Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кремъл: Уважаваме волята на населението в Донецка и Луганска област

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Русия внимателно проследиха подготовката и провеждането на референдумите в Донецка и Луганска област и с уважение се отнасят към проявената от населението воля. Това съобщава пресслужбата на Кремъл.

От там изразиха надежда, че практическата реализация на резултатите от референдумите ще стане по цивилизован път, без никакви рецидиви на насилие, чрез диалог между представителите на Киев, Донецк и Луганск.

В интерес на организирането на този диалог Кремъл приветства всяка посредническа инициатива, включително по линията на ОССЕ, се посочва в съобщението на пресслужбата на руския президент.

В Кремъл отбелязват също така високата избирателна активност и същевременно осъждат използването на сила, включително на тежки оръжия, срещу мирните граждани, което е довело до човешки жертви.

Коментирайки референдумите в Югоизточна Украйна, руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Киев безуспешно се е опитал да провали гласуването, като е използвал армията и радикално настроените ултранационалисти.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Путин ще определи своето отношение към референдумите в Югоизточна Украйна след оповестяване на резултатите

Руският президент Владимир Путин ще определи своето отношение към референдумите в Югоизточна Украйна, след като станат известни техните резултати. Това заяви неговият говорител Дмитрий Песков . Какво ще бъде решението на Владимир Путин е трудно да..

публикувано на 12.05.14 в 09:32

Около 90% от гласувалите в Източна Украйна се обявяват за независимост

Обявени бяха резултатите от състоялите се вчера в източна Украйна референдуми за независимост. Около 90 процента от участниците в гласуването в Луганска и Донецка област се обявиха за самоуправление. Окончателните данни от вчерашните референдуми за..

обновено на 12.05.14 в 17:12

Мая Кочиянчич: ЕС няма да признае резултатите от референдумите за независимост в Източна Украйна

Европейският съюз няма да признае резултатите от така наречените референдуми за независимост в бастионите на проруските сепаратисти Донецк и Луганск в Източна Украйна, предаде Франс прес, като цитира говорителя на върховния представител на..

публикувано на 12.05.14 в 11:51
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32