Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В "Гравитация нула" на 6 декември с Мартин Николов

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В предаването за култура на Радио Варна "Гравитация нула":

- Спомен за Великата Стоянка Мутафова;

- Гост в студиото – Кристиян Неделчев – разговор за концерта по повод 85-годишнината на Радио Варна на 9 декември;

- Разговор със Славина Калканджиева от SOULBMOLL, които са част от празничния концерт по повод годишнината на Радио Варна;

- Нешка Робева за благотворителния спектакъл „Шоу без име”;

- Четирима знакови художници в три експозиции в Градската художествена галерия „Борис Георгиев” във Варна – Мими Добрева, Милко Божков и Веселин Начев, Гълъб Гълъбов;

- Берковския художник Валентин Пешков и неговите скулптури от камъни;

- Изложба-графика на ученици от Националното училище по изкуствата във Варна – разказва Емануела Цонева;

- Представяне на новата книга за деца на Райна Стефанова „Лунни приказки”;

- Защо „Мона Лиза” е най-големият шедьовър в историята на изкуството? – анализ на Лиза Боева;

- АХАТ с нова песен „Те ме чакат” – разговор с вокалиста на бандата Звезди Керемидчиев;

- Суперпроектът THE ARISTOCRATS с контцерт в България.


ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО в понеделник, 19 април

Репортаж от последно заседание на делото за отказания добив на газ в Добруджа на фирма „Русгеоком БГ“ от РИОСВ Варна, преди обявяване на казуса за решаване; Серия от срещи в община Аврен започват от днес, в които ще се обсъжда с граждани възможността за транспорт между населените места; Семейството на Силвия Петрова има нужда от нашата..

публикувано на 19.04.21 в 11:12

НОВИЯТ ДЕН на 19 април с Иван Барбов

Започваме с репортаж за най-новото приложение „Health Buddy+“ на Световната здравна организация и УНИЦЕФ. Чрез него ще можем да получаваме проверена и достоверна информация, свързана със здравето. Какво е бъдещето на стадион „Варна“? Поредната благородната инициатива на доброволците от младежката организация „Делфините“, които..

публикувано на 19.04.21 в 05:51

"Позиция" с Валери Великов, на 17 април

Обобщаваме първите дни от работата на новото Народно събрание. Законодателните промени, които касаят главният прокурор, Висшият съдебен съвет и съдебната система като цяло, коментира адвокат Михаил Екимджиев. Без лимит за секциите в чужбина, гласуване по пощата, мажоритарен вот, промени в начина, по който функционира Централната..

публикувано на 17.04.21 в 08:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 16 април със Светлана Вълкова

100 години ДТ „Стоян Бъчваров”: Анна Сливкова откри в Белгия първата пиеса, поставена на варненска сцена Премиера на открита сцена в Държавен куклен театър – Варна – „Трите прасенца” Две изложби тази седмица: юбилейна експозиция на Марина Варенцова-Русева и „Стая с безброй истории” на Татяна Харизанова Поетесата Елка Няголова..

публикувано на 16.04.21 в 12:49

Познаваме ли екопътеките и алтернативния туризъм?

Туризмът има много лица, а днес ще подходим колкото разтоварващо, толкова и аналитично.  Гостуват ни две дами - Мая Иванова от Висшето училище по мениджмънт и Гергана Славова от Икономическия университет. Те съставиха анкета за екопътеките в България като място за бягство и отдих по време на пандемия. От тях ще чуем какви са нагласите и тенденциите при..

публикувано на 16.04.21 в 10:28
Chart

#629 ТОП 20 (16.04.2021-23.04.2021)

публикувано на 16.04.21 в 07:55

"Новият ден" на 16 април с Мариела Димитрова

В събота от десет часа група ентусиасти ще почистят разклона за каварненското село Селце и ще засадят дръвчета. Организаторите търсят и доброволци, които да помогнат за осъществяването на   благородната идея. Един от тях Виктория Попова – Иванова ще ни разкаже още в 8.15 часа. Улицата на готвачите за пореден път ще събере във..

публикувано на 16.04.21 в 06:15