"POST FACTUM" на 2 декември с Емилия Николова

Целият ни живот е събран в едно тире – тирето между двете години, на първото и на последното ни вдишване. Политици, актьори, студенти и почитатели днес се простиха със Стефан Данаилов. Какво казаха за Мастъра, чуйте в прикачения файл:


Усещане за безсмъртие - три нови стихотворения на Никола Вапцаров бяха открити при почистване в сградата на бившата дирекция на полицията в София. Още от племенницата на поета-моряк Мая Вапцарова

От нaчaлoтo нa  2019/2020 академична гoдинa Централноевропейският университет нaпycнa Унгария. Kaĸ ce cтигнa дo пpeмecтвaнeтo му във Виена?

В месеца с най-семейните празници представяме един вдъхновяващ пример за щастливо семейство. Срещнахме го в авренското село Синдел



ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 12 декември с Ваня Славова

Община Варна организира празничен благотворителен концерт „Заедно за Коледа“. Събитието се провежда в партньорство с Българския Червен кръст, още от Даниела Стойнова. Находки от археологическите разкопки на нос Калиакра, открити това лято, ще бъдат показани в обща изложба на   Националния исторически музей в столицата. За него ни разказва..

публикувано на 12.12.19 в 11:31

"Новият ден" на 12 декември 2019 г. с Димитрина Дончева

Коя е мама Нинджа и какво е посланието в първата й коледна книга, която представи във Варна? За кампанията „Посади надежда”, на министерството на земеделието и Фондация „Искам бебе”, която е в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми. Рисайкъл Арт Академи организира благотворителни работилници, събраните средства от които ще бъдат..

публикувано на 12.12.19 в 06:00
Борис Джонсън преди телевизионно интервю

"Post Factum" с Валери Великов, на 11 декември

Готов е проектът за мост, който да свързва магистрала „Хемус“ с бъдещата магистрала „Черно море“. Мостът ще започва от района на „Терем - Флотски арсенал“ и ще завършва на пътя между селата Страшимирово и Езерово. Това съобщи за Радио Варна бизнесменът Данко Калчев, който е ангажиран с този проект от страна на Стопанската камара. Мостът може да..

публикувано на 11.12.19 в 15:31

НА СВЕТЛО на 11 декември със Светлана Вълкова

Омбудсманът Диана Ковачева и екип от експерти организират изнесена приемна за граждани от Варна и региона Още една история от Българската Коледа Разходка по екопътеката на брега на Тюленово - част от българо-румънския проект "JoyRide" Среща с Атанас Скатов по повод първото българско изкачване на четири върха над 8000 метра в една..

публикувано на 11.12.19 в 13:40

"Море и бряг" с Валери Великов, на 11 декември

Асоциация на завършилите морските специалности в Техническия университет беше учредена във Варна. Какви по-подробно са целите на асоциацията ще разберете от моите гости в студиото - председателят на асоциацията капитан Милен Тодоров, авторът на идеята за нейното създаване доцент Божидар Дяков, както и студентът Неделчо Неделчев. България..

публикувано на 11.12.19 в 10:22
Изгрев във Варна

"Новият ден" на 11 декември

Омбудсманът Диана Ковачева с приемен ден във Варна днес. Образованието в малките населени места - разговор с Татяна Асенова, директор на училището в Синдел. За благодарността на една майка и позитивната промяна на детето й, благодарение на кампанията „Българската Коледа“. Стогодишна маза в Шабла пази вино от 1961 година...

публикувано на 11.12.19 в 05:41

"POST FACTUM" на 10 декември с Емилия Николова

Кой е най-добрият сценарий на радиопредаване след безпаметно празнуване? Депутати от ГЕРБ предлагат промени, с които незаконното горене на отпадъци да се инкриминира. Ще стане ли въздухът по-чист? Работодатели и синдикати призовават в писмо до медиите  "спешно да се прекрати опасното изкривяване на енергийния пазар, предизвикано от неправомерна..

публикувано на 10.12.19 в 16:16