Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Sipas 77 për qind e njerëzve Bullgaria nuk qeveriset sipas vullnetit të popullit

Foto: arkiv

Duke evidentuar periudhën e kaluar të trazirave dhe të paqëndrueshmërisë politike, 17 për qind e bullgarëve pajtohen me deklaratën “Vendi im qeveriset sipas vullnetit të popullit”, dhe 77 për qind nuk bien dakord me këtë. Këtë e tregojnë të dhënat e një sondazhi tëAgjencisë “Gallup International” për Bullgarinë. Sipas 22 për qind të të anketuarve zgjedhjet në vend janë të lira dhe të ndershme, ndërsa 65 për qind e përkrahin qëndrimin e kundërt. 13 për qind e bullgarëve të anketuar mendojnë se jetojmë në kushtet e demokracisë së fortë, për 12 për qind vendi ynë nuk plotëson të paktën një nga kushtet për demokraci, dhe dy të tretat e konsiderojnë të dobët nivelin e demokracisë në vendin tonë.

Në botë, më të kënaqurit me lirinë dhe drejtësinë e zgjedhjeve në vendin e tyre janë njerëzit në Ganë (85 për qind). Nga qeverisja demokratike në vendin e tyre më të kënaqur janë në Vietnam (84 për qind). Sondazhi u krealizua në periudhën tetor-dhjetor 2021.


Më shumë nga rubrika

Konfirmohet nga shkencëtarët bullgarë: bimët mund të “bisedojnë” me ne dhe me njëra-tjetrën

Bimët nuk janë atribute të thjeshta dekorative në shtëpi dhe kopsht. Ata janë krijesa natyrore të gjalla dhe madje “të ndjeshme”. Përveçse janë të bukura dhe të këndshme për syrin dhe shpirtin, ata mund të ... “flasin” dhe madje të komunikojnë me..

botuar më 23-01-17 7.15.PD
Denica Sekuliçka

Bullgarët në Sllovaki janë një komunitet i vogël, por i lidhur ngushtë me njëri tjetrin

Për të përhapur kulturën bullgare në mbarë botën dhe për të ruajtur identitetin tonë kombëtar në Sllovaki - ja çfarë Denitca Sekuliçka, kryetare e Bashkimit Kulturor Bullgar në Bratislavë dhe redaktore e revistës bullgare "Bashkatdhetar", i ka..

botuar më 23-01-16 7.15.PD

Radio “Bullgaria ime” për të 7-tin vit është zëri i bashkatdhetarëve tanë në Argjentinë

Si i feston Bullgaria ditët e emrave në dimër - kjo ishte tema e transmetimit të parë të vitit 2023 në radion në internet "Bullgaria ime" në Argjentinën e largët. Radioja së fundmi festoi shtatë vjet nga fillimi i saj. Kjo është e vetmja media..

botuar më 23-01-15 9.05.PD