Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Вашите предпочитани концерти от Мeждународния музикален фестивал „Варненско лято” 2019

Вашите предпочитани концерти от Мeждународния музикален фестивал „Варненско лято” 2019

Уважаеми почитатели на ММФ”Варненско лято” и на предаването „Фестивалите”, благодарим на всички, които ни писаха и избраха концерт, който искат да чуят отново.

От началото на ноември започнахме излъчването на предпочетените от Вас концерти.

В две предавания  - на 3 и 10 ноември - излъчваме Концерта на Софийска филхармония с диригент Найден Тодоров и солист Юлиан Рахлин – цигулка.

Слушайте на 10 ноември документален запис на Концерт за цигулка и оркестър N1 опус 77 от Дмитрий Шостакович в изпълнение на Юлиан Рахлин и Софийската филхармония. Ще чуете Соната за соло цигулка N3 от от Еужен Изаи – изпълнена на „бис” от Юлиан Рахлин.

Следете в сайта на Радио Варна/ Фестивалите обявяването на реда и датите на излъчване на концертите.

Email на предаването : radiovarna.festivals@gmail.com

Справка за програмата на ММФ ”Варненско лято” 2019  на www.varnasummerfest.org

От екипа на предаването Фестивалите


ВИЖТЕ ОЩЕ

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 5 август със Светлана Вълкова

Алея на книгата в Радио Варна: Петър Денчев представя „Превъртане“, Здравка Евтимова с „Резерват за хора и вълци“, „Подир сянката на кондора“ с Изабела Шопова През 2022-ра Регионалният телевизионен център – Варна отбелязва 50 години от създаването си Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена с концерт във Варна на 7 август За една интересна..

публикувано на 05.08.22 в 13:00
Утро край Варна

"Новият ден" в петък, 5-ти август

Нова автобусна линия искат жители на варненския квартал „Виница“, които са сформирали и инициативен комитет. Репортаж; Близо 90-сет са феновете на лондонския клуб „Арсенал” във Варна. На старта на първенството в Англия ви срещаме с трима от тях. Те подготвят и  благотворителни инициативи, за които те ще разкажат още;   Традиционният общински..

публикувано на 05.08.22 в 05:00

"На светло" в четвъртък, 4-ти август

Преживенчески туризъм - що е то? Костюм на астронава Нийл Армстронг е експониран във варненската обсерватория с планетариум "Николай Коперник" - буди ли интерес у туристите?; Отзвук от международната среща по проект „Иновативни средства за оценяване в образователния процес във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“; Спешни и с голям мащаб мерки са необходими за..

публикувано на 04.08.22 в 14:30

НОВИЯТ ДЕН на 4 август с Иван Барбов

Сутрешна лятна прохлада, слънце, море, ароматно кафе и приятна компания.... Какво повече му трябва на човек за да започне новия ден с усмивка? Трябва просто да превключи на честотите на Радио Варна и да пусне котва там във времето от 6.00 до 10.30 часа. Сутрешният екип в състав Иван Барбов, Жоро Бекяров и звукорежисьора Милица Панайотова..

публикувано на 04.08.22 в 06:08
Фарът на Морска гара - Варна

НА СВЕТЛО на 3 август с Валерия Василева

Репортаж за сутрешните проверки за нарушения при изхвърлянето и събирането на битовия боклук във Варна. Нова магистърска програма, насочена към яхтената индустрия, подготвя Технически университет - Варна. Мобилното приложение„Дари кръв“за доброволни кръводарители и нуждаещи се от кръв функционира от 2 години и е изтглено..

публикувано на 03.08.22 в 14:01

"Новият ден" в сряда, 3-ти август

12-ет дни жителите на балчишкото село Рогачево са без водоподаване. Проверяваме след подаден сигнал от слушатели на Радио Варна в района; Репортаж от флашмоб пред Община Варна, свързан със сигналите за несъбран боклук в голяма част от варненските райони; Проблемът със затлъстяването при децата и представянето на книгата “Тихо! За това не..

публикувано на 03.08.22 в 05:00

НА СВЕТЛО на 2 август с Валерия Василева

К оментар на социолога Мира Радева за политическите тенденции, които наблюдаваме при сформирането на новото служебно правителство. Какво предвижда проектът на нова Наредба за обществения ред във Варна и как ще бъде решен проблемът със сметосъбирането и замърсяването на градската среда. Резултатите след първите шест месеца от..

публикувано на 02.08.22 в 15:01