Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"На светло "на 01.02.2018г., четвъртък

септемврийско море
Снимка: Тони Петрова

Извършва ли се санитарна сеч във Варна по правилен начин? - търсим отговорите в Община Варна;

Проф. Иван Киряков от Отдел „Селекция на зърнено-житните култури“ в Добруджанския земеделски институт край Генерал Тошево със съвети към зърнопроизводителите;

Срещаме ви с Илия Илиев от с. Блъсково. В рими бившият даскал ще ни потопи в съвременната демокрация;

„Морето в мен” – младежкият конкурс на Радио Варна стартира днес, подробности от директора на Радио Варна Наталия Чешмеджиева;

Графични шедьоври от България и света в поредното Международно биенале на графиката ще видят варненци, подробности след 16ч.;

Как да се включите в конкурс за домашно вино - съвети от организатора на надпреварата Павлин Коцев на финал, малко преди 17ч.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Морето във Варна

НОВИЯТ ДЕН на 9 август с Иван Барбов

„Казват че успява този, който става рано. Не. Успехът идва при тези, които стават в добро настроение“, казва известния френски драматург Марсел Ашар. Доброто сутрешно настроение, което често будилникът разваля, ще намерите на честотите на Радио Варна. Сутрешното радиотрио Иван Барбов, Жоро Бекяров и звукорежисьорът Недялко Добрев ви..

публикувано на 09.08.24 в 06:00

"На светло" в четвъртък, 8 август

Председателският съвет към местния парламент във Варна се събра извънредно, за да разгледа представената от администрацията информация за проектите, за които са необходими средства за изготвяне на комплексни доклади за оценка на съответствието. Ще има ли извънредна сесия? Росен Марков организира протест пред община Варна за зачестилите, по..

публикувано на 08.08.24 в 13:14

"Новият ден" на 8 август

Какво стана с проекта за новата сграда на МГ - Варна? Позицията на едноименната фондация, която дари проекта на общината във Варна - гост в студиото председателят ѝ Мартен Демирев.  Отново протест във варненския кв. "Аспарухово" срещу отсичането на 5 чинара в центъра в частен имот с проект за жилищна кооперация. Даниела Стойнова разказва. Над 90..

публикувано на 08.08.24 в 06:28
Забелязано във Варна....

НА СВЕТЛО на 7 август с Валерия Василева

Тази сутрин по тъмно пет от седемте великолепни кедрови дървета в „Аспарухово“ паднаха, а моторната резачка за пореден път преряза и надеждите на варненци, че нашето отношение, заявената гражданска позиция към всичко, което се случва и към реалността във Варна и държавата ни има значение... Кметът Благомир Коцев направи оглед на строителната..

публикувано на 07.08.24 в 13:55

"Новият ден" в сряда, 07.08.2024г.

Сметосъбирането и обликът на Варна в централната част отново не е на нужното ниво - репортаж по сигнал от гражданин и обяснението от страна на сметопочистващата фирма Варна е с есенен облик още в началото на август. Суха листна маса е затрупала морската столица и не е почиствана от дни Мартин Драганов от Института за пазарна икономика за..

публикувано на 07.08.24 в 05:51
Варна

"Новият ден" на 6 август

Жители на местността "Пчелина" излизат на протест тази сутрин между 8 и 9 ч., ще блокират кръстовището на ул. Прилеп с ул. „Патриарх Максим“. За причините - репортаж от мястото на Даниела Стойнова.  За замърсяването при устието на р. Провадийска и ще бъде ли почистен утаителя към девненския содов завод? Валери Великов разказва още за развитието на..

публикувано на 06.08.24 в 06:45

На 5 август в "От другата страна" по Радио Варна

На 5 август в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Patrick Mameli (PESTILENCE). Разговор с Иван Петков, Алекс Николов, Симеон Баятов и Сивин Сивов или TICKLE THE SAGE. В "Мазето на Вакашински" – Сава Свиленов ("Perfect Storm Events") и Ясен Вакашински представят концерта на UADA (10 август, София). В предаването ще..

публикувано на 05.08.24 в 14:25