Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатът за кмет на Варна Иван Портних коментира хода на предизборната кампания

© Снимка: Христо Гинев

Кандидатът за кмет на  Варна Иван Портних каза пред репортера на Радио Варна, че    ще заведе дело срещу медийна групировка, заради компроматите срещу него. Той категорично отхвърли твърденията, според които имотното му състояние не отговаря на доходите му. По повод хода на предизборната кампания  Портних посочи:
 Кампанията се води  в тона, зададен и на парламентарните избори от нашите опоненти, именно чисто компроматна и манипулативна кампания, така ще бъде и до края й и по всичко личи, че  нашите опоненти не могат да извадят тези, аргументи, проекти, идеи за развитието на града. Не само идеи,  а и начините как  това  би  могло да се случва. И както виждаме, такава дискусия на практика липсва в хода на кампанията. Чрез определени медии се  налагат манипулативни внушения. Бях обект вече на подобна кампания. Още  преди началото на кампанията, държа да отбележа, съм обявил имотното си състояние, как влизам в кампанията, защото съм убеден, че варненци трябва да знаят между кого избират, на кого гласуват доверието си за управелението на града през следващите две  години.
 Готов ли сте да бъде извършена пълна проверка на това което притежавате, въобще, на всичките ви авоари?
 Разбира се. Проверки са правени на семейството ми няколкократно от съответните истанции със заключенията, които има там. Декларирал съм имотното си състояние и пред сметната палата в законоустановения срок. Още преди началото на кампанията съм заявил с какво имотно състояние участвам в кампанията и това е честната и открита позиция. Затова призовах и моите опоненти. За съжаление,  в последствие се опитаха през определени медии да направят манипулативни внушения. Аз съм показал  пред медиите, че тези и тези, които те интепретират некоректно, със съответните цифри. Не мисля да продължавам да влизам в подобни обяснения, защото кампанията, отново казвам, и варненското общество го заслужават, да е на база тези, на база идеи, на база проекти, на база на това какво реално ще се направи в следващите две години, за да може градът да се развива и хората да живеят по-добре
 Казахте, че стоят неясни интереси, финансови  и политически зад някои от кандидатите. Основните политически сили обаче имат свои кандидати.
 Основните кандидати са опаковани в целофан, под формата на независими кандидати. Това е подмяна,  опит за подмяна. Основният ми опонент- г-н  Христо  Бозов, помните всички, беше избран на пленум на  БСП, когато бяха обявени  министрите публично, но в точка втора, закрита точка подчертавам, значи изборът беше на министрите беше явен, а неговият избор беше в закрита точка. Беше подкрепен от  социалистическата партия, ясна е подкрепата и на  ДПС. Кандидатурата на Христо Бозов е инструмент на БСП и на ДПС. Нелеп е опитът да се крие зад формулировката   независим кандидат. Такава е ситуациата и с други независими кандидати, където не е ясна политическата лигитимация, кой ги подкрепя и с какво те финансират кампаниите си.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Старата сграда на „Радио Варна”

В „Гравитация нула“ на 26 юли

В „Гравитация нула“ на 26 юли 2024 година с Мартин Николов -   11 Международен фестивал „RADAR Festival Beyond Music“ (2-4 август) и проекта ДЕКАГОН – гости в студиото Светлозара Христова и Димитър Будуров; -   Елица Матеева с впечатления от деветия „Burgas International Film Festival“; -   „Най-щастливото турне“ на..

публикувано на 26.07.24 в 13:16
Chart

#773 ТОП 20 (26.07-23.08.2024)

публикувано на 26.07.24 в 06:48

НОВИЯТ ДЕН на 26 юли с Иван Барбов

Броени часове преди старта на Олимпийските игри в Париж, сутрешният екип на Радио Варна ще "запали" ефирния огън за да посрещне новия ден. Тримата радиоолимпийци Иван Барбов, Доротея Николова и звукорежисьорът Петър Венков ще се представят в дисциплините говорене пред микрофона, водене на новини и скоростно боравене със звукорежисьорския..

публикувано на 26.07.24 в 05:53
Спасителски пост

НОВИЯТ ДЕН на 25 юли с Мариела Димитрова 

Световния ден за предотвратяване на удавянията се отбелязва днес. Има такъв ден, защото според статистиката почти 8 процента от смъртността в световен мащаб е вследствие на удавяне. Най-често в реки и езера, но морето също е не по-малко опасно и рисково, ако не спазваме основните правила за безопасност по време на плажуване. През последните..

публикувано на 25.07.24 в 06:29
Добруджа

НА СВЕТЛО на 24 юли с Валерия Василева

Във Варна събират помощи за пострадалите от изпепеленото село Воден, община Болярово. Продължава да тлее пожарът, пламнал на 16 юли край старото сметище на Балчик в местността "Момчил". Националната асоциация на зърнопроизводителите потвърди искането си за оставка на зам.-министъра на земеделието Таня Георгиева заради некомпетенстност и..

публикувано на 24.07.24 в 13:55

НА СВЕТЛО на 23 юли с Валерия Василева

При гръмотевична буря - изключете телефона, далеч от вода, контакти и метал, особено, ако времето между светлинната и звуковата част на светкавицата е по-малко от 10 секунди - съветва в интервю за Радио Варна инж.Иво Иванов, управител на фирма за изграждане и поддръжка на системи за мълниезащитата и заземителните уредби. "ВиК" - Варна с..

публикувано на 23.07.24 в 13:55

НОВИЯТ ДЕН на 23 юли с Иван Барбов

Разговор в кафене: „Кафе или чай? За мен, море!“. И кафето и морето могат да се съчетаят ако го изпиете, посрещайки изгрева на слънцето на морския бряг, когато е още прохладно. А ако малко след първите му лъчи, превключите и на честотите на Радио Варна, ще ви озарят лъчите на усмивките и доброто настроение. Във времето от 6:00 до 10:30..

публикувано на 23.07.24 в 06:18