До една година всички с електронна лична карта?

21 век! Смартфони, електронни подписи, интернет на нещата, изкуствен интелект и някъде там е разбирането за електронната държава, в която вадите скици на имоти и се подписвате с един клик на мишката, без да ставате от стола си; въртите бизнес с..

публикувано на 11.12.18 в 08:56
Емилиян Енев

Принадлежи ли бъдещето на блокчейн?

Емилиян Енев е технологичен предприемач, основател на компания в в сферата на блокчейн - децентрализиран, непроменим и последователен метод за запазване на информация. Това на практика означава, че информацията се запазва в много и различни компютри..

обновено на 09.12.18 в 10:15

Джейми Уилямс и най-вдъхновяващата реч в спорта

Джейми Уилямс e една от легендите на професионалният американски футбол и Super Bowl, холивудски актьор и предприемач. Участвал е във филма на Оливър Стоун "Всяка една неделя" и дори автор на една от най-известните мотивационни речи в киното ,..

публикувано на 08.12.18 в 09:00

Търсят се преприемачи за новия сезон на The Founder Institute

Настоящи и бъдещи предприемачи с идеи в различен етап на реализация могат да кандидатстват в новия сезон на най-големият стартъп инкубатор в света - The Founder Institute . Това съобщи за Радио Варна директорът му в София Милен Иванов. Това е..

публикувано на 31.10.18 в 15:48
Галин Динков - вдясно, Георги Христов - вляво, след награждаването им за най-добър блокчейн стартъп.

Варненски стартъп взе световна награда

Проектът на варненците Галин Динков и Георги Христов - Mimirium Network , спечели наградата за най-добър блокчейн стартъп в света на едно от най-големите събития в света в сферата на високите технологии и най-голямо в Близкия Изток – GITEX Future..

публикувано на 25.10.18 в 16:16

Хитри идеи за транспорта ще обсъждат във Варна

Бъдещето на автомобилите, използването на електроенни билети, кибер технологиите и дори покупката на биткойтни от киоск или ПОС терминали влизат във фокуса на първата във Варна конференция за е-мобилност и транспорт . Това коментира за Радио Варна..

публикувано на 01.10.18 в 13:54

"Умна пейка" ще има във Варна

До броени седмици във Варна ще бъде монтирана „умна” пейка. Оборудвана със слънчеви батерии, тя не само ще предоставя възможност за зареждане на мобилни устройства, но и безплатен безжичен интернет, smart осветление и дори сензор, който да замерва..

обновено на 26.09.18 в 07:16

В Start Up как рисуването по стени става успешен бизнес

В StartUp ви срещаме с "Ескрео" -   един български стартъп, който не стига, че се занимава с производство на физически продукт – нещо, което е все по-рядко срещано в последно време, но и доказва как едно понякога невинно детско забавление като това да..

публикувано на 24.09.18 в 15:30
Дилян Попов - първият вляво, Антон Тончев - втори вдясно, и част от лекторите пред Радио Варна.

В Startup: Лектори от Stanford ще обучават на предприемачество

Предприемачи от Силициевата долина и преподаватели от Stanford, MIT (Масачузетския технологичен институт) и  успешни български предприемачи влизат в лекторския състав на първата в България магистърската програма по предприемачество . Зад нея стоят..

публикувано на 10.09.18 в 11:08

Български app събира екипи за световни кино и арт продукции

Николай Михайлов е аниматор, визуализатор и режисьор с над 20-годишен опит в индустрията и преподавател в различни университети. Един от малкото българи, които работят с технологията V-Ray - същата онази, която стои в основата на десетки филмови..

публикувано на 15.06.18 в 11:16