Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството в Киев и проруските сепаратисти постигнаха споразумение за временно примирие

Официални представители на Киев и проруски сепаратисти заявиха, че са постигнали споразумение за временно примирие в района на град Дебалцево, което да позволи на цивилните граждани да се евакуират. По данни на бунтовниците примирието ще продължи от 8.00 до 15.00 часа по Гринуич.

Конвои с автобуси приближават от две страни към града. Кореспондент на Ройтерс от град Горловка съобщава за около 30 празни автобуса, които са се отправили към Дебалцево, ескортирани от наблюдатели от ОССЕ, полиция на бунтовниците и военни. Подобен конвой е бил забелязан да тръгва и от Артьомовск.

Временното примирие бе обявено, след като лидерите на Германия и Франция представиха нов план за решаване на кризата в Украйна вчера в Киев. Днес се очаква те да бъдат в Москва за преговори с руския президент Владимир Путин.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Оланд и Меркел представят пред Путин план за постигане на мир в Източна Украйна

Конфликтът в Украйна и възможностите за неговото мирно решаване ще бъдат обсъдени днес в Москва от руския президент Владимир Путин , канцлера на Германия Ангела Меркел и президента на Франция Франсоа Оланд . Очаква се разговорите да започнат в..

обновено на 06.02.15 в 12:06
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32