Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция не изключва нито една версия за инцидента със самолета на "Иджипт Еър"

Франсоа Оланд
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френските власти не изключват никоя версия за причините за инцидента със самолета на "Иджипт Еър", който е паднал в Средиземно море. Това заяви на пресконференция френският президент Франсоа Оланд. Подобно изявление направи и прокурорът на Париж Франсоа Молен.

Никоя хипотеза не е изключена, но и никоя не е привилегирована, заяви френският президент Франсоа Оланд, потвърждавайки трагичния край на полета Париж-Кайро на самолета на "Иджипт Еър".

Длъжни сме да разкрием всичко за случилото се (...) и да извлечем поуките, каквато и да е причината – авария или терористичен акт, допълни той, изразявайки съчувствието на Франция към близките на пътниците.

В момента със семействата се занимава специален кризисен щаб на аерогара "Роаси", където пристигнаха външният министър Жан-Марк Еро и министърът на транспорта Ален Виделис. Все още циркулира много непроверена информация, предупреди Еро.

Франция е изпратила военна помощ в зоната на издирване на останките от самолета. "Фалкон" на френската армия се намира в района на остров Карпатос в Средиземно море, както заяви висш френски военен пред агенция АП.

Междувременно прокуратурата на Париж съобщи официално, че е открила разследване за обстоятелствата около инцидента.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Египетски пътнически самолет изчезна от радарите

Египетски пътнически самолет Ербъс А320, изпълняващ полет MS804 от Париж до Кайро, с 66 души на борда, е изчезнал от радарите, предадоха световните информационни агенции. Лайнерът на "Иджипт еър" е излетял от френската столица 10 минути след полунощ..

обновено на 19.05.16 в 13:10

Военноморски части на Гърция издирват изчезналия египетски самолет

Военноморски части на Гърция издирват изчезналия египетски самолет . Има сведения на жители на гръцки остров, че машината е експлодирала над Егейско море. Началникът на гражданската авиация Константинос Лидзеракос изнесе подробности за изчезването. От..

обновено на 19.05.16 в 12:19
Манюел Валс

Кризисно заседание на френското правителство заради изчезналия египетски самолет

Франция ще открие разследване за причините за инцидента с египетския самолет. Очаква се изявление на френския президент Франсоа Оланд , който преди обед свика извънредно кризисно заседание на правителството във връзка с инцидента. Засега френските власти..

публикувано на 19.05.16 в 11:43

Гърция: Египетският самолет е направил резки завои, преди да изчезне

Самолетът на "Иджипт Еър" е направил резки завои, след което е изчезнал от радарите, обяви гръцкото министерство на отбраната. Самолетът е извършил завой от 90 градуса наляво и завой от 360 градуса надясно, като е паднал от 37 хиляди до 15 хиляди фута, а..

публикувано на 19.05.16 в 15:16
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32