Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

StartUp - епизод 3, с Доротея Николова на 17 април

Снимка: ebu.ch

Днешната ни тема е посветена на един успешен и доста нетрадиционен "стартъп" – рок училище, разпростряло се засега само в София и разбира се, във Варна.

Защо "нетрадиционен" ли? Защото на първо място, той представлява музикално общество. На второ – защото работи в обществена полза като част от “Музика за България” - фондация, основана именно в обществена полза. Всъщност, наличието на фондацията предполага, че всички приходи, които влизат могат да се ползват изцяло за развиване на идеите на рок училището и в подкрепа на българската сцена.

Началото на нашата история днес поставя една млада дама на име Мелина Крумова, която е завършила финанси в Лондон, но се завръща обратно в България, за да осъществи мечтата си за първото рок училище у нас. Преди всичко обаче е създаването на социална платформа за музика, в която музиканти от цял свят се обединяват, за да си помагат и да се развиват заедно.

Според Мелина Крумова, най-важното е, че музиката е добра ниша за младите предприемачи, които търсят внедряване на технологични иновации.

Още, чуйте в интервюто с Росен Стойчев, управител на училището във Варна:








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН на 27 март с Иван Барбов

В Международния ден на театъра, точно в 6.00 часа се вдига завесата за поредната сутрешна радиопостановка на честотите на Радио Варна. На ефирната сцена във времето до 10.30 часа излизат Иван Барбов, Валери Великов и звукорежисьора Недялко Добрев. Няма да ви пожелаем приятно гледане, а приятно слушане. В няколко действия ще чуете интересни..

публикувано на 27.03.24 в 05:06

НОВИЯТ ДЕН на 26 март с Мариела Димитрова

Над 80% от хората у нас планират финансите си за не повече от 1 година напред. А как се грижат за парите ни пенсионните фондове, в които всеки месец близо 5 млн. българи влагат пари от доходите си, които да им формират в бъдеще допълнително пенсионно осигуряване от държавното. Какво се случва с така нареченото доброволно пенсионно осигуряване, в..

публикувано на 26.03.24 в 06:20

На 25 март в "От другата страна" по Радио Варна

На 25 март в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Sean Killian (VIO-LENCE).Иван Лазаров, Калин Бъчваров, Бойко Николаев и Трендафил Трендафилов за новия албум на варненската траш банда TERRAVORE "Spiral of Downfall". Разговори с Даниел Иванов от HEPTAGRAM и Антон Сариев от OBSOLETE GUNS за съвместния концерт на двете групи..

публикувано на 25.03.24 в 14:25

НА СВЕТЛО в понеделник, 25 март

90-години от рождението на поета Христо Фотев отбелязваме на 25 март, Благовещение. Христо Фотев е определян като един от най-даровитите ни и лирични поети - истинско явление в изящната българска словесност. Спомен за него от архива на БНР – Радио Варна и още споделени спомени от Людмил Станев - писател и в одещ на предаването на Радио Варна "Морска..

публикувано на 25.03.24 в 13:25

В „Гравитация нула” на 22 март

„Гравитация нура“ на 22 март с Мартин Николов: -   Изложбата „Жикле +“ на художника Милко Божков; -   Танцовото представление „Отражения“ и аудио-визуалната инсталация „В тъмното има шанс да се изгубим“ – гост хореографът Искра Проданова; -   „Emergence Art Fest“ за втора година в Радио Варна – гости Деница Балинова и..

публикувано на 22.03.24 в 13:07

НОВИЯТ ДЕН на 22 март с Мариела Димитрова 

Единствената възможност за изграждане на ветрогенератори в Черно море е те да бъдат разположени на плаващи платформи. Това каза за Радио Варна директорът на Центъра по хидро и аеродинамика към БАН във Варна доц. Николай Марков. Директорът на центъра съобщи още, че средната скорост на вятъра в Черно море е около минималната, която се изисква за..

публикувано на 22.03.24 в 06:35
Пейзажи от Варна

НА СВЕТЛО в четвъртък, 21 март

Трима курсанти от ВВМУ – Варна, които изучават специалността „Военен лекар“ съвместно с МУ- Варна бяха наградени на 12 март тази година за виско спортни постижения на церемония в София. Това са мичман Филотея Димитрова (V – курс), която е втора в дисциплините плуване и лека атлетика и главни старшини Георги Георгиев (IV – курс) – трето място по плуване..

публикувано на 21.03.24 в 11:24