Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Пловдив ще расте, но не и територията му, според новия ОУП

Два нови парка да бъдат създадени в близките години, предвиждат измененията на Общия устройствен план на Пловдив. Най-вероятно те ще бъдат в североизточната и югозападната част на общината, но точно къде ще се позиционират, ще стане ясно на..

обновено на 20.10.20 в 17:11

Надбавки за 70 000 деца в Пловдив, ако отпадне "доходът"

Семейство с едно дете от Пловдив получи отказ от детски надбавки заради надхвърляне на прага от 510 лева за получаването й с 25 стотинки на човек. „Това прозвуча като обида от страна на държавата, защото заради тези 25 стотинки едно..

публикувано на 20.10.20 в 12:15

Небесни и земни покровители „Ден след ден“

Обединените усилия на лекари ортопеди от две пловдивски болници възстановиха крака на пациентка. Операция с подобен коленен имплат за първи път се прави в местна болница. На празника на лекарите ще говорим и за парите за лечение през следващата..

публикувано на 19.10.20 в 14:26

В УМБАЛ "Пловдив" за първи път поставиха колянна протеза

Проф. Владимир Ставрев консултант от УМБАЛ „Св. Георги“, д-р Емил Миланов, началник отделение Ортопедия и травматология на МБАЛ „Пловдив“, д-р Никола Измирлиев и операционна сестра Виолета Даскалова представиха първата операция на колянна протеза..

публикувано на 19.10.20 в 13:28

Пловдивските арменци помагат на сънародниците си в Арцах

Благотворителен базар за набиране на средства в помощ на арменците от Нагорни Карабах или както те го наричат Арцах организира арменската общност в Пловдив. Това е първата им акция след началото преди 20 дни на въоръжения конфликт там. В..

обновено на 18.10.20 в 08:09
Бриг. генерал Николай Русев - командир на Авиобаза

F-16 ще промени авиобаза "Граф Игнатиево"

Новите бойни самолети F-16 блок 70, първите от които България ще придобие през 2023-2024-та година, ще променят Авиобаза "Граф Игнатиево". Как и готови ли са за промяна авиаторите – в Деня на българските Военновъздушни сили разказваме...

обновено на 16.10.20 в 13:47

Наложително е да се спазват противоепидемичните мерки!

Няма да има допълнителни мерки на национално ниво, а денонощен контрол, въпреки бързо растящите случаи на коровирус унас, заяви здравният министър. Това решение коментира доц. д-р Олиана Бойкинова  ръководител на катедра Инфекциозни болести  в..

публикувано на 15.10.20 в 15:52

Всяването на страх от Covid-19 спира пътуванията и почивките

Летният сезон приключва и очакванията на туристическия бранш сега са българите активно да почиват през есента и зимата в СПА и ски курортите ни. Във Велинград затворени хотели няма, но се наблюдава лек  спад на туристите в сравнение със същия период..

публикувано на 15.10.20 в 14:40

Разколебаване и денонощен контрол „Ден след ден“

България е в третата десетка на страните от Европа по заболеваемост от коронавирус. Сравнително успокояващите данни, цитирани от Националния оперативен щаб, се срещат обаче с бързо растящите случаи в страната. Те, според здравния министър, се дължат на..

публикувано на 15.10.20 в 14:38

Да подадем ръка на Георги в борбата за живот

За четвърти път младият Георги се сблъсква с диагнозата рак и за четвърти път влиза в болница с опасност за живота, а е само на 20 години. Дарете пари за Георги тук! Ето и историята на Георги, разказана от неговите родители! Всичко..

публикувано на 15.10.20 в 14:06