Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН във вторник, 11 юни

Българска роза
Снимка: Валерия Василева, БНР-Варна

Румъния забрани уловът на миди и рапани по южната част от Черноморското си крайбрежие, тъй като може да носят зараза и да са опасни за здравето. Има ли опасност за българската част на Черно море? Атанас Палазов, директор на Института по океанология с подробности по темата;

Протестен митинг пред содовия завод в Девня организират днес от синдикалните организации на КТ „Подкрепа“ и КНСБ. Те са започнали процедура по уреждане на колективен трудов спор с искания за допълнително увеличение на основните възнаграждения със 150 лева на човек, считано от 1 юли 2024 г., както и за връщане на 10-те заплати обезщетенията при пенсиониране, които преди две години са прекратени с предишен колективен трудов договор. Протестът е насточен за 15 ч. пред административната сграда на завода. Разговор с Красимира Танкова, председател на секцията на КТ Подкрепа в завода;

Проверка по сигнал от ул. "Петър Слабаков" във Варна;

Живеещи на ул. „Васил Петлешков“ във варненския кв. „Левски“ настояват да се изпълни проектното предложение за изграждане на паркинг с 55 места. Сигналът подаде Ваня Атанасова, която присъства на последната приемна на председателя на Общински съвет Варна;

От 2011 година насам, в началото на месец юни един от най-живописните крайморски градове на България, Балчик, посреща хорови състави, композитори и диригенти от Европа и света. Четири дни музика, море, обич, споделеност, концерти и ателиета, нови приятелства и бъдещи проекти, отправят покана от сдружението организатор "Музикален свят - Балчик" за концертните събития от международния хоровия фестивал "Черноморски звуци", който ще се проведе от 12 до 16 юни. Репортаж.


По публикацията работи: Нина Милошевич


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 14 юни със Светлана Вълкова

Лекция за японската литература и култура ще изнесе във Варна проф.  д-р Гергана Петкова  - Декан на Факултета по класически и нови филологии в Софийския университет Създаването на модерно сценично пространство във Варна по примера на "Топлоцентрала" в София – кауза на срещата с представители на Международната организация за съвременни..

публикувано на 14.06.24 в 12:01
Chart

#767 ТОП 20 (14.06-21.06.2024)

публикувано на 14.06.24 в 07:50

НА СВЕТЛО на 13 юни с Мариела Димитрова

Второто издание на Регата "Варна 200" стартира в 18 часа в срада . Участниците направиха страхотни изпълнения буквално пред пристанището във Вар н а и потеглиха по трасето на регата. Състезанието е доста тежко, кара се две денонощия, за да изминат 200 морски мили. И зискват се доста добри ветроходни умения , подчертават организаторите..

публикувано на 13.06.24 в 13:26
Лято с ухание на жасмин

НА СВЕТЛО на 12 юни с Валерия Василева

Румъния забрани улова на черноморската черна мида заради биотоксини в морската вода – реакцията в България. Нови открития при имунологията на рака, спомагащи за превенция, диагностициране и лечение на онкологични заболявания представят световни специалисти във Варна днес. За забавяне на изплащането на субсидиите по т. нар. „еко схеми“..

публикувано на 12.06.24 в 13:50

НА СВЕТЛО на 11 юни с Валерия Василева

Протестен митинг пред содовия завод в Девня организират днес от синдикалните организации на КТ „Подкрепа“ и КНСБ. Националната асоциация на зърнопроизводителите открива официално днес жътвентата кампания в страната. Акцентите от заседанието на ПК „Собственост и стопанство“ към ОбС-Варна. Тема с продължение  - позицията на Община..

публикувано на 11.06.24 в 14:00

На 10 юни в "От другата страна" по Радио Варна

На 10 юни в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Falk Maria Schlegel (POWERWOLF). Алекси Калев ("Bulgarian Live Music") за "Midalidare – Rock in the Wine Valley 2024". Разговор с Николо Коцев за издаването на концертната версия на рок операта "Nostradamus – Live In Sofia" и преиздаването на студийната версия на рок епоса...

публикувано на 10.06.24 в 14:25

НОВИЯТ ДЕН на 10 юни с Иван Барбов

След като направихме избора си в неделния ден, правилният избор за начало на новата седмица е да си направите голяма чаша с кафе и да превключите на честотите на Радио Варна във времето от 6.00 до 10.30 часа. Там ви очакват Иван Барбов, Александър Йорданов и звукорежисьорът Петър Венков, както и много интересни теми, ефирни срещи, репортажи..

публикувано на 10.06.24 в 05:01