Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"На светло" на 14 януари с Емилия Николова

Кога ще бъдат пуснати токът и водата във входа на опожарения блок 302?  Разговор с кмета на район „Владислав Варненчик” Николай Костадинов. Започна ли конструктивното обследване на сградата на блока?

Управлява ли добре ВиК водните ресурси? 

Днес е ромската нова година. Кой мерак е по-голям при ромите – за учене или за сватби? 

В деня на отворени врати влизаме в СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Белослав с въпроса ценим ли училището?

Извънредна прожекция на филма „ХАНЪТ И ИМПЕРИЯТА“ във Варна


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" в сряда, 29.01.2020г.

Ще се наруши ли движението ни преди работния ден в района на новото кръстовище под Максуда? Проверяваме на място след 8.00ч.; Какво е състоянието на подлезите и пешеходните пътеки във Варна? Проверяваме след 8.30ч.; Ресторантьорът Желязко Каракашев представя позицията на малкия и средния бизнес относно Наредба Н-18 преди Националния протест..

публикувано на 28.01.20 в 18:30

Разговори на тротоара: Ивета Маринова

Ивета Маринова е родом от Стара Загора, но живее във Варна. Завършила е Наука за танцовото изкуство в Берлин, където се е докоснала до велики личности от ранга на Пина Бауш. Участвала е в различни оперни постановки в Берлинската Щатсопера като статист и изпълнител и няма търпение да предаде наученото по време на следването си в Берлин тук, в България...

публикувано на 28.01.20 в 15:55

"POST FACTUM" с Валери Великов, на 28 януари

Започваме с отчета на президента Румен Радев, който премина под знака на искането на главния прокурор Конституционният съд да разтълкува текстовете в основния закон, свързани с имунитета на президента и вицепрезидента. Това искане се базира на конкретно досъдебно производство, съобщи обвинител номер едно. Коментарите са на Румен Радев и Иван..

публикувано на 28.01.20 в 15:43

"На светло" на 28 януари 2020 г. с Димитрина Дончева

Защо във Варна отпадъците от контейнерите за разделно сметосъбиране се събират в един камион за боклук? Постоянната комисия „Наука и образование” към варненския Общински съвет заседава днес. Ще има ли промени в бюджета на функция Образование? „Театърът е моя живот!”,  Мариус Куркински с моноспектакъл тази вечер във Варна. Спази..

публикувано на 28.01.20 в 11:53

"Новият ден" на 28 януари

Рубрика "Евранет" с Мариела Димитрова. Говорим за планът за инвестиции за устойчива Европа - InvestEU, с което ще се генерират инвестиции за около 1 трилион евро. Във фокус ще са регионите и тяхното развитие. Какво показват анализите за икономическото развитие на регионите в България в момента коментира изпълняващият длъжността ръководител на..

публикувано на 28.01.20 в 06:16

"Post Factum" с Валери Великов, на 27 януари

Напрежението заради водната криза започва сериозно да ескалира след като днес полицията използва лютив спрей срещу протестиращи заради водната криза в Перник. Слушаме някои от недоволните, които се опитаха да щурмуват сградата на МРРБ. Широка обществена дискусия относно спирането на презастрояването с участието на експерти, предложени от..

публикувано на 27.01.20 в 15:22

"На светло" на 27 януари 2020 г. с Димитрина Дончева

Има ли предпоставка за обявяване на грипна ваканция във Варненска област? Данните с днешна дата от РЗИ-Варна. Имат ли варненци въпроси и какви към народния представител Александър Паунов, от ПГ „БСП за България“ и член на комисиите по енергетика и по транспорт, информационни технологии и съобщения? Започва ремонт на Професионалната..

публикувано на 27.01.20 в 11:19