RETURN - дебютният албум на София Димитрова

София Димитрова започва музикалния си път като оперна певица. Възпитаник е на Националното училище по изкуствата „Добри Христов” във Варна. Живее в продължение на 15 години в Ню Йорк. Изнася концерти в Италия, Швейцария, Португалия, Испания, САЩ, Англия, Шотландия. Тя винаги е била привърженик на свободата във всичките ѝ форми. Това я кара да излезе от рамките на класическата музика и да се насочи към джаза. След завръщането си във Варна, участва активно в музикалния живот на града със своя солов проект, както и с джаз групата Sofistics. Нейните музикални търсения не спират до тук. Напротив довеждат я до създаването на първия ѝ албум - Return, който певицата определя като връщане към себе си и към корените си.

Искахда направя албум в стил, който да е различен от класиката, да се завърна към себе си и към това, което винаги съм мечтала да правя още в тийнейджърските си години - да композирам и изпълнявам собствена музика.

RETURN - първият албум на София ДимитроваВ основата му е синтпоп звученето, стил, с който София израства през тийнейджърските си години. В него изобилстват синтезатори и електронни звуци. Половин година отнема на певицата да завърши този проект, в който е сама като изключим участието на китариста Деян Ангелов в някои от песните. В Return София е композитор, текстописец, певица и инструменталист. Вдъхновнява я всичко, дори малките неща, които низаобикалят ежедневно: Един случайно чут разговор между непознати ме вдъхновява да напиша няколко песни., споделя певицата.

Гласът в този проект звучи много чисто и натурално, без намесата на допълнителни ефекти: От самото начало, когато започнах да записвам албума държах на това гласът да звучи естествено на фона на цялата електронна музика с аналогови синтезатори. За мен беше много важно това., разказа София в ефира на Радио Варна. Официалната премиера на Return ще бъде на 17 май във
Варна.

Повече за албума може да чуете в прикачения аудио файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"На село" в Синдел

Да ви призная останах очарована от домакините ни там. За да се получи едно предаване за селото хубаво, е нужно съдействието на кмета и на местните жители. Аз, Ваня Славова, им благодари за всичко! В прикачения звуков файл бихте могли да чуете предаването: Днес в предаването "На село" сме в Синдел. То е село в..

публикувано на 15.12.19 в 11:00

Разговори на тротоара: Gogin

Пламен Гогин (Gogin) е от Бургас, но живее в София. Наскоро той записа втория си сингъл - "Deeper" , който представи и в ефира на Радио Варна. В "Улица "Събота" Гогин разказа за заряда на песента и я определи като диалог между човека и неговото сърце. Гогин работи в международна компания, занимава се с музика и мода в свободното си време. Един от..

публикувано на 14.12.19 в 14:35

"Позиция" с Валери Великов, на 14 декември

Общинският съветник от „Демократична България“ Стела Николова е в студиото с коментар за първите седмици от мандата на новия Общински съвет във Варна. Темата продължава с общинските съветници от партия „Възраждане“ Костадин Костадинов и Георги Георгиев. Интервю на Даниела Стойнова с командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов по повод..

публикувано на 14.12.19 в 08:30
Chart

#569 ТОП 20 (13.12.2019-20.12.2019)

публикувано на 13.12.19 в 19:27

"POST FACTUM" на 13 декември с Емилия Николова

Що е то параскевидекатриафобия? Ще се наруши ли балансът в Черно море след като бъде изграден координационен център на НАТО във Варна? По какви правила ще работи местният парламент в Балчик? "POST истината" - как филмът "Наистина любов" падна жертва на "Наистина Брекзит" ?

публикувано на 13.12.19 в 16:04

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 13 декември със Светлана Вълкова

Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ – Варна преди патронния си празник Виенският моцартов оркестър с концерт у нас преди Коледа „Коледен подарък“ – празничният спектакъл на Държавен куклен театър – Варна Писателят Галин Никифоров – гост на предаването за култура Зиятин Нуриев с „Джобна скулптура в джобна галерия“ –..

публикувано на 13.12.19 в 14:02

"Новият ден" на 13 декември

Научна конференция, посветена на 175 години от рождението на Капитан Петко Войвода, във Варна днес. Колко детски рисунки получи редакцията на Радио Варна за участие в   конкурса „Вятърът снежинки гони“ и какви са впечатленията на журито? Какво искат от Дядо Коледа варненските деца и къде могат да пуснат писмата си до него?..

публикувано на 13.12.19 в 05:49