Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një anketë në ueb-faqen e Radio Bullgarisë tregon:

Të huajit e kanë të vështirë të tregojnë vendpushimin e parë bregdetar bullgar

Foto: stconstantine.bg

Në lidhje me përvjetorin e 85 të transmetimeve të para të Radios Kombëtare Bullgare për jashtë shtetit, pasardhësi i tyre – Radio Bullgaria filloi një kuiz me pyetje nga kultura, historia, turizmi, sporti dhe muzika bullgare. Në edicionin e tretë e pyetën online auditorin e Radio Bullgarisë se cili është vendpushimi i parë bregdetar bullgar. Nga 5 destinacionet e ofruara – Allbena, Djuni, Zllatni Pjasëci, Sllënçev Brjag, Shenjtorët Konstantin dhe Elena, përgjigja e saktë është “Shenjtorët Konstantin dhe Elena”.

Rezultatet e përgjithësuara të dhjetë versioneve gjuhësore të anketës treguan se auditori i Radio Bullgarisë ka të vështirë të përcaktojë se cili është vendpushimi i parë detar bullgar. Ndoshta për popullaritetin e tyre – me më shumë vota janë vendpushimet Sllënçev Brjag, Allbena dhe Zllatni Pjasëci.

Vetëm përdoruesit e faqeve gjermane dhe bullgare të Radio Bullgarisë u përgjigjën saktë. 53 për qind e tyre dhanë përgjigjen e saktë. Anketa tregon gjithashtu se më pak për vendpushimin e parë detar bullgar dinë përdoruesit spanjoll – mezi 6 për qind, të ndjekur nga ata grekë – 12 për qind, turq – 14 për qind dhe shqiptarë – 16 për qind.

Duke falënderuar secilin pjesëmarrës në kuiz, ju ftojmë të na bashkoheni me një përgjigje në pyetjen tonë të re, e cila do të jetë në dispozicion në faqet e internetit të Radio Bullgarisë në kohë të afërt.

Përgatiti në shqip: Svetllana Dimitrova

Më shumë nga rubrika

Bullgaria sot – 6 dhjetor 2021

Të nderuar dëgjues, programin e ditës të Radio Bullgarisë më 6 dhjetor 2021 po e fillojmë me lajmet e fundit. Pas kësaj në lidhje me 6 dhjetorin ju ofrojmë temën: “Dita e Bankierëve do të jetë një festë e përbashkët nëse dimë të menaxhojmë financat..

botuar më 21-12-06 3.00.MD

Bullgaria sot – 3 dhjetor 2021

Të nderuar dëgjues, programin e ditës të Radio Bullgarisë më3dhjetor 2021 po e fillojmë me lajmet e fundit. Pas kësaj në lidhje me fillimin e punës së Legjislaturës së 47 të Kuvendit Popullor ju ofrojmë temën: “Prania e njerëzve pa përvojë politike në..

botuar më 21-12-03 3.00.MD

Bullgaria sot – 2 dhjetor 2021

Të nderuar dëgjues, programin e ditës të Radio Bullgarisë më 2 dhjetor 2021 po e fillojmë me lajmet e fundit. Pas kësaj do t’ju prezantojmë temën “Omicron - cilat janë parashikimet e specialistëve bullgarë”. Minutat për muzikë në fund të programit tonë..

botuar më 21-12-02 3.00.MD
Подкасти от БНР