вашата ударна доза ефирен кофеин ще са интересните теми и срещи със събеседници и актуалните..

публикувано на 23.05.24 в 06:13
Черно море

НА СВЕТЛО на 22 май с Валерия Василева

Учители от Варна и областта бяха удостоени с грамота "Неофит Рилски" на МОН и с почетния знак „Паисий Хилендарски“ на Регионално управление на образованието - Варна. Българското училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Хага е първото българско училище в Нидерландия, създадено през 2006 г. от родолюбиви родители с възрожденски дух - директорът,..

публикувано на 22.05.24 в 15:06
Нестинарка

НОВИЯТ ДЕН на 21 май с Мариела Димитрова

Днес, както и на 3 юни по стар стил отбелязваме празника на Светите Константин и Елена. Те се смятат за покровители и за пазители на нестинарите. Нестинарството е един от най-старите български обичаи и за първи път е документиран писмено през 1862 г. от Петко Р. Славейков.  Нестинарските танци, които са сложен комплекс от обредност и вяра, се..

публикувано на 21.05.24 в 06:35

На 20 май в "От другата страна" по Радио Варна

На 20 май в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Axel "A.J." Julius (SCANNER). Представяне нановия албум на ХАНГАР 42 "За 1" – разговор с Антон Делчев. Разговор с Guilhermino Martins от SERRABULHO по повод участието на португалците на "Grind Over Sofia 2024" (31 май – 1 юни, София). В предаването ще звучи музика на:..

публикувано на 20.05.24 в 14:25