Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Може ли да познаете коя е любимата музика на Живко Желев?

БНР Новини
Живко Желев
Снимка: Личен архив


Гост в предаването "Срещи в 7/8" е кавалджията, аранжор, диригент и автор на музика - Живко Желев.

Достатъчно е само музикант. Дори за мен това е най-добре., отговаря творецът, когато решавам да го попитам кое да поставя на първо място пред името му. Слушателите го познават като музикален ръководител и кавалджия в ПФА „Добруджа”, ръководител на Оркестър „Бисери” – Добрич, автор на много аранжименти за народни песни и инструментални композиции.

Живко ЖелевПоканих Живко Желев за да ни разкаже за своята любима музика, за изпълнителите, които го вдъхновяват. Оказа се, че музиката и историите, които я съпровождаха, като червена нишка изплитаха творческия път на нашия гост - започнахме с музика на неговия син – Пламен Желев, последваха изпълнения на Калинка Вълчева, Вълкана Стоянова, Динка Русева, Ваня Вълкова и Жечка Сланинкова, Радостина Кънева, Теодора Стамболиева, та стигнахме и до ярките композиторски дарования - Красимир Кюркчийски и Георги Андреев. Историите няма да ви ги преразказвам, тях трябва да чуете от първа ръка. Музиката също.

Цялото предаване чуйте в звуковия файл. Приятно слушане! 


ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#604 ТОП 20 (25.09.2020-02.10.2020)

публикувано на 25.09.20 в 19:59
Паметникът на Хан Аспарух в Добрич

"Post Factum" с Валери Великов, на 25 септември

Днес е 25 септември - празникът на Добрич. По този повод реших да ви кажа какво не трябва да правите и какво не трябва да пропускате, ако се озовете в Добрич. Какво се случи на днешното дело за добива на газ в Добруджа, научаваме от Иванка Казакова - едно от трите заинтересовани лица, конституирани по делото. Един от редовните слушатели на..

публикувано на 25.09.20 в 15:53

С "Хоризонти" пътуваме към Судан

Радиопътешествието ни днес води към колоритната Африка. "Судан не е това, което си представят повечето от нас - ни разказва Емилия Милушева - преди години Хартум бе най-спокойния град и можех да излизам сама през ноща. А децата вървят с километри сами, за да отидат на училище...." Емилия Милушева е пътешественик, посетил всички континенти. Наското тя..

публикувано на 25.09.20 в 08:45

"Новият ден" на 25 септември с Емилия Николова

Над 10 хиляди стикера раздават във Варна в рамките на кампанията „Спри! Давам път на пешеходец.” Какво очакват да постигнат организаторите? Как Варна ще отбележи Деня в памет на загиналите мотористи? Стартира кампанията „Маскирай се с усмивка” Как се посреща изгрева в село Изгрев? Спектакълът „Корабът на мечтите” - част от..

публикувано на 25.09.20 в 05:42

"POST FACTUM" с Валери Великов, на 24 септември

Депутатите днес свалиха маските. Но не в оня смисъл, а в прекия. Без маски може да се стои в пленарната зала на парламента, става ясно от писмен отговор на здравния министър Костадин Ангелов до депутати от БСП. Ангелов се мотивира с факта, че достъпът на граждани до сградите на различните институции е ограничен и поради това те..

публикувано на 24.09.20 в 16:09
Тръгваме на училище, Вирусът - не!

НА СВЕТЛО на 24 септември с Валерия Василева

Темите и решенията от днешното заседание на Постоянната комисия "Собственост и стопанство"  към Общински съвет - Варна. Репортаж от брифинга на РЗИ - Варна за епидемиологичната обстановка в областта. Интервю с Йоана Буковска за образователното филмче за деца "Тръгваме на училище, Вирусът - не!" в подкрепа на противоепидемичните мерки. Варненския театър..

публикувано на 24.09.20 в 13:21
Варна

"Новият ден" на 24 септември 2020 г. с Димитрина Дончева

Летищата във Варна и Бургас назначиха агенти за безопасно летищно преживяване. Всички пътници ще могат да се обръщат към тях за съдействие и информация. С какво още ще са полезни? Децата и спортът – как да възпитаме у най-малките любов към активния начин на живот? Иван Чобанов е един от четиримата учители по програмата „Заедно в..

публикувано на 24.09.20 в 06:00