Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Вашите предпочитани концерти от ММФ „Варненско лято” 2019 на 17 ноември

Импресия за тромпет - Мирослав Петков - тромпет и Боян Бъчваров - пиано
Снимка: Росен Донев

Вашите предпочитани концерти от Мeждународния музикален фестивал „Варненско лято” 2019

Уважаеми почитатели на ММФ”Варненско лято” и на предаването „Фестивалите”, благодарим на всички, които ни писаха и избраха концерт, който искат да чуят отново.

От началото на ноември започнахме излъчването на предпочетените от Вас концерти.

В две предавания  - на 3 и 10 ноември - излъчихме Концерта на Софийска филхармония с диригент Найден Тодоров и солист Юлиан Рахлин – цигулка.

Слушайте на 17 ноември документален запис на Импресия за тромпет - Мирослав Петков - тромпет и Боян Бъчваров - пиано. 

Следете в сайта на Радио Варна/ Фестивалите обявяването на реда и датите на излъчване на концертите.

Email на предаването : radiovarna.festivals@gmail.com Справка за програмата на ММФ ”Варненско лято” 2019  на www.varnasummerfest.org


ВИЖТЕ ОЩЕ

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 12 август със Светлана Вълкова

"Пепел от мислеща тръстика" - есеистична книга от Неда Антонова, която обхваща целия и житейски и творчески опит „Азбука с животни професионалисти“ и още куп забавни неща с поетесата Мария Донева Три нови изложба във Варна: „Когато времето спря“ на Андриан Бекяров, „Горещници“ на Николай Янакиев и „Женственост“ на Здравка Василева..

публикувано на 12.08.22 в 12:02

На село в Невша

За трети път в историята на предаването „На село” посещаваме едно прекрасно селище от община Ветрино, а именно Невша. Тази събота имаме конкретен повод за визитата: отбелязване на 120-ата годишнина от основаването на читалище "Нива-1921". Тържествата са били предвидени за септември миналата година, когато действително е годишнината, но заради..

публикувано на 13.08.22 в 07:05

НОВИЯТ ДЕН на 12 август с Мариела Димитрова

Тема с продължение: Проблемите със сметосъбирането и сметоизвозването във Варна, които точно през лятото с високи нива на ковид и други инфекции, се развиха повсеместно в града. В 8.10 часа коментар и от Ангел Иванов, изпълнителен директор на ЗМБГ, фирмата която по договор с Община Варна извършва дейността . Как да повишим личната..

публикувано на 12.08.22 в 06:10

НА СВЕТЛО на 11 август с Иван Барбов

В слънчевия, топъл, но и леко ветровит следобед, морският радиобриз ще ни "духне" към интересните теми, актуалните новини и хубавата музика в предаването "На светло". Във времето от 14.00 до 18.00 часа, водещият Иван Барбов, звукорежисьора Венци Фотев и неуморните репортери на Радио Варна ще ви направят съпричастни към всичко случващо се с план и без..

публикувано на 11.08.22 в 13:56
Утро край Варна

"Новият ден" в четвъртък, 11-и август

Преди седмица РИОСВ даде предписания на кмета на Варна за спешни мерки във връзка с неизвозените битови отпадъци. Според това предписание Община Варна следва да представи в РИОСВ – Варна програма с ефективни мерки и действия за капацитета на разположените контейнери и честотата на извозване на смесения битов отпадъчен поток в срок до 11.08.2022..

обновено на 11.08.22 в 06:04

"На светло" в сряда, 10-и август

Отзвук от сесията на Общински съвет Варна; Още по темата с газа; Нова озвучителна и визуална система заработи в Народна обсерватория с планетариум "Николай Коперник" във Варна; Животът в с. Невша днес; Николай Янакиев с изложбата "Горещници" гостува във Варна; Спорт с Румен Генов - среща с Диан Даскалов от ТД "Владислав Варненчик"; 13-годишният..

публикувано на 10.08.22 в 12:53

"Новият ден" на 10 август 2022 г. със Сияна Спиридонова

В разгара на сезона продължават нарушенията на морски плаж "Кранево юг - 2". Мястото нашумя и с незаконната си преместваема постройка, за която РДНСК - Варна издаде заповед за премахване, но все още си стои на мястото. Неколкократно от Община Аксаково са търсили съдействие от Министерство на туризма, но безуспешно. Какъв е изходът? Маринела..

публикувано на 10.08.22 в 05:35