Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"На светло" на 10 ноември

Есен в "Кабиюк"
Снимка: Галина Тодорова

Приятен следобед от екипа: Ваня Славова пред микрофона и Петър Венков зад пулта!

Днес се навършват 31 години от историческия 10 ноември, променил историята на България. През 1989 г. се състоя Ноемврийският пленум на ЦК на БКП, който прие оставката на Тодор Живков. Това е краят на 35-годишното му управление на Народна република България като Генерален секретар на БКП.

На политическите анализатори ще оставим темата за така наречения преход, ние ще олекотим сериозността на случилото се с виц от фейсбук: "Тогава в магазините нямаше банани, но в болниците имаше медицински сестри, а сега е обратното!"

Очаквайте в предаването  здравни теми, свързани с коронавируса; с неправилното извършване масово на секцио у нас, за възможността да дарите плазма чрез кампанията "Бъди добър, Дари живот!"

Ще наблегнем и на историческите събития: с репортаж на Мартин Николов от парк-музей Владислав Варненчик  за годишнината от битката при Варна 1444.

А Даниела Стойнова ще ни припомни историите от прехода.

За финал: добри новини от спортния министър Красен Кралев, който заяви, че се увеличават парите за всички спортни клубове.

10-и ноември и след това- фотоизложба на Александър Николов. Разговор на Мартин Николов.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
автор: Александър Габровски

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 2 август със Светлана Вълкова

За 15-ти път Алея на книгата във Варна – гостува Десислава Алексиева – председател на Асоциация „Българска книга“ Представиха юбилейния сборник „Да оставиш след себе си“ по повод 80 години от рождението на Иван Иванов, изследователят на Варненския халколитен некропол Изложбите във Варна: "50 + 10" - дървопластика на Роберт Цанев;..

публикувано на 02.08.24 в 10:51

НА СВЕТЛО 1 август с Мариела Димитрова

В началото на предаването две теми с продължение – защо бяха изсечени десетилетни кедрови дървета в кв. Апарухово и наличието на вода нада допустимото по стандарт в бялото саламурено сирене на пазара, както установи проверка на Асоциация Активни потребители. Утаителят на река Провадийска прелива и инертните материали от него в момента се..

публикувано на 01.08.24 в 14:01

НОВИЯТ ДЕН на 1 август с Иван Барбов

„Колко ме обичаш от 5 до 10?“, попитала жена мъжа си, а той отговорил „не знам, по това време спя“. За всички, които не спят във времето от 6.00 до 10.30 часа часа и обичат денят им да започва с усмивка и добро настроение, превключете на честотите на Радио Варна.   Ще "рисуваме" ефирно началото на новия ден, а Иван Барбов, Жоро Бекяров и..

публикувано на 01.08.24 в 05:53

НОВИЯТ ДЕН на 30 юли с Иван Барбов

„Наспивам се“ е глагол в никое време, гласи послание в социалните мрежи тази сутрин на човек, на който определено ранното ставане не му е любимо. За тези, на които им е любимо да посрещнат деня с Радио Варна, „превключвам на любимите честоти“ е глаголът в сегашно време, който ви гарантира усмивки, добра информираност и добро настроение...

публикувано на 30.07.24 в 05:55

Радио Варна на 90 - епизод 6

В шестия епизод от новото предаване, излъчен на 27 юли 2024 г.,  говорихме за сградите, в които се е помещавало Радиото от 1934-та до днес. Димитър Кулев, ученик в горните класове на Варненската мъжка гимназия и активен участник в кръжока по физика през 1933 г., конструира първия радиопредавател във Варна. Според автентичния разказ на..

публикувано на 29.07.24 в 14:35

На 29 юли в "От другата страна" по Радио Варна

На 29юли в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с David Masion и Rick Casais Miranda (BLANKET HILL). Благотворителният "Varna Rock Adventure 2024" (9-11 август, парк Аспарухово) – разговор с Нивелина Няголова, Бранимир Мангъров и Милен Пенев от мотоклуб "Братя във вятъра". Представяне на новия сингъл на APHASIA "Someone..

публикувано на 29.07.24 в 14:25

НОВИЯТ ДЕН на 29 юли с Мариела Димитрова

13-то заседание на местния общински съвет във Варна. В дневния ред са включени 13 точки.Сред тях са тези за парите за големите инфраструктурни проекти във Варна, които държавата отпуска безвъзмездно и, за които се очаква одобрение на Общинския съвет. В началото възникна и скандал между кмета и общински съветникци относно качеството на..

публикувано на 29.07.24 в 13:06