Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ген. Атанасов: Отказът на ГЕРБ от актуализацията на бюджета не е свързан със скандала "Бареков"

Снимка: БГНЕС
Ген. Атанас Атанасов от Демократи за силна България, бивш ръководител на Националната служба "Сигурност", не намира връзка между отказа на ГЕРБ от актуализацията на бюджета и информацията на Николай Бареков, че Бойко Борисов е проект на бившите тайни служби.

Тези ходове целят да изместят основния разговор, който трябва да се състои в тази предизборна кампания, а именно - какви са причините скоропостижно коалицията БСП - ДПС да падне от власт. Едва една година изтърпяха и то, стискайки зъби. Ако питате мен, още миналата есен трябваше да се насрочат предсрочни избори.

Под прожекторите беше изкаран поводът за протестите, назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС, но причините бяха много по-тежки, не могат да бъдат разказани за пет минути. На практика, проблемът беше с разпределението на порциите и кой ще го контролира. Доган твърдеше през 2009-а година, че той разпределя порциите и миналата година след изборите той и обкръжението му считаха, че тази практика трябва да продължи, обаче се сблъскаха силно с тези, които искаха да разпределят кадровите ресурси в БСП.

Ген. Атанас Атанасов коментира, че включването на висшето ръководство на МВР в скандала с документа, представен от Николай Бареков за миналото на Бойко Борисов, цели задълбочаване на съмненията в обществото.

Нещата са по-големи. Позорното отстъпление от власт на ДПС и основно на БСП, тези кръгове, свързани с това управление, целят да се минимализират щетите от това управление и прикриване на редица факти. Занимаваме се с претоплени манджи.

Цялото интервю на Даниела Якова с о. з. ген. Атанас Атанасов можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32