Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В "Гравитация нула" на 30 ноември

Снимка: Лора Узунова 13 г., ОДК Варна
В предаването за култура "Гравитация 0" на Радио Варна на 30 ноември с Мартин Николов

-   Гости в студиото – обичаните български изпълнители Силвия Кацарова, Нели Рангелова и Георги Мамалев по повод концерта-спектакъл „Любимите песни”, който е днес от 19 часа в Двореца на културата и спорта във Варна;
-   Тереза Зиковска разказва за галерията в двореца „Царска Бистрица” в Боровец;
-   Интервю на Ваня Славова с Даниела Димова – председател на постоянната комисия „Култура и духовно развитие” към Общинския съвет във Варна за промените за финансиране на проекти от фонд „Култура”;
-   Светла Дамянова от пресофиса на "София филм фест" разказва за безплатните прожекциите на на финалистите за наградата за кино „ЛУКС“ на Европейския парламент. 4 декември от 19.00 часа във Фестивалния и Конгресен Център във Варна зрителите ще могат да гледат "Другата страна на всичко", копродукция на Сърбия, Франция, Катар с режисьор Мила Турайлич;
-   Представяне на 20-тия календар „Стара Варна” – разговор с неговия съставител и издател Ламбрин Сотиров;
-   Ваня Маркова за годишната сборна изложба на галерия „Арт Маркони” във Варна „Усещане за празник”;
-   10 години галерия "Ларго" – разговор с галериста Нели Вълчева;
-   Георги Лечев с изложба в галерия „Академика” в ИУ-Варна;
-   Илюстраторът Александър Въчков пред Габриела Гаврилова за това как се създава комикс.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Позиция" с Валери Великов, на 17 април

Обобщаваме първите дни от работата на новото Народно събрание. Законодателните промени, които касаят главният прокурор, Висшият съдебен съвет и съдебната система като цяло, коментира адвокат Михаил Екимджиев. Без лимит за секциите в чужбина, гласуване по пощата, мажоритарен вот, промени в начина, по който функционира Централната..

публикувано на 17.04.21 в 08:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 16 април със Светлана Вълкова

100 години ДТ „Стоян Бъчваров”: Анна Сливкова откри в Белгия първата пиеса, поставена на варненска сцена Премиера на открита сцена в Държавен куклен театър – Варна – „Трите прасенца” Две изложби тази седмица: юбилейна експозиция на Марина Варенцова-Русева и „Стая с безброй истории” на Татяна Харизанова Поетесата Елка Няголова..

публикувано на 16.04.21 в 12:49

Познаваме ли екопътеките и алтернативния туризъм?

Туризмът има много лица, а днес ще подходим колкото разтоварващо, толкова и аналитично.  Гостуват ни две дами - Мая Иванова от Висшето училище по мениджмънт и Гергана Славова от Икономическия университет. Те съставиха анкета за екопътеките в България като място за бягство и отдих по време на пандемия. От тях ще чуем какви са нагласите и тенденциите при..

публикувано на 16.04.21 в 10:28
Chart

#629 ТОП 20 (16.04.2021-23.04.2021)

публикувано на 16.04.21 в 07:55

"Новият ден" на 16 април с Мариела Димитрова

В събота от десет часа група ентусиасти ще почистят разклона за каварненското село Селце и ще засадят дръвчета. Организаторите търсят и доброволци, които да помогнат за осъществяването на   благородната идея. Един от тях Виктория Попова – Иванова ще ни разкаже още в 8.15 часа. Улицата на готвачите за пореден път ще събере във..

публикувано на 16.04.21 в 06:15

НА СВЕТЛО на 15 април с Валерия Василева

Румен Илиев - директор на Областното пътно управление във Варна, за ремонта на фугата на Аспарухов мост . Репортаж за ремонта на близо 2 км от първокласния път I-9 в участъка Варна - Евксиноград. Факт е новото постановление с одобрените тарифи за таксите от наеми по Закона за туризма. Епидемиологичната обстановка във Варна и..

публикувано на 15.04.21 в 13:09

"Новият ден" на 15 април с Емилия Николова

Преди първия звънец на новия Парламент, говорим с политолога доц. Стоянка Георгиева, преподавател в Икономически университет-Варна - за старите вражди и новите партии Как се промениха правилата за прием на децата в детските градини и в подготвителните групи в училищата във Варна?   Сеитбата на пролетниците в Добруджа започна. Какви са очакванията на..

публикувано на 15.04.21 в 05:05