Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

45 оборота в минута #427 (07.10.2017) | Иван Антонов

БНР Новини

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута!

Както всяка първа събота от месеца Иван Антонов от relaxmashmusic.org е в студиото със селекция от пет чисто нови сингъла от страниците на сайта и една класика. Перфектна комбинация!

Във втория час на предаването слушаме музика от няколко нови албума, предвестници на вълната, която тази есен ще залее музикалния пазар с нова фънк и соул продукция. Funkallisto напомнят за силата и традициите на италианската фънк сцена с новия си албум Saturday Night Dogs, а немското трио Three Fall заедно с певицата Melane представят много интересна смесица от фънк, соул, джаз и афробийт в албума Four. Слушаме и две от изпълненията, включени от Джайлс Питърсън в компилацията Brownswood Bubblers Twelve, както и музика от Wallflower – дебюта на младия продуцент Jordan Rakei като част от семейството на лейбъла Ninja Tune.

Честитим и рождения ден на Димитър Димитров - музикален редактор на Радио Варна, когото откриваме на път за концерта на ФСБ в столицата по случай 40-годишния юбилей на легендарната група. Отбелязваме повода с по-малко известната, но скъпоценна композиция на ФСБ "След година". Приятно слушане.


4hero feat. Carina Anderson - Morning Child [Raw Canvas]

Louie Vega feat. Xiomara Laugart, Josh Milan & Axel Tosca - Este Son Me Basta [Sony Music]

60 Hertz Project - Latino Feel (Original Mix) [60Hertz]

Turbojazz - Bara Bara [Gamm]

Angela Johnson - Better (Danny Krivit Edit) [Papa]

Barbara Tucker - Think (About It) (Spen & Thommy's House Party Mix) [Quantize]

Casual Connection - Love Fallin (Original Mix) [Made 2 Move]

Yuko Asano - Summer Champion [BGP]

Ann Byers - This Man Is Rated X [Tramp]

Vulture St. Tape Gang - 1st World Problems [Brownswood]

Blood Wine Or Honey - Anxious Party People [Brownswood]

Funkallisto - Rhythm [Express Yourself]

Funkallisto - Take A Little Time [Express Yourself]

Zapp - Playin' Kinda Ruff [Warner Bros.]

ФСБ - След година [Balkanton]

Three Fall & Melane - Release [ACT]

Three Fall & Melane - People [ACT]

Jordan Rakei - Sorceress [Ninja Tune]

Jordan Rakei - Carnation [Ninja Tune]

Ronald Snijders - Latinetta [BBE]

Billy Bang Sextet - The Nagual Julian [BBE]

Incognito - 25th Chapter [Dome]

ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#632 ТОП 20 (14.05.2021-21.05.2021)

публикувано на 14.05.21 в 19:56

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА НА 10 ГОДИНИ!

Празнуваме рожден ден с колеги, съмишленици и приятели! Акценти от седмицата: Поетът Станислав Пенев измести художника Георги Лечев за Голямата награда „Варна ” – ще чуем позициите на Мария Тодорова – председател на Комисията по култура и на изкуствоведа Румен Серафимов – куратор в Градската художествена галерия Сбогуване с..

публикувано на 14.05.21 в 13:40
Варненско крайбрежие

"Новият ден" на 14 май 2021 г. с Димитрина Дончева

Защо жителите на курортното село Кранево, намиращо се на брега на морето, са готови за протест? Ще успеят ли граждани и институции да върнат чистотата във варненската местност „Перчемлията”? Кой ще стане „Най-добър млад шофьор на България”? Състезанието е във Варна. Тази вечер е старта на 51-вото поред Международно рали..

публикувано на 14.05.21 в 06:00
Студиен комплекс 5, Радио Варна

НА СВЕТЛО на 13 май с Валерия Василева

БНР получи специалната награда на международния музикален конкурс "Св е тозар Стр а чина" за запис на фолклорна музика за  пиесата "Тракийски напеви" - изпълнението е на младия гъдулар Симеон Илиев, а отличеният запис реализира екип на музикалната редакция на Радио Варна. Репортерска проверка по сигнали на слушатели показва, че..

публикувано на 13.05.21 в 13:59

НОВИЯТ ДЕН на 13 май с Иван Барбов

От 1 юни влизат в сила електронните рецепти. До кога ще се издават и обработват рецепти на хартиен носител и има ли вече аптеки във Варна, които работят с електронни? Проверка на Емилия Николова. След 8:30 часа ще ви запознаем с един казус с пациент на болница „Света Анна“ във Варна. Имало ли е пренебрежително отношение от лекари от..

публикувано на 13.05.21 в 05:50
мега пиано

НА СВЕТЛО на 12 май с Валерия Василева

Служебното правителство с премиер Стефан Янев, назначено от президента Румен Радев, положи клетва днес - ко ментар на доц. Тошко Петров, д-р на политическите науки, ръководител на катедра „Социални и правни науки” в ТУ-Варна. 125 години от създаването на Тракийското дружество във Варна отбелязаха с поднасяне на венци и цветя на паметника на..

публикувано на 12.05.21 в 12:56

НОВИЯТ ДЕН на 12 май с Мариела Димитрова

Само след дни започва изпращането на абитуриентите – свободни часове при козметици, маникюристи и за други разкрасителни процедури почти няма.... Едно от най-големите предизвикателства пред бъдещите абитуриенти е официалният тоалет за бала. Всяка година тенденциите в предпочитанията на младежите се променят. Какви са тази година, взема ли превес..

публикувано на 12.05.21 в 06:52