Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разговори на тротоара: Виктория Георгиева - MOUSE

Ако Виктория Георгиева-MOUSE може да бъде описана с една дума, тя е: творец. Работи в областите стрийт арт, живопис и илюстрация. Участва в множество проекти в различни сфери на визуалните изкуства. Води клас по рисуване за деца „Азбука на въображението“. Така както Виктория освежава сивите градски пространства, така оцвети и тротоара на „Улица „Събота“ със своите отговори на десетте въпроса в рубриката "Разговори на тротоара".

Как би описала един успял човек?

Това са супер клишета. Да, хубави са, важни са, но от малки се учим да се борим да станем едни успели възрастни хора. За мен успял е този, който е открил това, което обича. Този, който е смел да гони, да слуша повика на душата и сърцето си. Източните народи имат едно понятие, което много ми харесва – „икигай“. Това е нещо, което те кара, като се събудиш сутрин, да станеш от леглото. Нещо, което осмисля живота ти. Успял е този, който е открил това нещо и го следва, независимо дали това му е донесло слава, пари или огоромно семейство, супер много приятели или пътешествия, в които си видял целия свят, океанските дълбини или Космоса. Успял човек е този, който е открил нещото, което обича!





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 11 юли

Традиционно през месец август се появяват опасните явления в морето, тази година обаче те подраниха. На какво се дължи това? Разказваме след 8ч. Дом на плажните спортове с  голямо по площ игрище, сертифицирано от ФИФА - тази идея ще бъде реализирана във Варна. За нея разговаряме след 8.30ч. с Росен Добрев - президент на Българската федерация по..

публикувано на 11.07.24 в 06:07
Морето във Варна

НОВИЯТ ДЕН на 10 юли с Иван Барбов

За да се чувствате добре трябва да спите по 8 часа на ден. И още толкова нощем. Това гласи поредната мъдрост тази сутрин в социалните мрежи. А за да се почувствате още по-добре и да започне денят ви с усмивка, трябва просто да бъдете няколко часа на честотите на Радио Варна. Във времето от 6:00 до 10:30 часа, Иван Барбов, Жоро Бекяров и..

публикувано на 10.07.24 в 05:56
Светлината на лятото

НА СВЕТЛО на 9 юли с Валерия Василева

Как може да бъде подобрена превенцията на дискриминация на пазара на труда и каква е ролята на Комисията за защита от дискриминация? Дизайнери, фирми и инвеститори ще се срещнат за първи път във Варна, за да обсъждат тенденциите в обзавеждането на ваканционните имоти. Лятото на един шотландец във варненското село Куманово. Репортаж..

публикувано на 09.07.24 в 13:47

На 8 юли в "От другата страна" по Радио Варна

На 8 юли в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Johnny Gioeli (AXEL RUDI PELL, HARDLINE). Представяне на новия албум на DECEPTION "Never Ending Nightmare" – разговор с Венелин Крушовски. Явор Георгиев (екс-TURN THE PAGE) и Виктор Георгиев (екс-TURN THE PAGE) за дебютния сингъл на SINFIN "Лято". Концерта на CAVALERA (15 юли,..

публикувано на 08.07.24 в 14:25

НА СВЕТЛО на 8 юли със Светлана Вълкова

Във Варна се появи черна чайка, търсят й име Как да сме разумни при резервиране на почивка и по какъв начин да търсим потребителските си права В арт салона на Радио Варна завърши 13-тият конкурс за пеещи деца и младежи „Киното – моя любов, моя песен“ Пътят към варненската корабостроителница е в много лошо състояние от години..

публикувано на 08.07.24 в 13:22

НОВИЯТ ДЕН в понеделник, 8 юли

Как да процедираме при съмнения за ухапване от кърлеж и ако сме се заразили с Лаймска болест? От Варененската Здравна инспекция съветват хората да не се паникьосват, а след около 20 дни до месец да направят серологично изследване за наличие на борелия, която причинява това инфекциозно заболяване. Темата е породена от сведение, че на всеки 10 проби..

публикувано на 08.07.24 в 07:22
Дирижабъл, Атанас Хранов

По първи петли на 8 юли с Ваня Славова

В жегата на юли отново ще бъдем заедно, за да споделим времето между зората и изгрева и да посрещнем новия ден: 8-ми юли, обикновен, необикновен, в отпуск или работен, важното е да бъде изпълнен с енергията на лятото. Топли ефирни поздрави от екипа от второ студио на Радио Варна: Ваня Славова пред микрофона и Милица Панайотова зад..

публикувано на 07.07.24 в 10:59