Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слушателите на "Съботна трапеза" омаяни от "Умай"

Формация "Умай"
Снимка: Личен архив

Залюбила хубава Дена,
любила Георги и Димо,
Георги си люби - иска го,
Димо си люби – неще го.
Пр. Дено! Георги си люби – иска го.
      Дено! Димо си люби – неще го.
Що стори, Димо, направи,
и той си Дена излъга.
Китката и отркадна,
Дена на Димо пристана.

Тази събота, в предаването ”Съботна трапеза” (изл. 25.06.2016), в класацията за нова „Народна песен на седмицата", слушателите трябваше да избират измежду изпълненията на Формация „Умай”, „Ева квартет” и Българска вокална формация „Дивна”. Гласуването, само и единствено в ефирното време на предаването, бе в полза на добричката вокална формация „Умай”. В състава на „Умай“ влизат ръководителят на оркестъра на ансамбъл „Добруджа“ Живко Желев и четири от певиците на ансамбъла – Иванка Русева, Полина Дакова, Ивелинa Савова и Катя Грекова.

Песента „Дено, Дено”, която спечели седмичната класация, е по музика и аранжимент на Живко Желев, а текстът е на Полина Дакова. Солистки в песента са Полина Дакова и Ивелина Савова. По традиция песента ще звучи в делничните дни от 27 юни до 1 юли, минути преди 6 и 30 часа, в програмата на Радио Варна. Приятно слушане! 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
автор: Петра Димитрова

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 12 юли със Светлана Вълкова

Младежи от кино школа „Братя Люмиер“ с награди от Международния фестивал „Арлекин“ XVII Международен фотографски салон Варна 2024 на входа на Морската градина от утре Варна посреща 15-тото издание на „Алея на книгата" през август Изложбите през седмицата: живопис на Петра Димитрова в Art Meeting, Георги Андонов в..

публикувано на 12.07.24 в 11:03
Chart

#771 ТОП 20 (12.07-19.07.2024)

публикувано на 12.07.24 в 10:53

На село в Шкорпиловци

В село Шкорпиловци, община Долни чифлик, постоянно живеят около 700 души. В активния летен сезон достигат хиляда души с вилната зона, обяснява кметът Атанас Кателиев.  В селото има 20 къщи за гости, един хотел и ведомствена почивна станция. Туристите са предимно българи и румънци. Кателиев съобщи, че има два къмпинга. Има случаи на хора, които не..

публикувано на 11.07.24 в 16:05

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 11 юли

Традиционно през месец август се появяват опасните явления в морето, тази година обаче те подраниха. На какво се дължи това? Разказваме след 8ч. Дом на плажните спортове с  голямо по площ игрище, сертифицирано от ФИФА - тази идея ще бъде реализирана във Варна. За нея разговаряме след 8.30ч. с Росен Добрев - президент на Българската федерация по..

публикувано на 11.07.24 в 06:07
Морето във Варна

НОВИЯТ ДЕН на 10 юли с Иван Барбов

За да се чувствате добре трябва да спите по 8 часа на ден. И още толкова нощем. Това гласи поредната мъдрост тази сутрин в социалните мрежи. А за да се почувствате още по-добре и да започне денят ви с усмивка, трябва просто да бъдете няколко часа на честотите на Радио Варна. Във времето от 6:00 до 10:30 часа, Иван Барбов, Жоро Бекяров и..

публикувано на 10.07.24 в 05:56
Светлината на лятото

НА СВЕТЛО на 9 юли с Валерия Василева

Как може да бъде подобрена превенцията на дискриминация на пазара на труда и каква е ролята на Комисията за защита от дискриминация? Дизайнери, фирми и инвеститори ще се срещнат за първи път във Варна, за да обсъждат тенденциите в обзавеждането на ваканционните имоти. Лятото на един шотландец във варненското село Куманово. Репортаж..

публикувано на 09.07.24 в 13:47

На 8 юли в "От другата страна" по Радио Варна

На 8 юли в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Johnny Gioeli (AXEL RUDI PELL, HARDLINE). Представяне на новия албум на DECEPTION "Never Ending Nightmare" – разговор с Венелин Крушовски. Явор Георгиев (екс-TURN THE PAGE) и Виктор Георгиев (екс-TURN THE PAGE) за дебютния сингъл на SINFIN "Лято". Концерта на CAVALERA (15 юли,..

публикувано на 08.07.24 в 14:25