Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 12 август с Мариела Димитрова

Снимка: Светослав Цветанов

Тази седмица предстоят преговори с компанията „Боташ“ в опит да бъде преразгледан договора с турския газов оператор. Той беше сключен в началото на 2023 година от служебния кабинет на Гълъб Донев за срок от 13 години. Страната ни обаче не внася газ по този договор, но плаща всеки месец. Миналата седмица депутатите поискаха от енергийния министър да предоговори условията за доставка на газ чрез държавната турска компания. Още по темата в 14.10 часа.

Фермери от Североизточна България се опасяват от „внос“ на чумата по дребните преживни животни в съседни Румъния и Гърция чрез покупка на овца за колене за лична консумация, например от Ръмъния на половин цена или по-ниска в сравнение с тази у нас. Това сподели за Радио Варна фермерът-овцевъд Данаил Николов от село Доброглед, ще го чуевм в 14.20 часа. 

Протестиращи полицаи се събраха и във Варнав, близо до сградата на ОДП, с плакати "Искаме си министъра " и "Калин Стоянов, с теб сме". Те протестираха мълчаливо и срещу честите кадрови промени в системата на МВР, репортаж в 14.40 часа. 

Продължават проблемите с водоснабдяването и пътните ремонти на м.Пчелина. Какви са задълженията на ВиК-Варна по възстановяване на пътните настилки? Чуйте в 15.20 часа.

Композиторът Николо Коцев ще разкаже за престоящата премиера на рок-операта „Нострадамус“, в 15.40 часа.

Рубриката "Лесна работа", на писателя и журналист Даниела Иванова, както всеки понеделник е след 16 часа. 

В 16.20 часа е рубриката "Спорт" с Румен Генов - днес с любопитни новини от закриването на Олимпийските игри в Париж. 

Жители на кв.Аспарухово призоваха цяла Варна на протест срещу изсичането на дървета заради престоящо застрояване. Те се събират пред общината днес от 16:00 ч. - репортаж в 16.40 часа.


По публикацията работи: Мариела Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

На 12 август в "От другата страна" по Радио Варна

На 12 август в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Terry Butler (LEFT TO DIE, OBITUARY, екс-DEATH).Иво Руев (I.R.B.69) с подробности за "We Are Going To Мъглиж 2024" (16-17 август, местност Равня, Мъглиж). Клавдия Китанова и Антон Яначков за етно проекта KSANA и албума "Orphic". В предаването ще звучи музика на:TICKLE..

публикувано на 12.08.24 в 14:25

НОВИЯТ ДЕН в понеделник, 12 август

Аспаруховци зоват цяла Варна на протест пред сградата на общината - анонсираме подготвената д емонстрация за днес, (12 август) от 16:00 ч.  Недоволството в квартала е породено от изсичането на кедрови дървета заради предстоящ строеж. Защо в България туристическата услуга се възстановява по-бавно отколкото в конкурентните ни държави след..

публикувано на 12.08.24 в 06:23

Кранево – космополитното морско село

Тази седмица Радио Варна гостува в китното морско село Кранево, намиращо се в Община Балчик, само на 30 километра от Варна между курортите Албена и Златни пясъци.  Толкова много неща могат да се разкажат за това село, чието име идва от средновековната крепост Кранеа, а до 1934 година се е казвало Екрене (това е турското произношение на..

публикувано на 10.08.24 в 09:55
автор: Николай Стоев

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 9 август със Светлана Вълкова

Соня Йончева ще пее във Варна в „Мадам Бътерфлай“ Бившият ни посланик в Йемен и Кувейт Борис Борисов представи романа си „Посолство“, базиран на действителни събития Историкът Борислав Дряновски за книгата си „Консулски представителства във Варна (1352 - 2024) “Свидетелства от Варна” – проект на Тинка Бозова и Любомир Кутин..

публикувано на 09.08.24 в 11:28
Морето във Варна

НОВИЯТ ДЕН на 9 август с Иван Барбов

„Казват че успява този, който става рано. Не. Успехът идва при тези, които стават в добро настроение“, казва известния френски драматург Марсел Ашар. Доброто сутрешно настроение, което често будилникът разваля, ще намерите на честотите на Радио Варна. Сутрешното радиотрио Иван Барбов, Жоро Бекяров и звукорежисьорът Недялко Добрев ви..

публикувано на 09.08.24 в 06:00

"На светло" в четвъртък, 8 август

Председателският съвет към местния парламент във Варна се събра извънредно, за да разгледа представената от администрацията информация за проектите, за които са необходими средства за изготвяне на комплексни доклади за оценка на съответствието. Ще има ли извънредна сесия? Росен Марков организира протест пред община Варна за зачестилите, по..

публикувано на 08.08.24 в 13:14

"Новият ден" на 8 август

Какво стана с проекта за новата сграда на МГ - Варна? Позицията на едноименната фондация, която дари проекта на общината във Варна - гост в студиото председателят ѝ Мартен Демирев.  Отново протест във варненския кв. "Аспарухово" срещу отсичането на 5 чинара в центъра в частен имот с проект за жилищна кооперация. Даниела Стойнова разказва. Над 90..

публикувано на 08.08.24 в 06:28