Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Гравитация 0 - 29 юни 2018 година - кино, музика, театър, изложби, книги

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Днес в предаването за култура по Радио Варна „Гравитация 0” (от 14 до 18 часа):

-  Гости: художникът Васил Стоев и Димитрина Василева за четвъртия Международен салон за дигитална и принт арт фотография;

-  Представяне на книгата „Докога ще чакаме бащите“ – разговор с Калоян Димитров-BallaN;

-  Интервюта с оперната прима Александрина Пендачанска, диригента на Биг Бенда на БНР Антони Дончев, режисьора на мюзикъла „Зоро” Петко Бонев и самия Зоро – Велин Михайлов;

-  Представяне на новата книга на Анелия Райчева „Месечен цикъл”;

-  Пламена Димитрова – Рачева, директор на ГХГ „Борис Георгиев” – Варна за изложбата „Директно от Париж” - сериграфии и литографии на Боян Райнов  (1921 – 2005);

-  Нов албум на финландската пост пънк/готик уейв банда Grave Pleasures;

-  Премиера на спектакъла „Приключенията на Лукчо” на Кукления театър във Варна;

-  Разговор с Христина Ташева за фото книгата “Кралицата на животните и най–красивите градини”;

-  Димитрина Кюркчиева – на финала на 15-тия Международен фестивал за късометражно кино „В Двореца” в Балчик;

-  Ян Бриерс, председател на Европейската асоциация на фестивалите.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Позиция" с Валери Великов, на 17 април

Обобщаваме първите дни от работата на новото Народно събрание. Законодателните промени, които касаят главният прокурор, Висшият съдебен съвет и съдебната система като цяло, коментира адвокат Михаил Екимджиев. Без лимит за секциите в чужбина, гласуване по пощата, мажоритарен вот, промени в начина, по който функционира Централната..

публикувано на 17.04.21 в 08:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 16 април със Светлана Вълкова

100 години ДТ „Стоян Бъчваров”: Анна Сливкова откри в Белгия първата пиеса, поставена на варненска сцена Премиера на открита сцена в Държавен куклен театър – Варна – „Трите прасенца” Две изложби тази седмица: юбилейна експозиция на Марина Варенцова-Русева и „Стая с безброй истории” на Татяна Харизанова Поетесата Елка Няголова..

публикувано на 16.04.21 в 12:49

Познаваме ли екопътеките и алтернативния туризъм?

Туризмът има много лица, а днес ще подходим колкото разтоварващо, толкова и аналитично.  Гостуват ни две дами - Мая Иванова от Висшето училище по мениджмънт и Гергана Славова от Икономическия университет. Те съставиха анкета за екопътеките в България като място за бягство и отдих по време на пандемия. От тях ще чуем какви са нагласите и тенденциите при..

публикувано на 16.04.21 в 10:28
Chart

#629 ТОП 20 (16.04.2021-23.04.2021)

публикувано на 16.04.21 в 07:55

"Новият ден" на 16 април с Мариела Димитрова

В събота от десет часа група ентусиасти ще почистят разклона за каварненското село Селце и ще засадят дръвчета. Организаторите търсят и доброволци, които да помогнат за осъществяването на   благородната идея. Един от тях Виктория Попова – Иванова ще ни разкаже още в 8.15 часа. Улицата на готвачите за пореден път ще събере във..

публикувано на 16.04.21 в 06:15

НА СВЕТЛО на 15 април с Валерия Василева

Румен Илиев - директор на Областното пътно управление във Варна, за ремонта на фугата на Аспарухов мост . Репортаж за ремонта на близо 2 км от първокласния път I-9 в участъка Варна - Евксиноград. Факт е новото постановление с одобрените тарифи за таксите от наеми по Закона за туризма. Епидемиологичната обстановка във Варна и..

публикувано на 15.04.21 в 13:09

"Новият ден" на 15 април с Емилия Николова

Преди първия звънец на новия Парламент, говорим с политолога доц. Стоянка Георгиева, преподавател в Икономически университет-Варна - за старите вражди и новите партии Как се промениха правилата за прием на децата в детските градини и в подготвителните групи в училищата във Варна?   Сеитбата на пролетниците в Добруджа започна. Какви са очакванията на..

публикувано на 15.04.21 в 05:05