Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"На светло" на 26 февруари с Валерия Василева

Мерките в зоната под карантина в Италия коментира по телефона Стефан Иванов - българин, служител на британска компания в Милано.

Областният съвет на Българския червен кръст във Варна проведе отчетно-изборно събрание. Варненските червенокръстци коментират мерките, препоръчани от Министерство на здравеопазването във връзка с коронавирус, актуалните кампании на организацията, предизвикателствата пред доброволците.

Завърши традиционният благотворителен базар на мартеници, изработени от учениците от Специалното училище за ученици с нарушено зрение “Проф. д-р Иван Шишманов”. Събраните средства ще бъдат използвани за оборудване на кабинетите за творческа работа и трудотерапия – повече по темата от Даниела Стойнова.

Общинският съвет на Каварна върна за преразглеждане правилника, който предвиждаше медиите да плащат такса, за да отразяват работата на съветниците. Реакцията на областния управител Красимир Кирилов записа кореспондентът на БНР в Добрич Мая Щърбанова.

Център за женско предприемачество ще работи във Варненския свободен университет. Целта на центъра е да обучава и подпомага млади жени до 34 години от България и съседни държави в стартирането и развитието на собствен бизнес - репортаж на Светлана Вълкова.

Плейбек театър или предизвикателството да импровизираш върху истински истории - интервю с Деница Христова.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#584 ТОП 20 (03.04.2020-10.04.2020)

публикувано на 03.04.20 в 19:09

НА СВЕТЛО на 3 април със Светлана Вълкова

Проучване на Българската стопанска камара показва, че едва 8% от работодателите в България биха се възползвали от мярката „60/40“ Ситуацията в туризма – проф. Стоян Маринов от ИУ – Варна, ч лен на Управителния съвет на Варненска туристическа камара По време на извънредно положение работата в Центровете за настаняване от..

публикувано на 03.04.20 в 13:43

"Новият ден" на 3 април

От началото на април месец НОИ дава възможност да си извадим ПИК (персонален идентификационен код) онлайн. За целта е нужен електронен подпис, който от своя страна поне още две седмици може да ползвате безплатно покрай пакета мерки на администрацията да работи все повече дистанционно или поне в условията на извънредно положение. За целта е..

публикувано на 03.04.20 в 06:43

"На светло" на 2 април 2020г. с Димитрина Дончева

Как се промени работата на екипите на Спешна помощ във Варна в условия на извънредно положение?   Разговор с Мая Рашева, директорът на Центъра за спешна медицинска помощ. Осигурени ли са необходимите предпазни средства за пожарникарите във Варна? Красимир Костов, председател на Синдикалната организация на служителите на МВР във Варна...

публикувано на 02.04.20 в 12:42

"Новият ден" в четвъртък, 2-ри април

Могат ли да се обжалват в съда административните глоби, за това, че не носим маска? Коментираме темата с адвокат д-р Мария Петрова - юрист по медицинско право; Футболът - любима игра на хиляди варненски деца днес е невъзможен заради извънредните мерки за сигурност. Много треньори от футболни школи във Варна са на ръба на оцеляването и дори обмислят..

публикувано на 02.04.20 в 05:55

НА СВЕТЛО на 1 април с Валерия Василева

Известният поет, сатирик и радиоводещ Петър Краевски за чувството за хумор и лечебната сила на смеха в извънредната ситуация. В международния ден на илюзиониста разговаряме за магическото изкуство с Веселин Долмов – Арсен. Малки и средни фермери от Добруджа се преориентират и предлагат продукцията си във виртуалното..

публикувано на 01.04.20 в 12:44

"Новият ден" на 1 април с Емилия Николова

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ, БЛАГОСЛОВЕНИ С ЧУВСТВО ЗА ХУМОР! Продължаваме да разказваме за живота „по правила“, който живеем през последните седмици. Кметът на район "Владислав Варненчик" Николай Костадинов коментира спазват ли се мерките в т.нар. "Гъбена махала". Как протича работният ден на медиатора Николай Николов - посредник между..

публикувано на 01.04.20 в 06:44