Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"На светло" на 27 юни със Сияна Спиридонова

Снимка: Радио Варна

Петият Черноморски форум на винопроизводството започна от днес и ще продължи до 29 юни в курорта "Златни пясъци". Годишно производството на вино достига 120 млн. литра, а основните пазари за износ са Полша, Чехия, Русия, Германия и Съединените щати.

Международен енергиен форум 2018 се провежда до в Международния дом на учените „Ф. Ж. Кюри”, в курорта „Св. Св. Константин и Елена”. Цените на електроенергията и проекта Белене коментира проф.Цанчо Цанев - зам.председател на Научно-техническия съюз на енергетиците.

Състезание под наслов „Икономика с приятели“ организира за поредна година Варненската търговска гимназия „Георги Раковски“. Конкурсът се провежда по повод Деня на икономиста, който се отбелязва традиционно през месец юни.

Младежката доброволческа организация "Делфините" ще направи поредното си дарение към варненски деца днес. Младежите ще дарят бягаща пътечка предназначена за лечение и рехабилитация на деца с двигателни проблеми и гръбначни изкривявания от "Медицински център за рехабилитация и спортна медицина" във Варна.

Най-новата картинна книга за деца на издателство „Дъбови листа“ - „Жабчето Жо“, е вече в книжарниците из страната. Текстът и илюстрациите са изцяло дело на талантливата българска писателка и художничка Нуша Роянова, автор на поредицата за кучето Джак и котето Ема.

Недостигът на спасители, особено на плажовете във Варна и региона е хроничен всяка година. През последните 10 години обаче от БЧК са обучили в страната 4 500 млади спасители, което показва, че професията е желана.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Радио Варна на 90 - епизод 6

В шестия епизод от новото предаване, излъчен на 27 юли 2024 г.,  говорихме за сградите, в които се е помещавало Радиото от 1934-та до днес. Димитър Кулев, ученик в горните класове на Варненската мъжка гимназия и активен участник в кръжока по физика през 1933 г., конструира първия радиопредавател във Варна. Според автентичния разказ на..

публикувано на 29.07.24 в 14:35

На 29 юли в "От другата страна" по Радио Варна

На 29юли в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с David Masion и Rick Casais Miranda (BLANKET HILL). Благотворителният "Varna Rock Adventure 2024" (9-11 август, парк Аспарухово) – разговор с Нивелина Няголова, Бранимир Мангъров и Милен Пенев от мотоклуб "Братя във вятъра". Представяне на новия сингъл на APHASIA "Someone..

публикувано на 29.07.24 в 14:25

НОВИЯТ ДЕН на 29 юли с Мариела Димитрова

13-то заседание на местния общински съвет във Варна. В дневния ред са включени 13 точки.Сред тях са тези за парите за големите инфраструктурни проекти във Варна, които държавата отпуска безвъзмездно и, за които се очаква одобрение на Общинския съвет. В началото възникна и скандал между кмета и общински съветникци относно качеството на..

публикувано на 29.07.24 в 13:06
Старата сграда на „Радио Варна”

В „Гравитация нула“ на 26 юли

В „Гравитация нула“ на 26 юли 2024 година с Мартин Николов -   11 Международен фестивал „RADAR Festival Beyond Music“ (2-4 август) и проекта ДЕКАГОН – гости в студиото Светлозара Христова и Димитър Будуров; -   Елица Матеева с впечатления от деветия „Burgas International Film Festival“; -   „Най-щастливото турне“ на..

публикувано на 26.07.24 в 13:16
Chart

#773 ТОП 20 (26.07-23.08.2024)

публикувано на 26.07.24 в 06:48

НОВИЯТ ДЕН на 26 юли с Иван Барбов

Броени часове преди старта на Олимпийските игри в Париж, сутрешният екип на Радио Варна ще "запали" ефирния огън за да посрещне новия ден. Тримата радиоолимпийци Иван Барбов, Доротея Николова и звукорежисьорът Петър Венков ще се представят в дисциплините говорене пред микрофона, водене на новини и скоростно боравене със звукорежисьорския..

публикувано на 26.07.24 в 05:53
Спасителски пост

НОВИЯТ ДЕН на 25 юли с Мариела Димитрова 

Световния ден за предотвратяване на удавянията се отбелязва днес. Има такъв ден, защото според статистиката почти 8 процента от смъртността в световен мащаб е вследствие на удавяне. Най-често в реки и езера, но морето също е не по-малко опасно и рисково, ако не спазваме основните правила за безопасност по време на плажуване. През последните..

публикувано на 25.07.24 в 06:29