Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 5 юли с Иван Барбов

Снимка: Петра Дечева 13 г.,ОДК Варна

Ще има ли синя зона в Балчик, след като областният управител върна наредбата за платено паркиране?

В края на миналата седмица, жители на град Бяла протестираха срещу предстоящото разширяване на защитената зона в района. Защо хората са против разширяването и какви проблеми им създават къмпингуващите в Кара Дере? Репортаж на Даниела Стойнова.

В рубриката „Гласувам за първи път“, студентът по медицина Павло Славов ще ни срещне с младият варненец Радослав Станимиров.

В 9:40 часа е здравната рубрика на д-р Емилова.

Ученици от СУХНИ „Константин Преславски“ във Варна спечелиха второ място в Националния конкурс „Млад благотворител“ с проекта си "Живата вода на Утуля". Повече за него ще научим от неговия ръководител Адрияна Янкова и учениците Ния Козлева и Иван Кънев.

От днес започва подаването на документи за участие в първо класиране за прием след завършен 7 клас. Какво трябва да знаят родители и ученици? Отговорът от Розета Заркова, началник на Регионалното управление по образованието във Варна. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
с.Садово, общ.Аврен

На село в Садово

Точно преди пет години гостувахме на жителите на авренското село Садово. Сега отново отидохме при тях, защото животът за всички се промени през последните пет години, включително и за тях. Днес в селото от 280 са останали 180 души – християни и мюсюлмани. Религиите не ги разделят, защото местните са избрали да живеят в мир и..

публикувано на 24.08.24 в 08:00
Chart

#774 ТОП 20 (23.08-30.08.2024)

публикувано на 23.08.24 в 19:22

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 23 август със Светлана Вълкова

"Кеят на чайките" - книга-албум със стихове на Весела Димова, вдъхновени от картини на Светла Косева „Състояния“ -изложба на Богдан Богдев и Венелина Петкова -  (източен туш, шодо японска калиграфия и монохромен абстрактен експресионизъм) "Концерти с история" – проект на ц игуларя Иван Стайков и пианистката Венета Нейнска Филхармония..

публикувано на 23.08.24 в 11:58

НОВИЯТ ДЕН на 23 август с Иван Барбов

„С какво предпочитате кафето? С море, на слънце и някъде на почивка“. И трите неща могат да се съчетаят ако посрещнете изгрева на слънцето близо до морския бряг и с чаша кафе в ръка. Ако към слънцето и кафето прибавите и честотите на Радио Варна, гаратирано ще започнете новия ден заредени с настроение и усмивки. Иван Барбов, Емилия..

публикувано на 23.08.24 в 05:57

НОВИЯТ ДЕН на 22 август с Мариела Димитрова

Новата сграда автогарата във Варна беше официално открита на 1-ви юни. И ето, че вече  получихме сигнали за това, че там за пътниците условията не се различават особено много от старата сграда – недостатъчен брой седящи места отвън и вътре, вътре климатикът не се усеща. Това разказаха пътуващи в сигнал до Радио Варна. Репортаж в 8.10 часа.   И..

публикувано на 22.08.24 в 05:55

НА СВЕТЛО на 20 август с Мариела Димитрова

За началото на тази седмица беше определено да започне почистването на утаителя на „Совей Соди“, който прелива на метри от входа на пристанищен терминал „Варна-Запад“. Това се случи днес и в 14.20 часа ще чуем репортаж от началото на почистването на река Провадийска, в която се събира утайката от производството на содовия завод.   В 15.20 часа..

публикувано на 20.08.24 в 13:37

НОВИЯТ ДЕН на 20 август с Иван Барбов

От сън спомени няма, гласеше една от мъдрите мисли на някой, който със сигурност е сред ранобудните като сутрешния екип на Радио Варна. Иван Барбов, Доротея Николова и звукорежисьорът Добромир Мързов са будни доста преди изгрева на слънцето за да ви приветстват с добро утро в поредната вълнуваща ефирна среща на любимите честоти...

публикувано на 20.08.24 в 05:55